Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γονείς προσέξτε την μόδα των «selfies»: τα παιδιά διατρέχουν κίνδυνο


admin

Recommended Posts

Τα παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να «μη βιώσουν απολύτως τίποτε, παρά αποκλειστικά και μόνο μέσω του φωτογραφικού φακού»!

Μία τάση η οποία εξελίχθηκε σε μανία... Οι «selfies» αποτελούν το δίχως άλλο την απόλυτη τάση του σήμερα.

Το να φωτογραφίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό, έχει πιά γίνει μια καθημερινή ρουτίνα για πολλούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ την ίδια ώρα οι άνθρωποι έχουν κατορθώσει να συσχετίσουν τις «selfies» με ένα είδος αυταρέσκειας.

Οι φώτος αυτές, μολαταύτα, ελλοχεύουν κινδύνους, σύμφωνα με διεθνούς φήμης ψυχολόγους και με μελέτες οι οποίες έχουν γίνει πρόσφατα.

Ένας από τους κινδύνους αυτούς, είναι πως, η συνήθεια μας να τραβάμε, ακατάπαυστα, φώτος, με απώτερο στόχο, ασφαλώς, τη συλλογή ολοένα και πιο μεγάλου αριθμού από «likes», έχει ως αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουμε μοναδικές στιγμές.

qzrlmDS.jpg

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, οι γονείς επιβάλλεται να είναι σε επαγρύπνηση όσον αφορά τις φωτογραφίες, επειδή σε διαφορετική περίπτωση, τα παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να «μη ζήσουν απολύτως τίποτε, παρά αποκλειστικά και μόνο μέσω του φωτογραφικού φακού».

Ο φημισμένος ψυχολόγος, Elie Godsi, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και σημειώνει πως οι γονείς πρέπει να παροτρύνουν τα παιδιά τους να απολαμβάνουν το παιχνίδι εκτός του σπιτιού, και όχι να τα ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν κινητά, tablets και social media.

7XC2TY0.jpg

Αυτό συνεπάγεται, πως οι γονείς, χρειάζεται, να θέτουν εκτός λειτουργίας τα κινητά τους τηλέφωνα όταν συναναστρέφονται με τα παιδιά τους, είτε στην περίπτωση που παίζουν μαζί τους, είτε όταν συζητάνε, είτε στη διάρκεια ενός οικογενειακού γεύματος, ούτως ώστε να μην παρασύρονται να τα χρησιμοποιήσουν.

Ο Dr. Godsi, σημειώνει χαρακτηριστικά: Παρατήστε την τεχνολογία στο σπίτι. Τις ώρες που θα βγείτε έξω σαν οικογένεια βγάλτε εκτός λειτουργίας τις κινητές σας συσκευές και υιοθετήστε έναν κανόνα ο οποίος θα λέει πως απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των οικογενειακών γευμάτων».

Ο ίδιος αναφέρει:  «Κατά τη κρίση μου, οι selfies δεν χρειάζεται να ενθαρρύνονται. Θεωρώ πως ασφαλώς υπάρχει χώρος για να βγάλετε κάποιες φωτογραφίες, ούτως ώστε να βοηθήσετε τις οικογένειες να θυμούνται ή να μπορούν να έχουν αναμνήσεις, όμως η αδιάκοπη πίεση για selfies, με στόχο να ανέβουν στα social media, συνεπάγεται πως ελλοχεύει κίνδυνος, για τα παιδιά, να μην ζήσουν στιγμές, παρά αποκλειστικά και μόνο μέσω του φωτογραφικού φακού».

L6S7W6r.jpg

Οι γονείς επιβάλλεται να παροτρύνουν τα παιδιά τους στο να «διασκεδάζουν πραγματικά», και όχι στο να «προσποιούνται» πως περνάνε ευχάριστα ή στο να προβληματίζονται πως εμφανίζονται σε μία φώτο.

Ο Dr. Godsi σχολίασε το ζήτημα αυτό, με έναυσμα μία μελέτη που διεξάχθηκε μεταξύ 2000 γονιών και που το βασικό εύρημα της ήταν πως η βασική δραστηριότητα η οποία διαλέγουν τα παιδιά και οι γονείς να κάνουν μαζί, είναι να δουν tv, ενώ ακολούθησε το σινεμά καθώς και τα παιχνίδια στο PC.

