Μετάβαση σε περιεχόμενο

τι να κανω?


vasiliki30

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολες! Ηθελα την αποψη σας σε ένα θεμα που με απαχολει! Με τον αρραβωνιαστικο μου μενουμε 2 χρονια μαζι δεν εχουμε συζητησει αυτά τα χρονια καθολου για παιδι όμως ξερουμε και οι δυο ότι το θελουμε απλα μας φοβιζει η αβεβαιοτητα του μέλλοντος και ότι δεν εχει κανενας από τους δυο μας σταθερη εργασια. Καποιες φορες όταν ερχομαστε σε επαφη προσεχει και καποιες άλλες τελειωνει μεσα μου όμως δεν εχει τυχει ακομα να μεινω εγκυος. Συνηθως οι ελευθερες επαφες ειναι1-3 τον μηνα. Δεν ξερω γιατι παει μια μπρος μια πισω σε αυτό θεμα και δεν ξερω αν θα επρεπε να του μιλησω ξεκάθαρα η να το αφήσω ετσι. Φοβάμαι ότι αν του μιλησω θα τον αγχωσω επειδή ενώ θελω παρα πολύ ένα παιδι εχω πολλους φοβους αν θα τα βγαλουμε περα οικομικα και αν θα καταφέρουμε να ανταποκριθουμε σωστα στην ευθηνη που εχει το μεγαλωμα ενός παιδιου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και μείς έτσι νιώθαμε πριν αποκτήσουμε παιδιά και είναι απόλυτα φυσιολογικο γιατί στην ουσία δεν ξέρεις πως θα είναι και μόνο να φαντάζεσαι μπορείς.. Σκέψου πως όταν μου ερχόταν περίοδος απο τη μια στενοχωριομουν απο την αλλη μου έφευγε το άγχος.. Παρ'όλα αυτά όταν έμεινα έγκυος και γω και ο άντρας μου κλαιγαμε απο χαρά.. Όσο το αφηνεις για αργότερα πάντα θα βρίσκεις κάτι να το αναβάλεις, μέχρι να βρεις σταθερή δουλειά, μέχρι να μπεις σε πρόγραμμα, μεχρι να αλλάξεις σπίτι κτλ Εμείς κάναμε παιδί κ ειμασταν ανεργοι κ ( ντρέπομαι που το λέω) μας συντηρούσε η πεθερα μου με τη σύνταξη της (400 €), ολα τα πράγματα για το μωρό ήταν απο δεύτερο χέρι κ τη γέννα την πλήρωσε ο πατέρας μου..Ήταν δύσκολα κ ζούσαμε μόνο με τα βασικά αλλα απο το παιδί δεν έλειψε τίποτα γιατί πάντα έχει ο Θεός για ολους..Σήμερα έχουμε μια πολύ καλή δουλειά, δεν υποχρεωνομαστε σε κανενα οικονομικά κ έχουμε κ το δεύτερο μωρό μας.. Να θυμάσαι ΠΑΝΤΑ πως όλες οι θυσίες, ολα τα ζόρια κ όλη η κούραση φεύγουν με μόνο ένα τους χαμόγελο.. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και απο μένα....Έτσι ένιωθα και εγώ πρίν δυο χρόνια πριν παντρευτούμε με τον άντρα μου...δεν εχω σταθερή εργασία και δε ξέρω αν θα καταφέρω ποτε να έχω..έλεγα, λοιπόν, πως πρέπει πρώτα να βρω σταθερή δουλειά και μετά να ξεκινήσουμε προσπάθειες..(Εγώ έκανα περισσότερο πισω). Παιρνώντας ο καιρός η επιθυμία μας για παιδί ήταν τόσο μεγαλη που σιγά σιγά άρχισα να φιλοσοφώ αλλιώς τα πράγματα..στην εποχή που ζούμε ποιός μας εγγυάται κορίτσακι μου οτι θα έχουμε παντα δουλειά..Ακόμα και εκείνοι που δουλεύουν ήδη δε ξερεουν τι τους ξημερώνει..αρα για μένα δεν είχε ποια τόσο σημασία η εργασία..βέβαια θα είχα και την υποστήριξη των δικών μας οσο ανεξάρτητη και αν ηθελα να είμαι..Επίσης..Έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες και αυτο που εχω καταλάβει είναι οτι τελικά δεν είναι τόσο εύκολο οσο νόμιζα...δεν ξυπνάς ενα ωραίο πρωί και λες σήμερα θελω να μείνω έγκυος και μένεις...Συνηθως θέλει χρόνο και υπομονή..Γνωμη μου ειναι να το συζητήσετε ξεκάθαρα...ισως τελικά αν το συζητήσετε ξεκάθαρα να καταλάβετε πόσο πολυ το θέλετε και να δώσει κουράγιο ο ένας στον αλλον για τυχόν δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν μ..Ίσως απλα και οι δυο χρειάζεστε την σαφή ενθάρρυνση απο τον αλλον...ο,τι καλύτερο σου εύχομαι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δε θα ειστε ποτε ετοιμοι ...γιατι δεν ξερετε -δε ξερουμε τι μας περιμενιε γενικως...ουτε να περιμενετε ν βαλετε λεφτα στην ακρη κ κουταμαρες..μιλησε του κ βουύυρρρρ για νινακι..οταν θ ερθει ολα θα τα βολεψετε..με το καλοο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μεγάλη ιστορία ανοίξατε με πολύ πόνο.Και εμείς δεν είμαστε δε καλή οικονομική κατάσταση.Ο άντρας μου δουλεύει τετράωρο και εγώ δουλευω χωρίς ενσυμα . Έχουμε ένα κοριτσάκι 10 ετών και από τοτε που θυμάμαι που γέννησα ήθελα δεύτερο.Το αφήναμε και πέρασαν δέκα χρόνια χωρίς ν κάνουμε προσπάθειαγια δεύτερο παιδάκι.Θελω τόσο πολύ ένα δεύτερο παιδί.Πριν οχτώ μέρες σε γόνιμη μέρα κάναμε ελεύθερα κ τώρα ελπίζω να έχω θετικά αποτελέσματα γιατί δεν ξέρω αν ξαναυπαρξει ελεύθερη επαφή.Εγώ δεν το βάζω κάτω θα του το υπενθυμίζω συνέχεια αν κ θέλει δεύτερο παιδί γιαυτο τον λόγο δεν τα παρατάω. Για αυτο μην περιμένεις ποτε θα φτιάξουν τα οικονομικά σας θα περάσει καιρός κ θα το μετανιώσετε. Αυτά απο εμένα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ και εγω με το παολακι... Ποτέ δε ξέρεις αν θα είσαι οικονομικά σε καλή φάση... και τα χρόνια περνάνε τοσο γρήγορα.. συζήτησε με τον σύντροφό σου και θα δεις πως θα γίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα... δεν εχω γίνει ακόμα μανούλα αλλα πιστεύω πως μόλις κρατήσετε στην αγκαλιά σας το αγγελούδι σας θα πάρετε δύναμη για να αντιμετωπίσετε όποιες δυσκολίες τυχόν προκύψουν...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...