Μετάβαση σε περιεχόμενο

ιδανικη ηλικια για την βαφτιση .....


magdalina

Recommended Posts

Καλημέρα. Τα βαφτίσαμε τα μωράκια μας 9 μηνών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ιδανική ηλικία για τη βάφτιση αν και για μένα καλύτερα θα ήταν να βαφτίζονται από 5 μηνών και πάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω βαπτισα το πρωτο μου 7 μηνων. Τωρα και το δευτερο παλι μικρο θα το βαπτισω, να γεννηθει με το καλο. Ειναι οτι καλυτερο για το παιδι. Εχω παει σε βαπτισεις που τα παιδια ηταν πανω απο 1 ετος και κλαιγανε παρα πολυ και αντιδρουσανε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΑ 8 ΜΗΝΩΝ!!ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΣΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ!!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!!Ο ΓΙΟΚΑΣ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΕΚΛΑΙΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ!!ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!!ΣΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ!!

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΒΑΦΤΙΣΗ ΣΑΣ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Magdalina θα συμφωνησω με το Anikaki.

Ολες οι ηλικιες καλές ειναι, αρκει να μην ειναι πολύ πολύ μικρό.

Επειδή νομιζω ειναι πιο επιρρεπές σε ιωσεις.

Οσο να ΄ναι στα βαφτισια παρευρισκονται πολλα μικρά παιδιά

και υπαρχει κινδυνος να κολλησουν το μωρο καμια ιωση.

Απο αυτη την αποψη...

Τωρα αν του παπα του φαινεται βαρυ ενα μωρό άνω του ενός χρόνου, όπως έχω ακουσει πολλες φορες τετοιες γκρινιες, αυτο ειναι προβλημα του...

Αλλα και το κλαμα πιστευω, δεν εχει ηλικια!Απλώς αν ειναι πιο μικρό, έχει πιο σιγανο κλαμα,

αν ειναι μεγαλυτερο ειναι πιο φωνακλαδικο!

Αν κι ο παπας δεν ειναι αγαρμπος, πχ κατι ξεπερασμενες απαραδεκτες πατητες, ολα καλα πανε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα κ απο μενα!!!Με το καλο η βαφτιση σας!

Κ εγω δε πιστευω πως υπαρχει ιδανικη ηλικια...υποκειμενικα ειναι αυτα,αναλογα τις συνθηκες κ το τι βολευει!

Εκτος,οπως ειπαν κ τα κοριτσια,να ειναι πολυ μικρο το μωρο...νομιζω καλυτερα μετα τους 5 μηνες.. :roll:

Εμεις βαφτισαμε την κορη μου το Σεπτεμβρη,ηταν 14 μηνων!Θελαμε να τη βαφτισουμε την ανοιξη,θα ηταν 10μηνων(μου αρεσε η ιδεα του να να μη καθυστερησουμε πολυ να ευλογηθει κ να γινει χριστιανη)αλλα προεκυψαν καποια εκτακτα γεγονοτα κ δε τα καταφεραμε!Δεν εγινε κ τιποτα!

Παντως το κλαμμα πιστευω κ εγω πως ειναι στο παιδι κ δεν εχει σχεση με την ηλικια!Η μικρη μου ηταν απιστευτα ησυχη,σωστο αγγελουδι!!!Μονο την ωρα της βουτιας στην κολυμπηθρα εκλαψε λιγο,σε πολυ νορμαλ πλαισια!Ηταν και ο παππας πολυ καλος κ λεπτεπιλεπτος στις κινησεις του ;)

Κ παλι με το καλο :) !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλό καταρχην ! και να μας ζησουν σε όλες τα νινακια

Εγω τον βάφτισα 10 μηνών , ο παπάς ηταν άτσαλος , πνιγηκε στο βουτηγμα και τον τρομοκράτησε με αποτέλεσμα να κλαίει σε όλο το μυστηριο (ειχε προηγη8ει κ η σχετικη ταλαιπωρία)

Για εμένα προσωπικα 8εωρω καλη ηλικία 6-10 μηνων , αρκετά μεγαλυτερα παιδάκια που ακούω 2 -3 ετών που έχουν αναπτυξει το αίσ8ημα της ντροπης κ που τα ξεγυμνωνουν μπροστα σε κόσμο το 8εωρω ΠΟΛΥΥΥΥ βΑΡΒΑΡΟΟΟ !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κανονικά από σαράντα ημερών και μετά, το βαφτίζεις όποτε θέλεις.

