Μετάβαση σε περιεχόμενο

Το μωρό...σαν πεταλουδίτσα


Recommended Posts

Μανούλες αγαπημένες εύχομαι να είστε όλες καλά και να περάσατε ένα υπέροχο σαββ/κο! Περιμένω το πρώτο μου μωράκι και ως πρωτάρα θα ήθελα να ρωτήσω τις πιο έμπειρες από εσάς τι πρέπει περίπου να περιμένουμε όταν "ακούσουμε το μωρό". Διανύω την 19η εβδομάδα και ο γιατρός μου είπε ότι σιγά σιγά θα το καταλάβω να κουνιέται, χωρίς ωστόσο να μου πει τι ακριβώς θα νιώσω...υποθέτω βέβαια ότι διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση,, ενώ επίσης άλλες φίλες μου ανεφεραν ότι στην πρώτη εγκυμοσύνη λόγω ελλείψεως εμπειρίας το καταλαβαίνεις σε μεταγενέστερο στάδιο πχ. 25 βδομάδα και μετά. Στο βιβλίο "Η Βίβλος της εγκυμοσύνης" γίνεται λόγος για "φτερούγισμα" στο στομάχι. Από προσωπική εμπειρία, εγώ έχω περίπου μία βδομάδα που αισθάνομαι απροσδιόριστα την κοιλίτσα "να κουνιέται" λιγάκι το βράδυ όταν ξαπλώνω,φτερούσισμα ακριβώς δεν θα το χαρακτήριζα, μοιάζει περισσότερο σαν να φουσκώνει το έντερο. Έχετε κάποια εμπειρία να με καθοδηγήσετε? Επίσης χαϊδεύω την κοιλίτσα αναμένοντας κάποια ανταπόκριση αλλά ...δεν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορει το φτερουγισματακι που νιωθεις να ειναι το μωρο, μπορει να αυθυποβαλεσαι κιολας επειδη εχεις την αγωνια να το νιωσεις. Εγω το αισθανθηκα στην 23 εβδομαδα και ημουν σιγουρη οτι προκειται για κινηση του μωρου και οχι κατι αλλο π.χ. εντερο. Και οταν το νιωσεις μην νομιζεις οτι θα παψεις να αγωνιας, μετα θα σκεφτεσαι "κουνιεται αρκετα;" και αλλα τετοια τρελα!Σου ευχομαι συντομα να εισαι απολυτα βεβαιη οτι ειναι το μωρο και ολα να σου πανε καλα μεχρι το τελος!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αnnina τι ωραιο θεματακι ανοιξεεεες.. Μου θυμισες απο τις πιο ομορφες στιγμες της ζωης μου... Εγω λογο οτι ηταν δυο μαλλον τα ενιωσα σε πολυ μικρο μηνα δν θυμάμαι ακριβώς εβδομαδα... Οταν ξαπλωνα κ ηρεμουσα φουσκωνανε την κοιλίτσα αριστερά δεξια εκαναν πολλαααα.. Παίρνοντας οι μηνες το αισθανεσαι πολυ περισσότερο... Θυμάμαι με πιεζανε το στομαχι τα πλευρα την ουροδόχο κύστη... Αλλα ηταν δυο το ενα πιστεύω θα βολεύεται καλύτερα στην κοιλιτσα. Μην ανυσηχεις θα το καταλαβεις αμεσως το μπουμπουκακι σου κάνουν αισθητη την παρουσια τους με πολλεεεες κλοτσιες...με το καλοοοο να το κρατησεις στην αγκαλιτσα σου. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ένιωσα αρκετά νωρίς δεν θυμάμαι σε ποια εβδομάδα ήμουν ακριβώς .  ήταν όπως μου το περιεγράφαν άλλες μανούλες σαν φτερουγισμα όντως . Σαν να φτερουγιζει ένα πουλάκι μέσα σου ένα φρουουπ :) κάπως στο έντερο το εντοπιζα αλλά ενιωθα κάπως πώς δεν ήταν αυτό. Δεν ήταν κάτι που είχα ξανανιώσει πώς να στο περιγράψω .  μέχρι μου έγινε πιο έντονο και πιο συχνό.  Πιστεύω πως όταν το νιώσεις θα το καταλάβεις . 

