Μετάβαση σε περιεχόμενο

λίστα για τις πρώτες αγορές


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

χρειάζομαι λίγη βοήθεια γιατί πραγματικά έχω χάθεί με το τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται να αγοράσω για την έλευση της μπουμπούς μου...έχω μπει σε πολλά site για να βρω τα απαραίτητα, να συγκρίνω τιμές και όλα αυτά αλλά πάλι μπερδεμένη αισθάνομαι...

πέρα λοιπόν απο τα βασικά που έχω καταλήξει που είναι κρεβατάκι μετατρεπόμενο σε προεφηβικό και συρταριέρα-αλλαξιέρα όλα τα άλλα ποια είναι τελικά?? έχει κάποια από εσάς την όρεξη να με βοηθήσει?? φοβάμαι αν πάω να ρωτήσω σε ένα από τα γνωστά μεγάλα πολυκαταστήματα βρεφικών ειδών ενδεχομένως να με δουν έτσι άσχετη και να μου πασάρουν και πράγματα τα οποία δεν είναι και τόσο απαραίτητα προκειμένου να πουλήσουν...και όπως καταλαβαίνετε το budget αυτές τις εποχές είναι αρκετά περιορισμένο...σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλο να ερθει η μπεμπουλα σου,λοιπον θα χρειαστεις ρηλαξ,εμενα με βολεψε πολυ η καλαθουνα επειδη το σπιτι μου ειναι δυοροφο αλλα ειναι για τον πρωτο καιρο μονο,καθισματακι αυτοκινητου ,πορτ μπεμπε το οποιο κατα τη γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο απλα βολικο ,βολευει για να μετακινεις το μωρο τον πρωτο καιρο με το αυτοκινητο και οχι μονο ,καροτσι ( αναλογα με το ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις θα βρεις διαφορα μοντελα),αν δεν θηλασεις θα χρειαστεις αποστειρωτη και θερμο,μπουκαλια και θηλες ,για πιο μετα παρκοκρεβατο το οποιο θα σε βολεψει και για τις διακοπες,μπανιερα εγω ειχα με βαση με βολεψε παρα πολυ,μια μεγαλουτσικη τσαντα για τις βολτες σας,πολυ αργοτερα περπατουρα και καθισματακι φαγητου

δεν ξερω αν θελεις βοηθεια για τα ρουχαλακια της , για ειδη προικος και για διαφορα μικροπραγματα, πες μου να σου πω

ελπιζω να σε βοηθησα λιγο οτι θελεις γραψε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστώ πολύ πραγματικά με βοήθησες αρκετά αν είναι εύκολο να μου πεις και για τα υπόλοιπα τα ρουχαλάκια κτλ...αν δεν σε κουράζω βέβαια...απαντησέ μου όποτε μπορείς...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αλοιμονο δεν με κουραζεις καθολου κοπελα μου χαρα μου να σε βοηθησω,απλα εγω θα σου τα πω οπως νομιζω εγω και οπως βολευτηκα εγω και με τα τρια μου παιδια

λοιπον θα χρειαστεις μια κουβερτα,μικρη αλλα χοντρη,μια ακομη πιο λεπτη,σετ σεντονακια τουλαχιστον δυο για να τα αλλαζεις,μπαντα και παπλωματακι συνηθως πανε σετ ολα μαζι,υφασματινες πανες και αλλαξιερα(πανα με πλαστικο)σαλιαρες απλες και με πλαστικο απο πισω,τουλαχιστον 10 φορμακια και φανελακια,καλτσουλες,μπουρνουζακια τουλαχιστον 2,αφρολουτρο,γαλακτωμα,σφουγγαρακι φυσικο,betadine για τον αφαλο,θερμομετρο νερου(προεραιτικα),πανες ,μωρομαντηλα,επιθεματα για το στηθος για σενα

ελπιζω να μην ξεχασα κατι αν θυμηθω κατι αλλο θα σου πω

ποτε γεννας;;θελεις βοηθεια και για τη βαλιτσα που θα παρεις στο μαιευτηριο;η αδερφη μου εχει πητ 16-3 και ετοιμασαμε μαζι την βαλιτσα της και τα εχω φρεσκα,μου αρεσει κιολας ολη αυτη η διαδικασια προετοιμασιας ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Λενιώ!

