Μετάβαση σε περιεχόμενο

Έκζεμα.


lena

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες. Θα σας γράψω την ιστορία μας σχετικά με το βρεφικό έκζεμα για να βοηθήσω όσες μητέρες ταλαιπωρούνται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η μικρή μου εμφάνισε βρεφικό έκζεμα όταν ήταν 3 μηνών. Η παιδίατρος που την παρακολουθούσε μας πρότεινε αρχικά την fucidin και μετέπειτα αφού δεν υποχωρούσε την fucidin-h.

Λόγω του ότι η συγκεκριμένη κρέμα περιείχε κορτιζόνη, δεν ήθελα να την βάλω στο παιδί και στράφηκα σε άλλη παιδίατρο να πάρω και άλλη γνώμη. Μου έδωσε κάτι άλλες κρέμες πάλι κορτιζονούχες + κάτι αφρόλουτρα ειδικά αλλά και πάλι το έκζεμα ήταν το ίδιο.

Διάβασα, στο internet ο,τι είχε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, και κατέληξα να πάω το παιδί στον ομοιοπαθητικό. Πήγαμε μια φορά και κάναμε μια αγωγή για 20 μέρες με κάτι κάψουλες αλλά και πάλι τίποτε. Το έκζεμα υποχωρούσε και ξαναφούντωνε...

Κλείνω και δεύτερο ραντεβού στην ομοιπαθητικό. Ακύρωσα το ραντεβού όμως γιατί το έκζεμα εξαφανίστηκε! Και πώς;;;;;; Ήμουν πολύ τυχερή!

2 μέρες πριν το ραντεβού, είμαι στο Τεβε. Κρατώ την μικρή αγκαλιά και δίπλα μου μια κοπέλα την χαζεύει. Παρατηρεί το έκζεμα στο ποδαράκι και μου λέει:

Τί είναι αυτό;

-εκζεμα της λέω.

Πού την πηγαίνεις;

-Σε ομοιοπαθητικό

λοιπόν θα πας σ' ενα φαρμακείο που θα σου πώ και θα ζητήσεις αυτή την κρέμα. Την παρασκευάζει αυτή η κοπέλα και σε δυο μέρες μέσα θα εξαφανιστεί! :o

Μου έδωσε πληροφορίες για το φαρμακείο και έφυγε.

Η φάση είναι οτι η κοπέλα δεν ήξερε ακριβώς πού είναι το φαρμακείο διότι απ' ότι μου είπε για το δικό της παιδί είχε στείλει την αδερφή της, οπότε γυρνώντας σπίτι έψαξα στο google βάζοντας οτι στοιχείο γνώριζα και όντως το βρήκα!!!!

Πήγα αμέσως πήρα την αλοιφή και ανυπομονούσα να την αλοίψω στο ποδαράκι της μικρής. Το αποτέλεσμα;;;; Βάλαμε την αλοιφή 2 μέρες και ήδη απο τις 2 πρώτες επαλείψεις το έκζεμα είχε αρχίσει να εξασθενεί μέχρι που εξαφανίστηκε !!!!! :o:o:o

Κορίτσια είμαι πολύ χαρούμενη που είχα τέτοιο τυχερό! Βλέπω το ποδαράκι της μικρής και δεν το πιστεύω! :o μιλάμε για ενα μικρό θαύμα! Όποια κοπέλα έχει παρόμοιο περιστατικό ας μου στείλει pm να της δώσω τα στοιχεία απο το φαρμακείο. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λένα το έχουμε κι εμείς το θέμα με τη μεγάλη μου από βρέφος