Φιλάκια στην κοιλιτσα σου!

Να περάσει γρήγορα ο καιρός για να κρατήσεις το μωρακι σου αγκαλίτσα ! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 10 ώρες, ο/η annina είπε:

Σ'ευχαριστω Κωνσταντια μου' θα περιμενω λιγακι ακομη να το νιωσω! Εσυ με το καλο ποτε γεννας? 

Εγω σημερα μπηκα στον μηνα μου και οι κινησεις ειναι συνεχεις και εντονες!Κλωτσιες, γαργαλητα, τουμπες....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλο το μωρακι σου μ' εναν πονο να σας εχει η Παναγια καλα σε λιγες μερουλες να ειστε αγκαλιτσα Κωνσταντια μου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα annina και σε ολα τα κορίτσια...annina μου εμενα το σπορακι μου δε κατάφερε να μεγαλώσει και να φτερουγίζει στη κοιλιτσα μου οποτε δε μπορω να σου απαντήσω...θα σου ευχηθώ μονο να το νιώσεις γρήγορα και να σε κανει πολυ πολυ ευτυχισμένη.......να εχεις μια όμορφη εγκυμοσυνητ γλυκια μου..

Με συγκίνησες πολύ με αυτο το μηνυμα... 

Σου στέλνω τις θερμότερες ευχές μου..και σε ολες τις προσεχως μανούλες! ???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 2 ώρες, ο/η annina είπε:

Με το καλο το μωρακι σου μ' εναν πονο να σας εχει η Παναγια καλα σε λιγες μερουλες να ειστε αγκαλιτσα Κωνσταντια μου!!!

αννινακι μου καλημέρα!! Εγώ βρίσκομαι στην 15 εβδομαδα(αύριο θα μπω για την ακρίβεια) και ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς αλλα νιώθω κάποιες φορές ότι κάτι γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι ειμαι καινπαραπολυ αδύνατη οποτε είναι πιο ευκολο λένε να το νιώσω πιο νωρίς. Λοιπόν, κάθε βράδυ όταν ξαπλώνω ανάσκελα νιώθω καποια γοθργουρισματα στο έντερο αλλα πιο ψηλά αποτι βρίσκεται το μωράκι μου. Είναι περίεργες οι αισθήσεις αυτές και δεν ξέρω που να τις αποδώσω!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο νιώθω Βίκυ μου! Petalouditsa28 αγάπη μου σ' ευχαριστώ πάρα πολύ και να μην ξεχνάς είμαστε όλες <προσεχώς> μανούλες, όλα θα πάνε καλά και σε σένα θα το δεις, σύντομα το σποράκι θα μεγαλώνει στη κοιλίτσα σου και τα φτερουγίζει χαρούμενο! Είναι μόνον μία λεπτή διαχωριστική γραμμή που μας χωρίζει, και όπως πάντα, οι διαχωριστικές γραμμές, πολλώ μάλλον οι <λεπτές>...είναι για να τις προσπερνούμε πεισματικά, αποδεικνύοντας κάθε μέρα τη δύναμη του νου, του σώματος και της ψυχής μας...Να είσαι αισιόδοξη γι' αυτά τα Χριστούγεννα και πολύ αγαπημένη με τον αντρούλη σου...και η ζωή θα σε αποζημιώσει... Φιλάκια πολλά καλή μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και με το καλό το μωρακι σου.εγω αργησα να νιώσω το μωρό μου στην εγκυμοσύνη λίγο το αισθάνθηκα στον τέταρτο μήνα και μετά τον έκτο άρχισα να το αισθάνομαι πιο συχνά και είμαι και αρκετά αδύνατη που λένε πως βοηθάει αυτό.βεβαια εκείνη την περίοδο είχα και πολλά άλλα προβλήματα και ίσως δεν έδινα βάση... δεν ξέρω .πάντως μην ανησυχεις θα το νοιωσεις και θα είναι τέλειο το συναίσθημα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

