Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι δίνουμε για 3ο γεύμα σε μωρό 8 μηνών;


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα! Ο μπεμπάκος μου σε λίγες μέρες γίνεται 8 μηνών και είναι 10 και μισό κιλά. Είναι ένας στρογγυλός λουκουμάς και γι αυτό η παιδίατρος μου είπε να μη δωσω κρέμες του εμπορίου για απογευματινό αλλά το γνωστό παιδικο γιαουρτάκι. Δυστυχώς όμως το γιουβαρλάκι μου έχει άλλη άποψη και κάθε φορά που του το προσφέρω, γυρνάει απο την άλλη και δεν το θέλει. Μια λύση στην οποία έχω καταφύγει είναι να του δίνω το απόγευμα μια μικρή ποσότητα απο αυτό που έφαγε το μεσημέρι (λαχανικα με κοτόπουλο ή μοσχάρι) και αυτό το τρώει μετα μανίας. Και πάλι όμως νομίζω οτι παραείναι θρεπτικό. Εχω ακούσει οτι μπορώ να δωσω και κανονικό πρόβειο γιαούρτι στον 8ο μήνα. Έχει δώσει καμια μανούλα απο τόσο νωρίς πρόβειο γιαούρτι; Τι άλλες σχετικά light επιλογές υπάρχουν για απογευματινο πέρα απο κρέμες και παιδικό γιαούρτι; Να σημειώσω οτι θηλάζει αποκλειστικά πρωι βραδυ και 2-3 φορές μες τη μέρα για να αποκοιμηθεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό πάλι πρώτη φορά τα ακούω....μαμά να ψάχνει να ταίσει light το λουκουμαδάκι της!!!!Υπάρχουν τέτοια καλόβολα παιδιά στο φαί;;;Δε μας τα στελνες εδώ που τραβάμε τα πάθη του Χριστού μερικές μερικές με το θέμα....αστειεύομαι....

Λοιπόν καταρχήν αφού δε τρώει το παιδικό γιαουρτάκι που έχει και βανίλια μέσα και γλυκίζει θα φάει το πρόβειο;;;χλωμό...

Για να έδινες κομματάκια τοστάκι πχ μικρός είναι....

Τραχανοσουπίτσες κριθαρόκαταστάσεις πολύ θερμιδοφόρα και δε τα θες....

Αν έδινες πάλι φρουτάκι όπως το πρωί;Δε μου ρχεται καμιά άλλη ιδέα σε κρεμώδες μη παχυντικό πέρα από το γιαούρτι...

Να τον χαίρεσαι τον μπουμπούκο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει ο λουκουμάς σου!

Εγώ δεν έδωσα ποτέ μου παιδικό γιαουρτάκι, γιατί δεν είναι κανονικό γιαούρτι, αλλά επεξεργασμένη τροφή, έχει ζελατίνη, κι ένα σωρό πρόσθετα. Έδωσα πρόβειο γιαούρτι, το οποίο του άρεσε από την πρώτη στιγμή. Για να μην ξινίζει υπερβολικά, έβαζα μέσα και λίγο κουάκερ, και το χειμώνα έβραζα λίγο νερό και το ανακάτευα, για να μην είναι πολύ κρύο.

Επίσης, αυτό που κάνεις, δηλαδή η προσφορά μικρής ποσότητας από το μεσημεριανό, το απόγευμα, είναι μια λύση που επιλέγουν πολλές μανούλες.

Πάντως, δε χάνεις τίποτα να του δώσεις να δοκιμάσει πρόβειο ή αιγοπρόβειο ή κατσικίσιο γιαούρτι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα!

η δική μου παιδίατρος μου έδωσε τις εξής επιλογές για απογευματινό:

γιαούρτι (αν δεν τρώει το κατσικίσιο, καλύτερα να δώσεις στραγγιστό παρά παιδικά γιαουρτάκια)

κινόα

κεχρί

ψωμάκι με φιλαδέλφια ή κότατζ

κουάκερ

ρυζογκεφρέτες

φρούτα

το μεσημεριανό

επίσης, μου είπε ότι μπορώ να του δίνω και από το δικό μας φαγητό, αρκεί να μην έχει αλάτι... μπορείς, όμως να έχεις μπαχαρικά μέσα.

πχ εγώ έτυχε να του δώσω γεμιστά, φακές, φασολάκι γιαχνί...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσάκι μου γλυκό!!!

Το πρόβειο γιαουρτάκι είναι λιπαρό!!! Γενικά το πρόβειο γάλα είναι παχύ σα γάλα!!! Εγώ που ρώτησα την παιδίατρο μου είπε ότι το πιο light γάλα είναι το κατσικίσιο!!! Μου είπε ότι το απόγευμα μπορώ να του δίνω κατσικίσιο γάλα με ψωμάκι!!! Και ο τραχανάς επίσης είναι παχυντικά!!!

Φιλάκια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!

Αφού θηλάζεις μπορείς απλά να μην δώσεις 3ο γεύμα αλλά να δώσεις στήθος. Αν όμως θες οπωσδήποτε στερεή τροφή δίνε λαχανόσουπα αλλά χωρίς πατάτα ή ρύζι. Βράζε λαχανικά (καρότο, μπρόκολο, κολοκυθάκι, σπανάκι, κίτρινη κολοκύθα, κλπ) και άλεθέ τα. Και υγιεινό και χωρίς περιττές θερμίδες. Επίσης μια ωραία ιδέα είναι πουρές γλυκοπατάτας - μήλου. 2 μέρη γλυκοπατάτα -1 μέρος μήλου, τα βράζεις σε ελάχιστο νερό με κλειστό καπάκι σε σιγανή φωτιά ή τα κάνεις στον ατμό και τα αλέθεις χωρίς να προσθέσεις λάδι ή κάτι άλλο. Πολύ υγιεινό και θρεπτικό χωρίς να επιβαρύνει.Τα φρούτα έχουν πολλά σάκχαρα και δεν είναι ότι καλύτερο για 2η φορά και ειδικά απογευματινή ώρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...