Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86

10 συμβουλές να κάνουμε πιο εύκολη την επίσκεψη για το εμβόλιο

Recommended Posts

Η επίσκεψη στον παιδίατρο για εμβόλιο είναι πονοκέφαλος για τα μικρά παιδάκια και φυσικά για τους γονείς!

Το παιδί αρνείται πεισματικά να πάει στον γιατρό, τσιρίζει και κλαίει μπροστά στη θέα της βελόνας. Δυστυχώς όμως τα εμβόλια είναι απαραίτητα και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε;

Πως μπορούμε να κάνουμε αυτή την επίσκεψη λίγο πιο ευχάριστη και ανώδυνη;

1. Προσπαθήστε να του μιλήσετε με ειλικρίνεια, να περιγράψετε αυτό που θα αντιμετωπίσει και να το προετοιμάσετε κατάλληλα. Μιλήστε του για το εμβόλιο, για το λόγο που πρέπει να το κάνει και πείτε του ότι μετά το τσίμπημα θα γίνει πιο δυνατό και δεν θα αρρωσταίνει.
 
2. Δώστε του παραδείγματα με άλλα παιδάκια. Ότι πχ. ο Γιώργος χθες έκανε εμβόλιο, δεν πόνεσε, ήταν γενναίος και τώρα πιο δυνατός!
 
3. Κάντε την αναπαράσταση με παιχνίδι. Γίνεται ο γιατρός και εκείνο ο μικρός επισκέπτης που έρχεται σε εσάς να του κάνετε το εμβόλιο. 

4. Όταν πάτε στον παιδίατρο πάρτε μαζί σας και το αγαπημένο του παιχνίδι για να ασχοληθεί.

5. Αν είναι μωράκι μπορείτε ταυτόχρονα να το θηλάσετε!
 
6. Αν έχει συνηθίσει την πιπίλα του υπάρχει ένα κόλπο με τη ζάχαρη. Μπορείτε να βουτήξετε την πιπίλα του σε λίγη ζάχαρη και να του τη δώσετε πριν το εμβόλιο. Η ζάχαρη έχει αναλγητικές ιδιότητες και κάνει τον πόνο πιο γλυκό.
 
7. Υπάρχει δυνατότητα να τοποθετήσει ο παιδίατρος ένα τοπικό αναισθητικό στην περιοχή πριν τον εμβολιασμό. Έτσι δεν θα αντιληφθεί καθόλου τον πόνο και το μικρό τσίμπημα. 
 
8. Όταν θα πλησιάζει η βελόνα κάντε αυτή τη στιγμή όσο γίνεται πιο ευχάριστη. Αποσπάστε του την προσοχή με μια ευχάριστη συζήτηση ή ένα τραγουδάκι και ενθαρρύνετε το.
 
9. Όταν τα καταφέρει πάρτε το μια τεράστια αγκαλιά, θαυμάστε το για το θάρρος του και πείτε του ένα μεγάλο "μπράβο". 

10. Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τον παιδίατρο μπροστά στο παιδί για το καλό που του έκανε!


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×