Σου γράφω τη λίστα για τα πρώτα ψώνια που είχα κάνει εγώ:

Ρούχα:

15 ζιπουνάκια (φανελίτσες)

15 φορμάκια

Σκουφάκια και γαντάκια

4 ζευγάρια σεντόνια

1 πάντα

2 κουβέρτες και 2 σεντόνια για πορτ μπεμπέ

4 σελτεδάκια (αλλάχτρες)

5 σαλιάρες

10 υφασμάτινες πάνες

2-4 πετσέτες-μπουρνούζια

Ίσως φαίνονται πολλά, αλλά σκέψου ότι το μωρό θα βγάλει γουλιές και θα βραχεί, θα κατουρηθεί και θα βγουν έξω απ' την πάνα, θα κατουρήσει την ώρα που το αλλάζεις, κάποια ρούχα θα πέσουν κάτω, κ.λπ., ε, μέχρι να τα πλύνεις και να στεγνώσουν, θα πρέπει να έχεις άλλα να του φορέσεις.

Εγώ πάντως σαλιάρες δε χρησιμοποίησα καθόλου, μέχρι που άρχισε στερεές τροφές, ενώ τα σεντόνια για την κούνια και την πάντα, θα τα χρειαστείς όταν θα βάλεις το μωρό στην κούνια, εκτός κι αν θα το βάλεις απ' την αρχή.

Για τη φροντίδα του:

1 κρέμα για σύγκαμα (η καλύτερη επιλογή είναι φυσική κεραλοιφή).

Φυσιολογικό ορό (γενικώς είναι καλό να υπάρχει στο σπίτι)

Αφρόλουτρο

Ενυδατική κρέμα (επειδή στην αρχή τα περισσότερα νεογέννητα έχουν ξηροδερμία)

Βούρτσα, χτένα, ψαλιδάκι

Μπανιέρα (εγώ πήρα μια μεγάλη με βάση, και ακόμα εκεί τον κάνουμε μπάνιο. Δε χρειάζεται να πάρεις κανένα διαστημόπλοιο, ένα απλό μπανάκι!).

Μπιμπερό, μικρά και μεγάλα, αποστειρωτής, βούρτσα για μπιμπερό, κουτί αποθήκευσης μπιμπερό και λαβίδα, βραστήρα, θερμός. (Από αυτά εγώ χρειάστηκε μόνο τα πρώτα, δηλαδή μπιμπερό, αποστειρωτή και βούρτσα, και μάλιστα, όχι από την αρχή, αλλά όταν έγινε το μωρό τριών μηνών, επέστρεψα στη δουλειά, και άρχισε να πίνει γάλα δικό μου από μπιμπερό. Έτσι, πήρα μόνο τρία γυάλινα μπιμπερό, και εδώ και δεκατέσσερις μήνες δεν πήρα άλλα).

Πιπίλες (σίγουρα δεν είναι απαραίτητες, και τα περισσότερα νεογέννητα αναγουλιάζουν αν τους βάλεις πιπίλα στο στόμα).

Ενδοεπικοινωνία (για όταν βάλεις το μωρό στο δωμάτιό του, αλλά αν μένεις σε διαμέρισμα δεν είναι και απαραίτητη, εμένα πάντως δε με βόλεψε).

Θερμόμετρο σώματος και νερού (το τελευταίο μου φαίνεται πολύ χαζομάρα, και δεν πήρα).

Για τον ύπνο του και τη βόλτα:

Κούνια ή λίκνο.

Ριλάξ (μεγάλη εφεύρεση!).

Πορτ μπεμπέ ή καλαθούνα (ένα από τα δύο, όχι και τα δύο).

Κάθισμα αυτοκινήτου.

Καρότσι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λενακι μου να προσθεσω και εγω οτι θυμαμε απο την κορουλα μου...

