Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ελληνίδα μαμά: Σαν εσένα καμιά!


admin

Recommended Posts

«Πώς να πειράξω τη μητέρα να κάμω εγώ να λυπηθεί, που όλη νύχτα κι όλη μέρα για το καλό μου προσπαθεί;» Απόσπασμα από ποίημα του Γεώργιου Βιζυηνού: Η μητέρα.

Μάνα, μανούλα, μαμά. Μας έδωσε μονάχα μία ο Θεός. Να μας φέρει στον κόσμο, να μας μεγαλώσει, να στέκεται δίπλα μας αγόγγυστα σε δυσκολίες, να ζητωκραυγάζει πρώτη στις χαρές, να περνάει ώρες ατέλειωτες να βρει ό,τι καλύτερο μπορεί να μας προσφέρει.

Έχω σπουδάσει έξω, έχω φίλους από το εξωτερικό και μπορώ με περισσή βεβαιότητα να σας πω πως: σαν την Ελληνίδα μαμά δεν είναι καμιά. Καμιά μάνα - Γάλλου, Άγγλου, Νορβηγού - δεν τρέχει πίσω από το παιδί της να φωνάξει : «Βάλε παιδί μου το μπουφάν σου, έχει ψύχρα».

Είναι πια ένας αστικός μύθος η «Ελληνίδα μαμά» και κανένας δεν ψάχνει να τον εξηγήσει. Γιατί; Επειδή ό,τι επάγγελμα κι αν ακολουθήσαμε, ό,τι μουσικά γούστα κι αν προτιμούμε, ό,τι οικογένεια κι αν ονειρευόμαστε να «κάνουμε», όποιους ηθικούς κανόνες κι αν ακολουθούμε, περιέργως όλες οι μανούλες μας έχουν έναν κοινό τρόπο έκφρασης της προστασίας τους προς εμάς. Κι έτσι πρέπει να μείνει.

Η Ελληνίδα μαμά πρέπει να «οριστεί» σιωπηλά ως ένα «ελληνικό προϊόν» που θέλει στήριξη, προστασία, αγάπη και… πολλά τηλεφωνήματα μέσα στην ημέρα.

Γιατί;

Γιατί έρχεται ο καιρός όπου η μάνα γίνεται γιαγιά και η κόρη γίνεται μάνα. Και εκεί όλες οι συμβουλές, όλες οι αναμνήσεις γίνονται εξήγηση στα ερωτήματα που συνεχώς προκύπτουν.

Ευτυχώς όμως πάει από γενιά σε γενιά η γνώση. Κι όσα κάναμε πως δεν ακούγαμε μεγαλώνοντας, τώρα έρχονται «μαγικά» στο μυαλό μας ως ενστικτώδεις απαντήσεις.

Ξέρεις τι να κάνεις όταν το παιδί κλαίει χωρίς λόγο, όχι γιατί σπούδασες ιατρική αλλά γιατί η Ελληνίδα μαμά ξέρει κι αν δεν ξέρει θα κινήσει γη και ουρανό να μάθει. Θα ρωτήσει τη δική της μαμά, θα ψάξει, θα διαβάσει, θα τρέξει και στο τέλος θα κάνει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το μωρό της για να ηρεμήσει.

Στηρίζουμε λοιπόν τις Ελληνίδες μανούλες, τις καταλαβαίνουμε και τις αγαπάμε.

Το καλό με την Ελληνίδα μαμά είναι πως δεν ζητάει πολλά. Ό,τι κι αν της προσφέρετε θα την κάνει να φουσκώσει από χαρά σαν παγώνι.

Ένα τηλέφωνο στη γιορτή της μητέρας της είναι αρκετό. Αν δε, μετά τα χρόνια πολλά, τη ρωτήσετε πώς ανοίγει αυτό το φύλλο στη σπανακόπιτα, η οποία είναι η καλύτερη που έχετε δοκιμάσει (όσο πιο έντονα χαρακτηρίσετε τη σπανακόπιτα ως την «καλύτερη», τόσο περισσότερο θα χαρεί) θα την κάνετε να αισθανθεί ξανά χρήσιμη στη ζωή σας.

Αν θέλετε να της δωρίσετε κάτι συμβολικό αλλά με νόημα, τότε επιλέξετε λουλούδια ή μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ.

Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να της δείξετε πως έχετε μεγαλώσει αλλά μέσα στην καρδιά σας οι αναμνήσεις της ζωής σας είναι έντονα χαραγμένες.

Η μυρωδιά της γαρδένιας στο μπαλκόνι, η εικόνα της μητέρας σας τριγύρω και η γεύση των ΜΙΡΑΝΤΑ που πάντα ήταν σε ένα πιάτο για όλη την οικογένεια.

Πιστέψτε μας είναι δώρα που θα της φέρουν δάκρυα και ικανοποίηση πως σας μεγάλωσε όσο καλύτερα μπορούσε.

Αυτό δε που θα κάνει το δώρο σας ακόμη πιο «μαμαδίσιο» είναι τα χαραγμένα με τη λέξη ΜΑΜΑ μπισκότα ΜΙΡΑΝΤΑ.

Image 5.jpg

Φέτος, όπως κάθε χρονιά, τα ΜΙΡΑΝΤΑ βρίσκουν έναν μοναδικό τρόπο για να ευχηθούν στις μανούλες κι έτσι θα βρείτε σε σημεία πώλησης τα ακόμη πιο «μαμαδίσια» αγαπημένα μας μπισκότα που γράφουν «ΜΑΜΑ».

Ακόμη διεξάγουν τον πιο γλυκό διαγωνισμό «ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΜΑ» στον οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή (http://mothersday.biskotakimou.gr/ ) για ακόμη περισσότερα δώρα χρησιμοποιώντας τον μοναδικό κωδικό που θα βρείτε στη συσκευασία.

Και κάπως έτσι και φέτος γιορτάζουμε όλοι τις Ελληνίδες μανούλες μας γιατί είναι μοναδικές.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...