Μετάβαση σε περιεχόμενο

6μηνη άδεια ΟΑΕΔ!SOSSSSSSS!!!!!!!!!!


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα.Ήθελα να σας ρωτήσω κάποιες απορίες σχετικά με την άδεια του ΟΑΕΔ.

Την Κυριακή 8/4 λήγει η άδεια λοχείας.Για να πάρω το 6μηνο του ΟΑΕΔ πρέπει να πάρω πρώτα το μειωμένο ωράριο και την ετήσια άδεια μου ή δεν πειράζει!!!

Εμείς σκεφτόμαστε να πάρουμε αμέσως το 6μηνο και μετά το μειωμένο και μέχρι να φύγει το έτος να πάρω και τις μέρες μου κανονικής άδειας.Είναι λάθος?!?!?

Και κάτι σχετικά με τα χρήματα.Εγώ και τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης είχα αναρρωτική απο το ΙΚΑ και εννοείται οτι δεν είχα απολυθεί απο την δουλειά μου.Ξέρετε αν θα έχω πρόβλημα αλλά και πόσα χρηματάκια δικαιούμαι?!?

Ευχαριστώ και ελπίζω να έχω απαντήσεις!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με την άδεια παει ως εξής: μόλις τελειώσεις με την άδεια απο το ΙΚΑ θα πας να κάνεις τα χαρτιά στον ΟΑΕΔ και θα πουν και εκει ότι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα πάρεις πρώτα την κανονική άδεια σου, μετα θα ξεκινήσει το εξάμηνο του ΟΑΕΔ και μετα παίρνεις το μειωμένο. Δεν διαλέγεις εσυ τη σειρά... Στον πρώτο μου έτσι έκανα τουλαχΙστον.

Για να λεφτά που ρωτάς στην αναρρωτικη σου δεν πληρωνοσουν κάποια απο το ΙΚΑ και υπόλοιπα τα συμπλήρωναν απο την δουλεια σου; Γιατι και εγω που ήμουν σε αναρρωτικη έτσι γινόταν. Μόλις άρχισε η άδεια τοκετου οι 54 μέρες πριν την ΠΗΤ, εφόσον έχεις συμπληρώσει 200 ενσυμα πριν μείνεις έγκυος, δικαιούσε ένα πόσο γύρω στα 1400 ευρώ πριν το τοκετο και κάπου τόσο για τις 63 μέρες άδειας μετα τον τοκετο. Κατα την διάρκεια της κανονικής άδειας σε πληρώνει ο εργοδότης και στην άδεια του ΟΑΕΔ όλα τα πληρώνει ο ΟΑΕΔ και μισθό και ενσυμα, αλλα μειωμένα, μόνο τον βασικό. Ελπίζω να σε κατατοπησα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αααα και απο την δουλεια σου δεν μπορούν να σε απολύσουν απο το νόμο για δυο χρόνια απο την ημερομηνία του τοκετού. Φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναγκαστικά να πάρω την κανονική μου άδεια?!?!?!?Ααααα δεν παίζω!!!!Και τι δηλαδή όταν γυρίσω με το καλό τον Οκτώβρη του 2012 δεν θα έχω άδεια? :(:(

Και δεν ήξερα οτι 2 χρόνια μετά τον τοκετό δεν σε απολύουν!Νόμιζα οτι ήταν 18μήνες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...