Φυσικά, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, π.χ. αν είναι χειμώνας και θα κρυώνει το παιδί, πότε μπορούν οι νονοί, πότε θα βρείτε εκκλησία και κέντρο, κ.λπ.

Οι περισσότερες φίλες μου που έχουν παιδιά τα βάφτισαν από τριών μέχρι εννιά μηνών.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τον πρώτο μου γιο τον βαπτίσαμε ενός έτους και εκλαιγε από την αρχή του μυστηρίου,μέχρι το τραπεζι.....το βιντεο δεν μπορεις να το δεις,αφου με μια πρωτη ματια στις φωτογραφίες πιστευαμε πως ουτε αλμπουμ δε θα κανουμε....

Τα δίδυμα θα τα βαπτίσουμε το Μαιο που θα είναι 6 μηνών....τοτε θα συγκρινω κια θα σας πω....

πιστευω να τα παμε λιγο καλυτερα,αλλα μεγάλο ρόλο παίζει και η φύση του κάθε παιδιου.

Γενικά όμως,είμαι υπερ του να βαπτίζονται μικρα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αρκετά μεγαλυτερα παιδάκια που ακούω 2 -3 ετών που έχουν αναπτυξει το αίσ8ημα της ντροπης κ που τα ξεγυμνωνουν μπροστα σε κόσμο το 8εωρω ΠΟΛΥΥΥΥ βΑΡΒΑΡΟΟΟ !!!

Ax ναι,ξεχασα!!Κ εγω νομιζω οτι δεν ειναι ωραιο να μενουν τοσο καιρο αβαφτιστα τα παιδακια κ να φτανουν σε τετοια ηλικια...προσωπικαδε μου αρεσει!

Ο αντρας μου βαφτιστηκε μεγαλος,μετα τα 2,μπορει να κοντευε κ τα 3...κ σε οοοολες τις φωτο ειναι με το κεφαλι κατω,μουτρωμενος κ ντροπαλος :?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ..

EΓΩ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ 3 ΜΗΝΩΝ...ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΠΑΛΙ ΕΤΣΙ ΓΡΗΓΟΡΑ,,,ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΕς ΚΛΠ..ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΑΒΑΦΤΗΣΤΟ..ΒΕΒΑΙΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕς....ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ....

ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩς ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑ ΧΡΟΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..ΝΟΜΙΖΩ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΤΟΤΕ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

magdalina όπως βλέπεις οι απόψεις ποικιλουν! Εγω πιστεύω όσο μικρότερο τόσο καλύτερα . Εμείς τον βαπτισαμε 3 μηνών παρα μια εβδομαδα και ήταν μια χαρα..λίγο έκλαψε όταν τον βούτηξε αλλα κατ'αλλα κοιμόταν.. Αφου το παιδι θα το πάρει το όνομα τι σημασία έχει ποτέ; Εμένα η βαπτισιμια μου πάντως που ήταν 18 μηνών ηταν και λιγο μπουμπου την άλλη μέρα τα χέρια μου ήταν πιασμενα!! Με το καλο η βάπτιση σας και να πάρετε το όνομα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμάς θα είναι 8 μηνών ο δικός όταν με το καλό τον βαφτίσουμε. Τότε μπορεί ο νονός και επιπλέον θα έχει ζεστάνει και ο καιρός. Κι εμένα δε μου αρέσει να βαφτίζονται πέραν του έτους γιατί όπως είπε κ μια κοπέλα πιο πάνω αρχίζουν να καταλαβαίνουν πιο πολλά πράγματα, ίσως να ντρέπονται, και γενικά ταλαιπωρούνται πιο πολύ

