Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ταξιδεύοντας με μικρά παιδιά στο αυτοκίνητο


Recommended Posts

«Φτάνουμε;» σας ρωτά το παιδί, μόλις μισή ώρα αφού μπήκατε στο αυτοκίνητο, για να πάτε από την Καλαμάτα στην Αθήνα. «Παίξε!» ή «Κοιμήσου!» του απαντάτε και συγχρόνως δυναμώνετε τη μουσική.

Έτσι, το παιδί όχι μόνο βρίσκεται καθηλωμένο για αρκετή ώρα από κινητικής πλευράς, αλλά και τείνει να μη χρησιμοποιεί το μυαλό του δημιουργικά περιμένοντας να φτάσει στον προορισμό του. Μα, το ταξίδι δεν έχει σημασία;

Κι όμως ο χρόνος μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να αξιοποιηθεί για να σκεφτούμε, να μιλήσουμε και να γελάσουμε με τα παιδιά μα Διαβάστε πώς κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο

http://parentbook.gr/content/%CE%BA%CE% ... F%84%CE%BF

;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο, τέλειο! Εμείς παίζουμε και ζιγκ-ζαγκ (με τα σήματα στο δρόμο), μαθαίνουμε τα αντίθετα λέγοντας μια λέξη και ψάχνοντας το αντίθετο και περιγράφουμε ζωάκια και φρούτα. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ωραίες ιδέες. Πώς παίζεται το ζιγκ-ζαγκ, αλήθεια; Δεν το έχω υπόψη.

Αυτό το παίζεις οταν είσαι διακοπές σε νησί ή σε βουνό (και έχει πολλές στροφές). Έχεις υπόψην σου τις ταμπέλες τις κίτρινες με το σήμα σαν πλάγιο σίγμα τελικό? Ε με αυτές παίζουμε και με αυτές που έχουν την αγελάδα (μουυυυ).

Όσο λοιπόν πάει το αυτοκίνητο κοιτάζουν όλοι τις ταμπέλες και όποιος δει πρώτος "ζιγκ ζαγκ" ή "μουυυ" το λέει και παίρνει 1 πόντο για το ζιγκ ζαγκ ή 5 πόντους για το μουυυ (είναι και δυσεύρετα). Αν όμως κάνει λάθος και τελικά ή ταμπέλα δεν ειναι ζιγκ ζαγκ αλλά απλή στροφή ή κάτι άλλο, τότε χάνει έναν πόντο. Έχει πλάκα και το παιζουν άνετα και μικρά και μεγάλα παιδιά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ!! Είναι ό,τι πρέπει ειδικά για τη μεγάλη μου κόρη που έμαθε πέρυσι - στο νήπιο - τα σήματα και της αρέσει πολύ να τα προσέχει, όταν είμαστε στο δρόμο.

Καλές βόλτες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τα δικά μου παιδιά όταν ταξιδεύουμε με το αυτοκίνητο είτε θα διαβάσουν ένα βιβλίο, είτε θα μιλάνε και θα λένε τι βλέπουν έξω, είτε θα κοιμηθούν (κυρίως η κόρη μου), είτε θα μετράνε τα φορτηγά, είτε θα μαλώνουν!! :lol::lol::lol:

για 60χλμ απόσταση δεν αξίζει ο κόπος να φτιάξεις και ένα παιχνίδι ..... εμείς έχουμε ταξιδέψει 600χλμ και ευτυχώς δεν αντιμετωπίσαμε είχαμε κανένα πρόβλημα.....

εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συμμετέχω σε παιχνίδια γιατί αν τυχόν κοιτάζω πολύ ώρα μέσα στο αυτοκίνητο ή γυρίζω το κεφάλι μου πίσω ζαλίζομαι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...