Θα χρειαστεις και αποστειρωμενες γαζες για τον οφαλο,φυσιολογικο ορο για την μυτουλα της,θα σου προτεινα 2 προστατευτικα για το στρωμα για την περιπτωση εμετου η αν κατουρηθει πολυ να μην λερωθει το στρωμα και τρεχεις και δεν φτανεις, ενδοεπικοινωνια εαν ειναι μακρια το δωματιο του παιδιου με το σαλονι η και την βεραντα (λογω καλοκαιριου) για να εισαι ησυχη, πιπιλες και θηκες για αυτες για τις βολτες, βουρτακια για να καθαριζει ευκολα τα μπουκαλια σε περιπτωση που παρεις, πανακια μικρα για τα ρουχα σου που θα την σηκωνεις να ρευεται για να μην σε λερωνει, ψαλιδακι για τα νυχακια της, κρεμα συγκαματος, ενυδατικη,μπανιερα,...αν θυμηθω κατι αλλο θα το προσθεσω...φιλακια γλυκα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρουχαλάκια μην πάρεις πολλά 0-3 ή σχεδόν καθόλου. Διάλεξε 3-6 γιατί τα 0-3 τα φοράνε τις πρώτες 20 ημέρες. Εγώ βασικά είχα βολευτεί πάρα πολύ τον πρώτο καιρό τα εσώρουχα φουστανάκια που κλείνουν με κορδόνι από κάτω. Ήταν πολύ βολικά στην αλλαγή της πάνας. Αν βάλεις την κούνια στο δωμάτιο σου δεν χρειάζεται να πάρεις λίκνο ή πορτ μπεμπέ εκτός αν αγοράσεις το τριπλό καρότσι. Αν δεν πάρεις τριπλό καρότσι να προσέξεις το καρότσι που θα αγοράσεις να πέφτει τελείως η πλάτη του (να είναι ευθεία) γιατί δεν κάνει τα νεογέννητα να τα βάζεις κάπου με κλίση. Εμένα με βόλεψε και η πλαστική αλλαξιέρα που πάνω έβαζα το σελτεδάκι (πάνα που αλλάζεις πάνω το μωρό).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να πω κι εγώ ακόμα, ότι υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις. Π.χ. δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς μωρομάντηλα όταν αλλάζεις το μωρό. Νερό και βαμβάκι είναι πολύ πιο οικονομικό και πολύ πιο υγιεινό. Επίσης, αντί για αλλάχτρα, μπορείς να απλώσεις 2-3 κουβερτούλες ή πετσέτες πάνω στη συρταριέρα, να βάλεις ένα σελτεδάκι από πάνω και να αλλάζεις εκεί το μωρό. Εγώ έτσι κάνω μέχρι τώρα. Ακόμη, δε χρειάζεται να τα αγοράσεις όλα από εξειδικευμένα καταστήματα. Εγώ, π.χ. την πάντα την αγόρασα από ένα απλό κατάστημα ρούχων που έχει και βρεφικά και παιδικά ρούχα και είδη. Έτσι, την αγόρασα μόνο 19 ευρώ, ενώ πάπλωμα, κ.λπ. που πουλούσαν τα καταστήματα βρεφικών ειδών, δεν αγόρασα ποτέ, το θεωρώ χαζομάρα.

Τα 0-3 πάντως, εμένα τα φόρεσε για αρκετό καιρό, νομίζω για τρεις μήνες αυτά φορούσε, χωρίς να είναι ιδιαίτερα μικροκαμωμένο μωρό (γεννήθηκε 3450).

Επίσης, μην μπεις στο τρυπάκι να πεις ότι θα σου φέρουν δώρα και να μην αγοράσεις τα πράγματα του μωρού. Εμένα μου είχαν πει κάποιοι ότι θα μου αγοράσουν την ενδοεπικοινωνία, άλλοι την αποστείρωση, και φυσικά, μόλις το είπαν, το ξέχασαν. Όσο για τα ρούχα, οι πιο πολλοί ήρθαν να με δουν μετά που σαράντισα, και όσοι μου έφεραν ρούχα ήταν για μεγαλύτερα παιδιά, και του τα φόρεσα αργότερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομιζω τα κοριτσια σε καλυψαν! Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου!

Εγω καροτσι πηρα τριπλο και ετσι το πορτ μπεμπε επαιξε και ρολο καλαθουνας, παρε και μια βαση μεταλλικη η ξυλινη για να βαζεις την καλαθουνα η το πορτ μπεμπε οταν θα το εχεις διπλα σου στο κρεβατι να ειναι στο ιδιο υψος με σενα.

Τωρα, εγω εχω αντιθετη ακριβως εμπειρια απο την Θελω να γινω μαμα παραπανω, οι πιο κοντινοι με ρωτησαν τι ηθελα και μου τα πηραν δωρο, ετσι γλιτωσα χρηματα απο:

παντα/ σεντονι/προικα μωρου

στρωματακι κουνιας

αποστειρωτη

μπανακι

μπιμπερο

βραστηρα

καροτσι-καθισμα-πορτ μπεμπε

αρκετα ρουχαλακια

Παρε αρκετα ζιπουνακια γιατι λερωνονται απιστευτα γρηγορα!Τρια την ημερα ηθελα εγω στην αρχη οπωσδηποτε. Αλλαξιερα δεν πηρα ποτε, αν και η συρταριερα του ειχε ενσωματωμενη, παντα με βολευε να τον αλλαζω πανω στο κρεβατι μου με σελτεδακι απο κατω.

Αχ τι μου θυμισες τωρα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες ...

