Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ναυτία και καούρες οδηγούν στην ανορεξία


ΛΙΛΙΑ

Recommended Posts

Γεια και χαρά σε όλες σας. Είμαι νέο μέλος και βρίσκομαι στην 9η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Πριν 3 εβδομάδες ξεκίνησε η ναυτία και για 2 εβδομάδες ήταν τόσο έντονη από το πρωί μέχρι το βράδυ συνεχώς...έτρωγα ελάχιστα γιατί όλα τα φαγητά μου έφερναν αηδία. Ο οργανισμός μου εξαντλήθηκε αρκετά. Μετά ακολούθησε μία εβδομάδα που έστρωσα αρκετά και άρχισα να τρώω όπως πριν, με βοήθησε να δυναμώσω. Είναι μία εβδομάδα τώρα που έκαναν την εμφάνισή τους αισθητή οι καούρες και ατελείωτα ρεψίματα. Πάλι η όρεξή μου περιορίστηκε. Είναι αρκετά επώδυνο και ό,τι και να φάω με πειράζει, ακόμη και χαμομήλι να πιώ με πιάνει καούρα. Σήμερα έκανα και τον πρώτο μου εμετό. Τι να κάνω πέρα από υπομονή που ακούω δεξιά και αριστερά....τι τροφές μπορούν να ηρεμήσουν το στομάχι μου? Ο γιατρός μου είναι ενήμερος και με συμβούλεψε μικρά και τακτικά γεύματα, να μην πιέζομαι και μου τόνισε ότι όσο έχω συμπτώματα το μωρούλι μεγαλώνει και είναι καλά. Σας παρακαλώ συμβουλέψτε με σχετικά με τη διατροφή μου. Τι να κάνω?

Ευχαριστώ πολύ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

lilia einai diskola to ksero alla ipomoni kopela mou..prospatise oso mporeis na fas..

tis aderfis mou i fili einai sxedon ston 3 mina akoma de to ekleise kanei kathe mera emetous k exase mexri tora k 6 kila,.k itan poli adinati..tin edose bitamines k kapos kalitera alla sinexizei na exei emetous oxi tosous fisika,,,eyxomai na mi kratisei gia polli

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LILIA KALWS ORISES K SYGXARHTHRIA GIA

THN EGYMOSYNH SOU!!!!

EGW APO 2 MHNWN MEXRI K TON 6o KOIMOMOUN

AGALIA ME TH LEKANH..

MPOREIS NA KATALAVEIS TI EIXA PA8EI EEE????

:x

EIXA XASEI 10 KILA K THN EVGAZA ME FROUTOKREMES:dry:

K PO TON 6o MEXRI TWRA EXW KAOYRES ..

KATA TA ALLA MIA XARA:blink: :blink:;)

PANTWS OI KAOURES ANTIMETWPIZONTAI ME MIKRA K SYXNA

GEYMATA!!

EMENA PROSWPIKA ME VOH8AEI PAAAAAARA POLU TO GALA!!!!

ELPIZW NA TA 3EPERASEIS SIGA SIGA:unsure:

YPOMONH!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λιλια καλησπερα!

Διαβασα για το προβλημα σου και μαλλον δεν θα σε παρηγορησω αρκετα (σορι) αλλα και εγω που ειμαι στην 12η εβδομαδα εχω ακομα φουσκωματα και καουρες.

Το βραδια πολλες φορες διψαω και πινω ενα ποτηρι νερο και νιωθω τετοιο βαρος και καουρα λες και εφαγα 1 μεριδα γυρο και 2 σουβλακια απολα.

Δεν ξερω τι παιζεται εκει μεσα (εννοω στο στομαχι) αλλά ειναι σπαστικο να μην μπορεις να πιεις ουτε νερο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ που ανταποκριθήκατε στο πρόβλημά μου. Δεν είμαι κάθε μέρα χάλια, υπάρχουν μέρες που ευτυχώς είμαι καλύτερα και μπορώ να φάω λίγο και να ανακτήσω τις δυνάμεις μου και άλλες μου ξυπνάω σε άθλια κατάσταση.