Κορίτσια γεια σας, ειμαι καινούργια και εδω και σαν μαμα. Ειμαι 20 χρόνων και το μικρό μου 14 εβδομάδων.. εχθές για πρώτη φορά ένιωσα σαν κατι να φτερουγίζει δεν ειμαι σίγουρη τι ήταν, αν ειναι νωρίς δεν εχω ιδέα :) Εχω δύσκολη εγκυμοσύνη μέχρι στιγμής με αναγούλες ζαλάδες δεν τρώω.. Κάποια βοήθεια; :) 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα κορίτσια μου τι κάνετε;;; Εγώ δε βγάζω άκρη αυτό το μήνα με τα τεστ… Όλα αρνητικά με χαμηλή την ορμόνη. 16η μέρα του κύκλου σήμερα με πονάκια ωορρηξίας στη δεξιά πλευρά… Τι γίνεται;;; Έχει τύχει σε καμμία;;
    • Ωορρηξία ξέρεις πότε έκανες όμως ακριβώς πότε εμφυτεύτηκε δεν το γνωριζεις. Εδώ σε εξωσωματική δεν το ξέρουμε. Εδώ με υπερήχους και στο πρώτο μου παιδί μετά την β επιπέδου καταλάβαμε ότι ήταν μεγαλύτερος 1 εβδ.  Κάνε λιγάκι υπομονή . Ξέρω πως νιώθεις αλλά σκέψου τίποτα δεν μπορείς να αλλάξεις παρά μόνο να οπλιστείτε με υπομονή
    • Αχ σαν νερό παίρνει ο καιρός.. ο χρόνος . Αχ και αυτός ο χρόνος. Όταν θηλαζω συνήθως έχω πιο ελευθερία 🤫🤫 όχι με τίποτα 3 , ξεκίνησα αντισυλληπτικά χάπια. Ο μικρός αποδεικνύεται θηρίο και εγώ μεγάλωσα για 3 😅 ο δε πρώτος έχει την ζήλια του λογικο αλλά τρελαίνεται για τον αδελφό του.  Εσύ πώς είσαι κοριτσάκι μου. Ξεχνάς τα δικά σου στηρίγματα.. εκεί βράχος δίπλα μου 
    • Ναι βρε συ... εννοειται δν επιλεγουμε εμεις...😊 απλα φευγαμε χθες απο τους κουμπαρους μας κ λεγαμε γ τα κουκουνια μας (εχουμε ξετρελαθει κ λογικο ειναι...) κ του ανεφερα οτι σκεφτομαι κι αυτο π παλευει να εξελιχθει κ του πηρε παραπανω χρονο. Κ γνκ ο αντρας μου αν δει εναν ανθρωπο πιο "αδυναμο" η "ντροπαλο" παντα τον στηριζει, ειναι ετσι σαν ανθρωπος, κ πανω εκει το ειπε..  Οσο γ την ετ, ναι μπορει να αναθαρρυσαμε κ να αφεθηκαμε, αλλα σιγουρα δν εχουμε "δεσει" κατι... ισα ισα, μεχρι τωρα νομιζαμε οτι εχουμε θεμα στη συλληψη (γτ περυσι ειχα παλινδρομη με κενο σακο π σημαινει οτι το εμβρυακι "διαλυθηκε" σε πολυ πρωιμο σταδιο) κ λογω του οτι δν ξερουμε τι φταιει τοσα χρονια π προσπαθουμε, φοβαμαι ολα τα σταδια... Ακομα κ θετικη χοριακη ν δω θα τρεμω.. γτ κ περυσι η χοριακη μου υπερδιπλασιαζοταν σε 48 ωρες κ δν ειδαμε ποτε λεκιθικο ασκο κ εμβρυικα στοιχεια στον 1ο υπερηχο....😢 (6+1 ημουν) Σε ευχαριστω πολυ. ❤️🥰 Μιλαμε τοσο καιρο κ ξερω οτι μου τα λες γ να ειμαι προετοιμασμενη για ολα!! Αλλωστε το εχουμε πει πολλες φορες οτι μετριες βλαστοκυστες εχουν δωσει υγιη μωρακια κ αριστες δυστυχως δν εχουν προχωρησει σε κυηση... Ειναι κι αυτο μια ενδειξη! Ας ελπισουμε οτι θα ειναι υπερ μας! 🙏
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...