Δοκιμάσαμε κι εμείς κρέμες κλπ αλλά τίποτα.. Κάποιες φορές φουντώνει κάποιες ελαττώνεται και ξανα από την αρχή..Θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες μιας κι εσείς είχατε αποτέλεσμα :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το ξέρω κορίτσι μου οτι το έκζεμα δεν φεύγει εύκολα και είναι κάτι που σε ταλαιπωρεί χρόνια. Η μικρή μου είχε και φαγούρα και πολλές φορές έτρεχε και πυον. Ξέχασα να πώ οτι αρχικά το έκζεμα εμφανίστηκε στο ποδαράκι της και αργότερα έβγαλε στα μαγουλάκια της και στον λαιμό. Όταν άρχισαν οι ζέστες ο λαιμός είχε γίνει πολύ χάλια λόγω του οτι στο σημείο εκείνο υπήρχε υγρασία (απ' τον ιδρώτα). Το έξυνε η καημένη και μέχρι και πληγή πήγε να κάνει.... Εκείνο το διάστημα είχα διαβάσει σ' ένα βιβλίο για την πρόπολη και οτι θεραπεύει το έκζεμα. Πήγα αμέσως σ' ενα μαγαζί που πουλούσε βιολογικά προϊοντα και αγόρασα ένα μπουκαλάκι. Την έβαζα κάθε μέρα σε όλα τα σημεία. Το αποτέλεσμα ήταν οτι το έκζεμα στις περιοχές αυτές (μάγουλα, λαιμός) εξαφανίστηκε εκτός όμως απο τα ποδαράκια στα οποία ναι μεν υποχωρούσε αλλά ξαναεμφανίζονταν. Άν θέλεις δοκίμασε και με πρόπολη και σου στέλνω με pm τα στοιχεία του φαρμακείου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και της δικής μου την φαγουρίζει :(

και μερικές φορές φοβάμαι μην της μείνει και κανένα σημάδι από το ξύσιμο :roll:

Εμένα έχει στο χεράκι γύρω από τον καρπό και εκεί που κλείνει ο αγκώνας

Κατα καιρούς έβγαζε και στα μαγουλάκια!

Εγώ βγάζω κατα καιρούς πίσω από τα γόνατα μου στις κλειδώσεις

Μιλάμε για την φαγούρα! :o Ότι έχω δοκιμάσει από μωρό δεν έπιασε

Πλέον δεν ασχολούμαι.. αλλά το Ιωαννάκι μου δε θέλω να υποφέρει :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια εμενα ο μικρουλης οταν ηταν περιπου 2 μηνων παρουσιασε εκζεμα στο προσωπακι του,μαγουκα κυριως και λιγο στο πηγουνι του..ο παιδιατρος τοτε ειχε πει οτι προερχοταν μαλλον απο τα ρουχα μου κι επειδη τον θηλαζα,δεν επρεπε να τον κραταω οταν φορουσα κατι μαλλινο..εβαζα μια κρεμα την propiogenta αν θυμαμαι καλα πως την ελεγαν,αλλα ειχε κορτιζονη και την σταματησα..βεβαια σε μια μερα το εκζεμα ειχε εξαφανιστει..οταν αλλαξα παιδιατρο,η νεα μας γιατρος μου ειχε πει να μη βαζω τιποτα και οτι ειναι κατι φυσιολογικο στα μωρα και απλα μου ειχε συστησει να εβαζα στο προσωπακι του λιγο απο το γαλα μου..κοριτσια αυτο ηταν!! το εκζεμα υποχωρουσε!!μηπως ηταν ομως και θεμα αλλεργιας;τοτε σταματησα να τρωω γαλακτοκομικα και πιστευω οτι επαιξε ρολο κι αυτο στην υποχωρηση..τωρα αν μιλας Λενα για πιο σοβαρη περιπτωση,δε ξερω τι να πω!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σίγουρα η περίπτωση της μικρής μου ήθελε θεραπεία και άμεσα κιόλας διότι το παιδί φαγουρίζονταν και πολλές φορές η αιτία που δεν μπορούσε να κοιμηθεί ήταν αυτή η φαγούρα. Οπότε δεν θα μπορούσα να το αφήσω να περάσει απο μόνο του.

