Μετάβαση σε περιεχόμενο

Οι πιο ύπουλοι λόγοι για τους οποίους τρως περισσότερο χωρίς να πεινάς


admin

Recommended Posts

Εχετε ποτέ σκεφτεί πόσες χιλιάδες γεύματα και πόσα υλικά καταναλώνουμε από την ημέρα της γέννησης μας;

Το φαγητό είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του οργανισμού και του σώματος και παράλληλα καθημερινή απόλαυση, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ έχουμε μόλις καταναλώσει μια πλούσια μερίδα, αισθανόμαστε και πάλι έντονη πείνα, η οποία μας ωθεί στο ψυγείο ή το ντουλάπι της κουζίνας.

Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό;

Η απάντηση βρίσκεται σε πέντε ύπουλους παράγοντες, που συνδέονται άμεσα με τις καθημερινές σας συνήθειες και ασκούν επιρροή στην όρεξη σας, ακόμα κι αν εσείς δεν το καταλαβαίνετε.

#1 - Εκπομπές μαγειρικής

Τις παρακολουθείτε για να μάθετε όλα τα μυστικά ενός σεφ και να τα εφαρμόσετε με τη σειρά σας στην κουζίνα σας, όμως έρευνα έχει δείξει, ότι όσοι άνθρωποι μαγειρεύουν βάση των συνταγών που βλέπουν σε αυτές τις εκπομπές τείνουν να ζυγίζουν 5 κιλά περισσότερο από ότι όσοι τις παρακολουθούσαν, αλλά δεν μαγείρευαν πολύ συχνά.

#2 - Το κόκκινο και το πορτοκαλί χρώμα στις τροφές

Η κλινική ψυχολόγος Σούζαν Αλμπερς από την κλινική Cleveland υποστηρίζει, πως οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν τροφές με έντονα και φωτεινά χρώματα, μιας και αυτές περιέχουν τις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Από την άλλη όμως υπάρχουν και εκείνες οι τροφές που περιέχουν έντονα χρώματα αλλά δεν είναι τόσο υγιεινές, όπως ένα μπέργκερ.

#3 - Οι συσκευασίες τροφών επάνω στον πάγκο της κουζίνας

Σύμφωνα πάλι με την Δρ. Αλμπερς η όρεξη μπορεί να επηρεαστεί ακόμα και από αυτά που βλέπει το μάτι επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Σκεφτείτε για παράδειγμα εκείνες τις φορές που αφήσατε το κουτί με τα κομμάτια από πίτσα που περίσσεψαν επάνω στον πάγκο και την επόμενη μέρα αυτά έγιναν το πρώτο σας γεύμα. Αν υπάρχουν μπροστά σας τροφές και κυρίως ανθυγιεινές, τότε είναι πολύ πιθανό να συνεχίσετε να τρώτε.

#4 - Οι άνθρωποι που τρώνε δίπλα σας

Εχετε βγει για καφέ ή ποτό με την παρέα σας και κάποια από τα άτομα αποφάσισαν να παραγγείλουν finger food για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Ακόμα κι αν δεν πεινούσατε προηγουμένως, το πιο πιθανό είναι να πέσετε κι εσείς με τα μούτρα στο πιάτο που θα σερβιριστεί στο τραπέζι σας.

#5 -Το μεγάλο μέγεθος των πιάτων

Η ειδικός εξηγεί, πως πρόκειται για ένα οπτικό τρικ που δημιουργείται όταν στο τραπέζι υπάρχουν μεγάλα πιάτα, γιατί αυτά σας κάνουν να νομίζετε ότι η μερίδα του φαγητού που βάζετε είναι μικρή κι έτσι δεν συνειδητοποιείται την ποσότητα που καταναλώνετε.

ΠΗΓΗ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...