Ο Matt Healey, υπεύθυνος του τμήματος learning and adventure στο Kingswood, ανέφερε: «Είναι περισσότερο σπουδαίο από κάθε άλλη φορά οι γονείς να παροτρύνουν το παιδί τους στο να γνωρίζει καινούρια πράγματα - και όχι να βλέπουν απλά tv ή να σερφάρουν ακατάπαυστα στα social media».

 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Ωορρηξία ξέρεις πότε έκανες όμως ακριβώς πότε εμφυτεύτηκε δεν το γνωριζεις. Εδώ σε εξωσωματική δεν το ξέρουμε. Εδώ με υπερήχους και στο πρώτο μου παιδί μετά την β επιπέδου καταλάβαμε ότι ήταν μεγαλύτερος 1 εβδ.  Κάνε λιγάκι υπομονή . Ξέρω πως νιώθεις αλλά σκέψου τίποτα δεν μπορείς να αλλάξεις παρά μόνο να οπλιστείτε με υπομονή
    • Αχ σαν νερό παίρνει ο καιρός.. ο χρόνος . Αχ και αυτός ο χρόνος. Όταν θηλαζω συνήθως έχω πιο ελευθερία 🤫🤫 όχι με τίποτα 3 , ξεκίνησα αντισυλληπτικά χάπια. Ο μικρός αποδεικνύεται θηρίο και εγώ μεγάλωσα για 3 😅 ο δε πρώτος έχει την ζήλια του λογικο αλλά τρελαίνεται για τον αδελφό του.  Εσύ πώς είσαι κοριτσάκι μου. Ξεχνάς τα δικά σου στηρίγματα.. εκεί βράχος δίπλα μου 
    • Ναι βρε συ... εννοειται δν επιλεγουμε εμεις...😊 απλα φευγαμε χθες απο τους κουμπαρους μας κ λεγαμε γ τα κουκουνια μας (εχουμε ξετρελαθει κ λογικο ειναι...) κ του ανεφερα οτι σκεφτομαι κι αυτο π παλευει να εξελιχθει κ του πηρε παραπανω χρονο. Κ γνκ ο αντρας μου αν δει εναν ανθρωπο πιο "αδυναμο" η "ντροπαλο" παντα τον στηριζει, ειναι ετσι σαν ανθρωπος, κ πανω εκει το ειπε..  Οσο γ την ετ, ναι μπορει να αναθαρρυσαμε κ να αφεθηκαμε, αλλα σιγουρα δν εχουμε "δεσει" κατι... ισα ισα, μεχρι τωρα νομιζαμε οτι εχουμε θεμα στη συλληψη (γτ περυσι ειχα παλινδρομη με κενο σακο π σημαινει οτι το εμβρυακι "διαλυθηκε" σε πολυ πρωιμο σταδιο) κ λογω του οτι δν ξερουμε τι φταιει τοσα χρονια π προσπαθουμε, φοβαμαι ολα τα σταδια... Ακομα κ θετικη χοριακη ν δω θα τρεμω.. γτ κ περυσι η χοριακη μου υπερδιπλασιαζοταν σε 48 ωρες κ δν ειδαμε ποτε λεκιθικο ασκο κ εμβρυικα στοιχεια στον 1ο υπερηχο....😢 (6+1 ημουν) Σε ευχαριστω πολυ. ❤️🥰 Μιλαμε τοσο καιρο κ ξερω οτι μου τα λες γ να ειμαι προετοιμασμενη για ολα!! Αλλωστε το εχουμε πει πολλες φορες οτι μετριες βλαστοκυστες εχουν δωσει υγιη μωρακια κ αριστες δυστυχως δν εχουν προχωρησει σε κυηση... Ειναι κι αυτο μια ενδειξη! Ας ελπισουμε οτι θα ειναι υπερ μας! 🙏
    • Ευχαριστω Γιαννα μου!!! ❤️ Να το χαιρεσαι το αντρακι σου!!! Να ειναι γερο κ καλοτυχο!!🙏💙🥰
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...