Ίδια περίπτωση με τον μικρό σου ήταν η μεγάλη μου. Παράλληλα με την μικρή είχε εμφανίσει και εκείνη στα ποδαράκια της. Εφυγε όμως σιγά σιγά μόνο του και δεν ξαναεμφανίστηκε.

όσο για τα γαλακτοκομικά κι' γω τα είχα κόψει για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά δεν είχε διαφορά. Πολλά πολλά διαβασα και έκανα αλλά σου λέω μόνο μ' αυτή την κρέμα έστρωσε το ποδαράκι. Δόξα το θεό να την έχει καλά αυτή την κοπέλα ο θεός που βρέθηκε μπροστά μου. Δεν πήρα και το τηλέφωνο της να την ευχαριστήσω. :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαι εγω με τη μπεμπα ειχα τρομερο προβλημα με τα εκζεματα... Απο 3 μηνων μηνων αρχισαν να εμφανιζονται κ οσο πηγαινε η κατασταση γινοτανε ολο κ χειροτερη... Ξεκινησε απο πισω απο τα γονατα κ στην αρχη εβγαζε αιμα...Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη νομιζα οτι ηταν συγκαμα και την εβγαζα απλα κρεμουλα...Μετα εμφανισε στο δεξι μαγουλο κ νομιζα οτι ηταν απο την πιπιλα... Η παιδιατρος ειπε απο την αρχη οτι ηταν εκζεμα κ μας εδωσε μια πολυ ενυδατικη κρεμα καθως δεν μπορουσαμε να δωσουμε κορτιζονη.. Τιποτα δεν εκανε... Πριν κανα μηνα κοριτσια δεν μπορουσα να το βλεπω αλλο αυτο το πραγμα πισω απο τα γονατα... Δεν ξερω αν αυτο που εσταζε ητανε πυον αλλα εβγαινε σαν υγρο...Ε δεν αντεξα κ την πηγα σε δερματολογο...Μου εφτιαξε δυο κρεμες μια για το προσωπο κ αλλη μια για το σωμα...Απο το προσωπο εβαλα 2-3 μερες κ απο τοτε δεν ξαναεμφανισε καθολου...Και στα ποδαρακια μετα απο λιγο εφυγαν αλλα ξαναβγαινουν μια στο τοσο... Της βαζω κρεμουλα κ φευγουν... Αν κ οταν τον ρωτησα αν αυτες οι κρεμες περιεχουν κορτιζονη μου απαντησε οχι, διαβαζοντας ανακαλυψα πως την εχουν τη δοση τους... Τι να εκανα βρε κοριτσια... Στενοχωριομουνα πολυ!!! Αν κ δε μου ειχε δειξει οτι την ετρωγε γιατι δεν ξυνοτανε, οταν ρωτησα τον δερματολογο μου απαντησε 'η καρδουλα της το ξερει'... Λενα αν ειναι θελω κ εγω να μαθω τι εβαλες στη μικρη σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λενακι κεραλοιφη σου εδωσε μηπως? Ακουσα οτι κανει θαυματα και στα εκζεματα γιαυτο ρωταω. Εγω την φτιαχνω μονη μου και την βαζω παντου στον μικρο και ειναι τρομερη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Λενιώ μου. Κεραλοιφή; Δηλαδή απο κερί; :shock: Πρώτη φορά την ακούω. Αυτή είναι άσπρη και άοσμη δεν ξερω απο τί την παρασκευάζει πάντως δεν περιέχει κορτιζόνη.

Εσύ πώς φτιάχνεις την κεραλοιφή; Και την βάζεις και στα εκζέματα και υποχωρούν; :o

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λενα ναι φττιαχνεται με βιολογικο κατα προτιμηση ελαιολαδο και φυσικο κερι μελισσας. Τα ζεστενεις μαζι και τα φηνεις να κρυωσουν. 150μλ ελαιολαδο με ενα κουταλακι του γλυκου και ισως πιο λιγο φυσικο κερι μελισσας. Εμεις δεν αντιμετωπισαμε προβλημα με εκζεμα αλλα ξερω απο αλλες μανουλες που το βαζανε και εφευγε. Αυτη η αλοιφη ειναι πραγματικα θαυματουργη. Κανει για καψιματα, χτυπηματα, πολυ καλη και συγκαματα και ξηροδερμια και οπου αλλου θελεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...

