Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γονείς προστατέψετε τα παιδιά σας από την παχυσαρκία


admin

Recommended Posts

Τα υπέρβαρα μωρά θα γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες -«Δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων αλλά και θέμα επιλογών», λένε οι παιδίατροι.

Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του CDC (Centers for Disease Control-Κέντρο για την Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας) δείχνουν ότι ένα στα πέντε παιδιά στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι παχύσαρκο παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις ότι η ζάχαρη από μικρή ηλικία φτιάχνει παχύσαρκους ενήλικες. 

Είναι πλέον γεγονός ότι ακόμα και τα μωρά που είναι υπέρβαρα στην ενήλική τους ζωή θα είναι παχύσαρκα και θα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να πάθουν καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια και διαβήτη.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς ότι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά όλες τις παραμέτρους και να προστατέψουν τα παιδιά τους από την σοβαρή ασθένεια που λέγεται παχυσαρκία. Είναι καθαρά θέμα των γονιών αν θα δώσουν στα παιδιά τους να φάνε τηγανητές κοτομπουκιές ή μια υγιεινή σαλάτα.

«Δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων, αλλά και θέμα επιλογών», λένε οι επιστήμονες στους γονείς αναφερόμενοι κυρίως στις επιλογές που κάνουν για τα παιδιά τους. Οι παιδίατροι λένε πως υπάρχει τρόπος ένας γονιός από τη βρεφική ηλικία να προστατέψει το παιδί του από την παχυσαρκία αρκεί να μάθει στα παιδιά του από μικρή ηλικία να τρέφονται σωστά και να έχουν πολλές δραστηριότητες.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...