πραγματικά η βοήθεια σας είναι πολύτιμη..ήδη ξεκίνησα με βάση αυτά που μου είπατε και φτιάχνω την λίστα μου με τα απαράιτητα ψώνια και κάπως έχω αρχίσσει και ξεκαθαρίζω την κατάσταση στο μυαλό μου...την κούνια θα την έχω στο υπνοδωμάτιο μαζί μου...ευτυχώς υπάρχει χώρος οπότε δεν θα χρειαστεί να αγοράσω λίκνο ή πορτ μπεμπέ...ενδεχομένως να αγοράσω μία αλλαξιέρα μόνη της αρκετά οικονομική σκέφτηκα απο τα ικεα και αργότερα να την μετατρέψω σε επιπλάκι διαφορετικά θα την αλλάζω στο κρεβάτι μου βάζοντας κάποιο σελτεδάκι...θα δούμε..ήθελα να ρωτήσω για την φροντίδα του μωρού δηλαδή ενυδατικές κρέμες, σφουγγαράκια κτλ...αυτά λογικά θα πρέπει να τα έχω πάρει πριν τη γέννα??? θα πρέπει να ρωτήσω καποιο παιδίατρο να μου προτείνει κάποια συγκεκριμένη μάρκα?? και πάλι σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλες :YMHUG::YMHUG::YMHUG:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επίσης και κάτι ακόμα...ο μάρσιπος βολεύει? γνωρίζετε? δηλαδή αν θέλω να την βγάζω βολτίτσα ή θέλ να παώ κάπου και δεν με βολεύει να πάρω καρότσι μαζί μου ο μάρσιπος είναι χρήσιμος? τι γνώμη έχετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ο κλασικός μάρσιπος από όσο ξέρω δεν βολεύει ιδιαίτερα - ίσως sling αν και δεν τον έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά. Εγώ δεν πήρα καθόλου στο πρώτο μου παιδάκι και τώρα θα μου δώσει η νύφη μου sling. Δεν τον θεωρώ απαραίτητο.. επειδή στην αρχή κοιμούνται συνέχεια τον είχα στο πορτ μπεμπε και κοιμόταν όποτε ήθελε - εσύ το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το καρότσι.

Αλλαξιέρα εμένα με βόλεψε γιατί δεν μπορούσα να σκύβω συνέχεια - φαντάσου μέχρι πριν κανα 6μηνο εκεί τον άλλαζα - τώρα δεν χωράει στην αλλαξιέρα και έχει βαρύνει πάρα πολύ και πλέον τον βάζω στο κρεβάτι. Βέβαια εμένα είναι και συρταριέρα και εκεί έχω όλα του τα ρούχα τώρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω δεν χρησιμοποιησα μαρσιπο ειχα παρει εναν αλλα δεν με βολευε,δεν ξερω για τα sling εχω ακουσει πολλες κοπελες οτι βολευτηκαν,αλλαξιερα δεν χρησιμοποιησα τη θεωρω περιττη,καθομουν στο κρεβατι και τους αλλαζα,τωρα για τα καλλυντικα αν ρωτησεις παιδιατρο θα σου πει σιγουρα να παρεις απο φαρμακειο και σιγουρα θα ειναι πιο ακριβα,εγω ειχα βολευτει με προιοντα της chicco και πιο μετα προδερμ και τα ειχα παρει προτου γεννησω

πητ ποτε εχεις;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρη τελικά για το πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι ο μάρσιπος...θα δούμε....πητ είναι μέχρι 11 ιουνίου...θα ξεκινήσω λοιπόν την έρευνα αγοράς πηγαίνοντας σε όλα αυτά τα βρεφικά πολυκαταστήματα αλλά και σε πρατήρια βρφικών επίπλων έχοντας την λίστα στα χέρια μου για να συγκρίνω τιμές και ποιότητα...έπειτα αποφασίζουμε από που θα αγοράσουμε...ουφ!!! έχω δρόμο ακόμα...αλλά ας μην γκρινιάζω να πάνε όλα καλά με την μπουμπού και χαλάλι όλα τα υπόλοιπα..μακάρι τα προβλήματα να ήταν μόνο αυτά...πάντως κορίτσια πραγματικά με βοηθήσατε!! :D:D:D αν έχω κάποια άλλη απορία θα σας ξαναενοχλήσω :-B:-B

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ δεν πήρα μάρσιππο, αλλά σλινγκ, και μάλιστα δύο, αλλά δε με βόλεψαν και πολύ, για το λόγο ότι εδώ στην Κύπρο μετακινούμαστε κυρίως με αυτοκίνητο, οπότε δεν χρησιμοποίησα και πολύ τα σλινγκ.

Καλλυντικά του μωρού είχα πάρει κάποια πριν γεννήσω, της Προδέρμ. Μετά μας έγραψε ο γιατρός κάποια επιπλέον που δεν είχαμε πάρει, και κάποια φάρμακα, π.χ. αντισηπτικό για τον αφαλό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...