Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ?


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Ο γιός μου ξεκίνησε παιδικό τον Οκτώβρη και ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί, γκρινιάζει, κλαίει και με ζητάει.

Έχει δικαίωμα η διευθύντρια να μου ζητήσει να τον πάρω για τον λόγο οτι πάει όλο το τμήμα πίσω? Και χρησιμοποιώντας μάλιστα τον κανονισμό των παιδικών σταθμών που λέει πως όταν ένα παιδάκι παρουσιάσει πρόβλημα συμπεριφοράς πρέπει να σταματήσει!

Η αργή προσαρμογή και τα κλάματα λόγω ευαισθησίας του παιδιού είναι πρόβλημα συμπεριφοράς και είναι λόγος ''αποβολής'' του παιδιού απο τον σταθμό?

Θα ήθελα την γνώμη σας και τις γνώσεις σας επί του θέματος...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από άποψη δεοντολογίας δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται, αλλά το ίδιο συνέβη σε μία φίλη μου. Δε χρειάστηκαν όμως δύο μήνες, αλλά δύο μέρες ασταμάτητου κλάματος του μικρού για να της πει η δασκάλα και ιδιοκτήτρια να μην τον ξαναπάρει καλύτερα, γιατί φοβήθηκε μήπως πάθει τίποτα. Το συγκεκριμένο παιδί, βέβαια, είναι και επιθετικό, αλλά δε νομίζω να είναι το μόνο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο οσο ξέρω απο μια γνώστη μου που έχει παίδικο σταθμό , ναι έχουν το δικαίωμα.Αυτο βέβαια είναι η τελευταία λύση και συνήθως δεν είναι ευχάριστο ούτε για την ίδια την ιδιοκτήτρια του παιδικού γιατι στους γονείς φαίνετε οτι οι νηπιαγωγοί δεν μπορούν να κάνουν καλα την δουλεία τους και διώχνουν το παιδί.Αν κατάλαβα καλά το παιδί σου κλαιεί πολυ και έχει άργη προσαρμογή?Οι νηπιαγωγοί έχουν σπούδάσει πάνω σε τέτοιες συμπεριφορές παιδιών και μου κάνει κάπως περίεργο να θελουν να το διώξουν επειδή κλαιεί.Μια φίλη μου πάντως που το παίδι της είχε πρόβλημα στι δημοτικο, γνωρίστηκε με 2-3 μαμάδες συμμαθητών άρχισαν να βγαίνουν με τα παιδιά τους και ο μικρος δέθηκε με τα παιδάκια και σιγα σιγα ξεθάρεψε και΄ήθελε να πηγαίνει σχολείο.Τι να σου πω βρε κοπέλα μου, καμια φόρα και σε μας τους γονείς φαινετε "κάπως" να μας λένε τέτοιο πράγμα.Αν έχεις εμπιστοσύνη στις κοπέλες έκει και δεν έιναι κάτι άλλο (πχ μέσον για να πάρουν άλλο παίδακι-ποτέ δεν ξέρεις στην Ελλάδα), έγω στην θέση σου να ρωτούσα και ενα παιδοψυχολόγο.Μπορει να ειναι υπερευαισθητουλης ο ζουζουνάκος σου.

φιλικα Νανα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δικαιωμα εχουν τυπικα

αλλα ελεος - συγνωμη σου το ζητησαν ή απλα αναρωτιεσαι;

εμας 3 χροναιες πανε παιδικο και τις 2 πρωτες καθε μερα -ομως καθε μερα πηγαιναμε με λιγμουςμκαι φασαρια ουτε στον δημοσιο ουτε στον ιδιωτικο ειπανε τιποτα

φετος 3η χρονια παλι τα ιδια -οχι με κλαματα αλλα με αρνηση και φασαρια δεν εμπαιναν - εκαν νυξη οι δασκαλες να κανουμε μεγαλυτερη προσαρμογη αλλα εφαγν ενα μεγαλο ακυροκαι πηγα και στο δημο

βαριουνται ειναι απλο και δεν θελουν να ασχοληθουν

2 χρονιες γιατι δεν ειχαμε θεμα -ειναι στο παιδακι τι να κανουμε

αλλα ειναι πιο ανεξαρτητα αλλα παλι οχι

αφυ εκανα παραπονα οτι δεν βοηθανε στην ενταξη - ειχαμε και αλλα βεβαια με αυτες- αμεσως να δεις πως εφτιαξαν τα πραγματα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν είναι επιθετικός καθόλου, είναι πολύ ευαίσθητο παιδί και πολύ προσκολλημένο πάνω μας, καθώς 2,5 χρόνια σχεδόν τώρα δεν έχουμε αποχωριστεί.