Thouli μου προσπαθώ όσο γίνεται να τρώω κατιτίς γι' αυτό και δεν έχω χάσει κιλά, αλλά ούτε έχω πάρει...

Ζουζού 21 καλή η συμβουλή σου με το γάλα, ίσως αυτό να με βοήθησε χτες βράδυ και σήμερα σηκώθηκα καλύτερα. Όταν λες φρουτόκρεμα εννοείς αυτές για τα μωρά που διαλύεις τη σκόνη??? Όλα καλά να σου πάνε!!! Με το καλό να κρατήσεις το ζουζουνάκι σου στα χέρια σου υγιές!!!

Λιάνα μου τις κακές μέρες ακόμη και ο αέρας που αναπνέω μου δημιουργεί καούρες που λέει ο λόγος...:S Καλή εγκυμοσύνη να έχεις και καλή λευτεριά!!!

Καλό κουράγιο σε όλες μας!!

Όποια άλλη μανούλα ή μέλλουσα μανούλα μπορεί να με συμβουλέψει για το τι να τρώω και τι να αποφεύγω, την παρακαλώ να το κάνει....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα.εγω το προβλημα με τις καουρες ειχα μονο και αυτες στον ενατο μηνα.ομως επινα μαλοξ.για ρωτα το γιατρο σου αν σε αφηνει.θα σε βοηθησει πολυ.ρωτα το γιατρο σου ομως.κανε υπομονη και ολα θα περασουν.με το καλο να ερθει το μωρο σου....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ!ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ,ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΙΟΥ!!!

ΕΠΙΣΗΣ ,ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ...

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑ 7,5 ΜΗΝΩΝ ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΟΥΡΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΑ ΕΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ,ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΩ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΟΞΙΝΟ ΣΙΡΟΠΙ....ΥΠΟΜΟΝΗ ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ 1οΤΡΙΜΗΝΟ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου δε θέλω να σε αγχώσω αλλά εγώ έτρωγα ελάχιστα μέχρι που γέννησα. Είχα καθόλου εμετούς αλλά καούρες αρκετές, δε μπορούσα να φάω, λες και μου είχαν κλέψει το στομάχι!! :) Το παράξενο είναι οτι οι εξετάσεις μου έβγαιναν καλές, ο γιατρός μου έδινε βιταμίνες. Το "μικρά και συχνά γεύματα" προσωπικά δε με βοήθησε. Στην ένατη εβδομάδα έτρωγα 1 μπανάνα τη μέρα!! Στη συνέχεια απέφευγα το πρωϊνό και έτρωγα μεσημέρι και βράδυ. Εμένα με βοηθούσαν αρκετά οι στέρεες τροφές. Έτρωγα μόνο τοστ, μακαρόνια και παγωτά. Τώρα που το σκέφτομαι με παγωτά κυρίως την έβγαλα την εγκυμοσύνη! :) :) Στη συνέχεια 7ο-9ο μήνα έπινα πάρα πολυ γάλα. Όσπρια και σούπες δεν τα έβαζα στο στόμα μου. Δεν ξέρναγα, αλλά είχα αμέσως με το που έτρωγα καούρες, αναγούλες και έντονη διάρροια! Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία. Πειραματίσου και θα την βρεις την άκρη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

διάβασα το πρόβλημα σου και πέρασα ακριβώς τα ίδια...ίσως και λίγο χειρότερα...

θα πρέπει να κάνεις υπομονή μεχρι να μπεις στον 30 μήνα..και όλα θα αλλάξουν.

Προτίμησε τα στεγνα και μικρά γεύματα και σιγά-σιγα το στομάχι σου θα ηρεμήσει...όσο για τα ρεψίματα, δειχνουν ευαισθησία στο στομαχι...

βοηθαει πολυ το παγωμένο γαλα, χωρις λακτόζη.....

....και υπομονη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...