Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ


Recommended Posts

Καλημέρα γιατρέ! Θα ήθελα την γνώμη σας για την περίπτωσή μου. Είμαστε και εγώ και ο σύζυγος 32 ετών και προσπαθούμε εδώ και 1,5 χρόνο για ένα μωράκι χωρίς αποτέλεσμα. Είχα κάνει πριν 1 χρόνο ορμονολογικές, ήταν ΟΚ και πριν λίγους μήνες έκανα τη σαλπιγγογραφία και η γνωμάτευση λέει τα εξής:

1) Αδενωματώδης υπερπλασία της ενδομήτριας κοιλότητας

2) Η δεξιά σάλπιγγα ελέγχεται πολυέλικτη

3) Η διαβατότητα αμφοτέρων των σαλπιγγών ελέγχεται ικανοποιητική, παρατηρούνται όμως περικωδωνικές συμφύσεις άμφω

Ο γιατρός μου πρότεινε επεμβατική λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση.

Δεν έχω κάνει κάποιο χειρουργείο στο παρελθόν ούτε έχω αντιληφθεί να είχα στο παρελθόν κάποιο μικρόβιο, κολπίτιδα, μηκητίαση κτλ. που να διακιολογεί τις συμφύσεις. Δυστυχώς τον 1,5 αυτό χρόνο που προσπαθούμε, δεν μου ζητήθηκε από τον γιατρό μου να κάνω κάποια εξέταση κολπικού υγρού. Την έκανα μόλις πρόσφατα μόλις άλλαξα γιατρό και βρήκαμε μυκόπλασμα-ουρεόπλασμα! Πήραμε αντιβίωση με τον σύζυγο και πλεον είμαστε καθαροί.

Το ερώτημα μου είναι αν όντως οι συμφύσεις μπορούν να δημιουργηθούν λόγω του συγκεκριμένου μικροβίου και αν υπάρχει περίπτωση λάθους στη γνωμάτευση της σαλπιγγογραφίας. Σε μια γνωστή μου στην οποία και σε αυτή διαγνώστηκαν συμφύσεις στις σάλπιγγες όταν επανέλαβε μετά από ενα χρόνο τη σαλπιγογραφία, έδειξε ότι δεν υπήρχαν συμφύσεις!

Η αδενωματώδης υπερπλασία της ενδομήτριας κοιλότητας τι ακριβώς είναι;

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σας πάνω στο θέμα μου.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη αν σας κούρασα!

Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites
×
×
  • Προσθήκη...