Νανά απλά κλαίει, και μάλιστα όχι και συνέχεια, απλά δεν έχει προσαρμοστεί στο περιβάλλον, δεν συμμετέχει και είναι κρεμασμένος πάνω στη δασκάλα. Καλά το λες οτι πρόκειται για παιδαγωγούς και θα έπρεπε να ξέρουν τι τους γίνεται αλλά από την πλευρά τους δεν βλέπω καμιά πρόθεση ούτε όρεξη να ''δουλέψουν'' με το παιδί μου. Δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη πια.

Marker μου το είπε και η δασκάλα και η διευθύντρια! Η δασκάλα με τη λογική οτι είναι ψυχοφθόρο για το παιδί κι ότι θα έπρεπε να είχε ήδη προσαρμοστεί και η διευθύντρια για το οτι κουράζεται η δασκάλα και πάει όλο το τμήμα πίσω γιατί δεν μπορεί να κάνει δραστηριότητες!

Εδώ και καιρό μου πιπιλίζουν το μυαλό, ούτε 2 μήνες δεν έκλεισε το παιδί στον παιδικό. Το ψυλλιάστηκα κι εγώ οτι πρόκειται μάλλον για αδιαφορία και βαρεμάρα, πού να απευθυνθώ όμως? Στον δήμο? Μπορώ να κάνω κάποια καταγγελία? Δεν θέλω να το αφήσω έτσι. Να το σταματήσω το παιδί? Δεν θέλω να του φέρονται άσχημα, είναι πολύ ευαίσθητος...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τις ιδιες ....μην πω μας ελεγαν και εμας

ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ να ασχοληθουν και αρχιζουν το μυρμηρισμα για να αποφυγουν αλλο ενα παιδακι

ακου εκει παει πισω το τμημα - απαραδεκτο

σιγα θα ασχοληθει λιγακι και θα χασουν τα υπολοιπα την εξισωση 3ου που θα τους μάθαινε :lol:

φυσικα και μπορεις να κανεις τα παραπονα σου

εαν εισαι σε δημοτικο σταθμο -που λογικα σε δημοσιο τον πας γιατι στον ιδιωτικο δεν θα ειχες τεοια πιστεψε με

θα παρεις τηλ στο δημο και θα ζητησεις την υπευυνη των παιδικων του δημου να μιλησεις

ειναι υποχρεωμενη να σου κλεισει ραντεβου και να σε ακουσει.

ασχημα σιγουρα θεωρω οτι δεν του φερονται -προς θεου εαν συμβαινουν και τετοια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπον..μεσω ΕΣΠΑ δεντο πηραν το παιδιακι;;;;;

παρε τηλεφωνο στο ΕΣΠΑ..και ρωτα εαν εχουν αυτο το δικαιωμα...

Επισηα θα οσυ πω το εξησ..

ο μεγαλο ςμου ειχε δυσκολη προσαρμωγη..οχι με κλαμματα..τα σταματησε νωρισ - και σε αυτο δουλεψε παρα πολυ η δασκαλα- αλλα στο οτι ηταν ΚΑι αυτος..για παρα μα παρα πολυ καιρο κολλημενος στη δασκαλα..ουτε τουαλετα δεν μπορουσε να παει..

ΑΛΛΑ καθισε και ασχοληθηκε..δουλεψε μαζι του...

δεν ειναι λυση αυτο να διωχνουν ενα παιδιακι...θα πρεπει να δουλψουν μαζι του...

και μη νομιζεις οτι σου κανουν χαρη..πληρωνται γι'αυτο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια πήγα στην υπεύθυνη. Αν θέλετε να μάθετε τα νεότερά μου, διαβάστε στο άλλο topic που είχα ανοίξει με το θέμα ''ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ'' .

Εκεί γράφω όλα όσα έγιναν σήμερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκεια μου δεν εχει δικαιωμα κανεις να διώξει το παιδί απο τον παιδικό σταθμό, αλλα η αποψη μου ειναι οτι εχει ΤΟ ΠΑΙΔΙ δικαίωμα να μην θελει να παει στον παιδικό σταθμό κι εφόσον δεν θελει νομίζω οτι δεν κάνετε καλό με το να το πιέζεται ετσι, μην επιμενετε αλλο εκτός αν δεν υπάρχει αλλη λύση, αφησε το λίγες μέρες να ηρεμήσει και βλέπεις ίσως να μην περναει καλα εκει και εσυ να το εχεις πιέσει πολύ να πάει. μετα τους 2 μηνες νομιζω η προσαρμογή ειναι αναπόφευκτη εκτος αν κατι αλλο φταίει.

Εξηγησε του πτι το κανετε επειδή το αγαπάτε και θελετε να μάθει νεα πράγματα και αν το καταλάβει συνεχίζετε.

Πρωτα όμως το παιδι και η ψυχική του υγεια και μετα ολα τα αλλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...