Lena χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημά σου.Στείλε μου σε παρακαλώ τα οτι στοιχεία έχεις γιατί είμαι έτοιμη να δοκιμάσω οτιδήποτε στο ταλαιπωρημένο κορμάκι του μικρού μου. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 weeks later...

Lena θα ήθελα κι εγώ τα στοιχεία αυτά για την κρεμα γιατί ταλαιπωρουμαστε

με την μικρή μου εδώ και 5 μήνες , τώρα είναι 1ος χρόνου. Έχω δοκιμάσει

Τα πάντα κοτιζονουχες κρεμες, ενυδατικες ,ομοιοπαθητικη αλλα τίποτε.ελπιζω

να βρεθεί λύση και τη μικρή μου. :|

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

kalispera se oles sas!!!

tyxainei na eimai 25 xronwn kai kathws epsaxna gia na ftiaksw mia keraloifi gia to ekzema pou exw ek genetis epesa epanw sta post sas...tha me endiefere na mathw ta systatika tis aloifis pou xrisimopoieite kathws kai tin onomasia tis kremas kai ean thelete kai tin dieythinsi tou farmakeiou...exw asxolithei poly me to ekzema kai tin antimetwpisi tou kai exw proswpikes empeiries apo ol sxedon tis diadikasies antimetopisis tou..mias kai i mitera mou doulevei se nosokomio paidwn perasa apo tous "kalyterous" giatrous,dieythintades kai ypodieythintades megalwn klinikwn....mataiaaaaaaa,,,,

parakalw poly enimerwtheite arketa prin apo to opoio vima kanete sta paidia sas....gia xronia epiksa se kremes opws elidel,protopic,fucidin,fucicort,propiogenta,kortizonouxa skeyasmata kai polles alles...MAKRIAAAAA...

eimai 1,5 xrono stin omoipathitiki kai exw dei arketa thetika apotelesmata..ematha oti oles aftes oi kremes,ta antistaminika,kortizonouxa xapia(medrol),antiviotika ktl to mono pou ekanan einai na tha voun to provlima pio vathia anti na to afanizoun....gia afto kai me tin omoipathitiki dyskoleytika stin arxi para poly..pliges se olo mou to swma kai 4 mines aypnos,kai milaw sovara....

tha proteina keraloifes,mono fytika skeyasmata ta opoia na prospatheite n a ftiaxnete mones sas,omoipathitiki,refleksologia,diatrofi kai votana,polla votaniaaa...

afta....ean xreiazeste kati pio eksidikeymeno makari na exw tin gnwsi na saas voithisw..

l.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera se oles sas!!!

tyxainei na eimai 25 xronwn kai kathws epsaxna gia na ftiaksw mia keraloifi gia to ekzema pou exw ek genetis epesa epanw sta post sas...tha me endiefere na mathw ta systatika tis aloifis pou xrisimopoieite kathws kai tin onomasia tis kremas kai ean thelete kai tin dieythinsi tou farmakeiou...exw asxolithei poly me to ekzema kai tin antimetwpisi tou kai exw proswpikes empeiries apo ol sxedon tis diadikasies antimetopisis tou..mias kai i mitera mou doulevei se nosokomio paidwn perasa apo tous "kalyterous" giatrous,dieythintades kai ypodieythintades megalwn klinikwn....mataiaaaaaaa,,,,

parakalw poly enimerwtheite arketa prin apo to opoio vima kanete sta paidia sas....gia xronia epiksa se kremes opws elidel,protopic,fucidin,fucicort,propiogenta,kortizonouxa skeyasmata kai polles alles...MAKRIAAAAA...

eimai 1,5 xrono stin omoipathitiki kai exw dei arketa thetika apotelesmata..ematha oti oles aftes oi kremes,ta antistaminika,kortizonouxa xapia(medrol),antiviotika ktl to mono pou ekanan einai na tha voun to provlima pio vathia anti na to afanizoun....gia afto kai me tin omoipathitiki dyskoleytika stin arxi para poly..pliges se olo mou to swma kai 4 mines aypnos,kai milaw sovara....

tha proteina keraloifes,mono fytika skeyasmata ta opoia na prospatheite n a ftiaxnete mones sas,omoipathitiki,refleksologia,diatrofi kai votana,polla votaniaaa...

afta....ean xreiazeste kati pio eksidikeymeno makari na exw tin gnwsi na saas voithisw..

l.

αγαπητη φιλη το δερμα του καθενος αντιδρα διαφορετικα στα διαφορα σκευασματα οπως και στην ομοιοπαθητικη..πιστευω δεν υπαρχει η χρυση συνταγη αλλα παντα ενας καλος γιατρος και ειδικα εμπειρος παιδοδερματολογος για τα παιδια μπορει να βοηθησει..το να λεμε μακρια απο ολα αυτα απλα καμια φορα επιδεινωνουμε τα πραγματα απο το να τα βελτιωνουμε και ειδικα στα παιδια τα ταλαιπωρουμε παραπανω....υπαρχουν λιγοι μεν αλλα πολυ καλοι παιδοδερματολογοι πχ στο αγια σοφια που ειναι πολυ αποτελεσματικοι-το λεω απο την εμπειρια μου...

ισως και το θεμα (δερματολογος για παιδια) στο φορουμ βοηθαει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λένα το έχουμε κι εμείς το θέμα με τη μεγάλη μου από βρέφος

Δοκιμάσαμε κι εμείς κρέμες κλπ αλλά τίποτα.. Κάποιες φορές φουντώνει κάποιες ελαττώνεται και ξανα από την αρχή..Θα ήθελα να μάθω λεπτομέρειες μιας κι εσείς είχατε αποτέλεσμα :D

Αγαπητή maria-ioanna επειδή πάσχω και εγώ από έκζεμα χρόνιο θα ήθελα σε παρακαλώ αν μπορείς να μου στείλεις τα στοιχεία του φαρμακείου που βρήκες την αλοιφή αυτή.

Σε ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή lena,

επειδή πάσχω και εγώ από χρόνιο έκζεμα θα ήθελα σε παρακαλώ να μου στείλεις τα στοιχεία του φαρμακείου για την αλοιφή για το έκζεμα.

Ευχαριστώ

Rider

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ πάσχω εκ γεννετής απο ψωρίαση..δεν θα περάσει ποτέ στην ζωή μου απλά υπάρχουν περίοδοι υφεσης και περίοδοι τρελής φούντωσης που σταματώ το ξύσιμο μόνο αν πληγιασω την περιοχη..

Προσπαθώ να αποφεύγω όσο μπορώ την χρήση κρεμών λόγω του ότι όλες περιέχουν κορτιζόνη και βασικά γιατί ξέρω ότι δεν θα μου περάσει ποτέ..βάζω απλά όταν φουντώνει πάρα πολύ και αρχίζω να υποφέρω. Πλεόν έχω στους άγκωνες και στο κεφάλι μου που είναι και το πιο έντονο. Αυτό που με βοηθάει εμένα είναι οι διακοπές. Θάλασσα και ήλιος, όχι άγχος και χαλάρωση βοηθάνε πολύ..στο βρεφικό έκζεμα ξέρω όμως ότι τις περισσότερες φορές ο λόγος είναι αλλεργικός. Το κάθε παιδί μπορεί να έχει αλλεργία σε οτιδήποτε που μετά τον χρόνο τις περισσότερες φορές υποχωρεί. Ενός συναδέλφου μου η κόρη του είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικα, στο σιτάρι, στο κρέας και φούντωνε απίστευτα στο πρόσωπο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...