Να ρωτήσω κάτι; Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω καμιά αγαρμποσύνη του παπά; Δε θέλω να τον βουτήξει ολόκληρο με τίποτα και δε μπορώ να το ρωτήσω αυτό από πριν. Αν του έλεγα ότι έχει ωτίτιδα και δεν κάνει να μπει νερό στα αυτιά;; :roll:

Και αλήθεια, τι σχέση έχει η βάφτιση με τα ταξίδια;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

lenitsa, η βάπτιση στην ορθόδοξη Εκκλησία γίνεται με βύθιση στο νερό όλου του βαπτιζόμενου. Οι ιερείς που δε βυθίζουν όλο τον βαπτιζόμενο, βρέφος ή ενήλικα, στο νερό, θεωρούνται ότι πράττουν αντικανονικά. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρονται λες και πλένουν ένα ρούχο και το βουτάνε με μανία στο νερό!

Νομίζω ότι η mama-aga ήθελε να πει ότι τα ταξίδια, κ.λπ. έχουν ένα βαθμό κινδύνου και είναι καλύτερα το παιδί να έχει πάρει την ευλογία του βαπτίσματος. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα! Ελπίζω να μας εξηγήσει και η ίδια, μη μείνουμε με την απορία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω τον βαφτισα τον κωνσταντινο 3,5μηνων γεννηθηκε 29 ιουνιου και επειδη την ανοιξη θα κοντευε το χρονο οποτε το εκανα αρχες οκτωμβρη και ετυχε εκεινη τη μερα να ειναι σαν καλοκαιρι ολοι με τα κοντομανικα ημασταν.πρωτα ο θεος γενναω μεσα ιουλιου τωρα οποτε παλι αρχες οκτωμβρη θα τα κανω...ιδανικη ηλικα δεν υπαρχει οπως βολευει τον καθε γονιο απλα εγω ειμαι υπερ να βαφτιζονται μεχρι 6-8 μηνων το πολυ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οσον αφορα για το κεφαλι το σωστο ειναι να βουτηχτει ολο το κεφαλι εγω πντως επειδη φοβουμουνα λογο οτι ηταν μικρος τον επιασα εξαρχης τον παπα και τον ειπα οτι δεν θελω κτλ δεν ειχε κανενα προβλημα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αμάν βρε παιδιά γιατί ολόκληρο το κεφάλι;; Σε τι εξυπηρετεί αν είναι δυνατόν αφού η όλη διαδικασία συμβολική είναι ποιός ο λόγος να τα ταλαιπωρούμε τόσο; Λίγο νερό του ρίχνω από πάνω στο μπάνιο του και μια βαθιά ανάσα-αναστεναγμό την παίρνει, γιατί να πρέπει να γίνει έτσι και μάλιστα από κάποιον άγνωστο προς το μωρό;; Για να τρομοκρατηθεί; Εμ γιαυτό κλαίνε τα καημένα...

Αα σίγουρα θα πω για την ωτίτιδα.. Δε θυμάστε τι είχε γίνει με το καημένο το Μολδαβάκι; Δεν το ρισκάρω για χαζά στερεότυπα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sorry κιόλας αλλά με χαλάει η ατακα '' όπως βολέυεται ο κά8ε γονιός'' δεν είναι έτσι βρε κορίτσια μου ... να σκεφτόμαστε κ πως μπορει να νιώ8ει ένα μωράκι απροστάτευτο που προσπα8εί αδιάκοπα να επικοινωνησει μαζί μας ...

όσο για το τάξιδι άν όντως εννοεί αυτό (κ καλά αν γίνει κάτι) το μόνο που δεν σκέφτεσαι (γιατί το μυαλό το χάνεις Δεν υπαρχει τίποτα μετα...) ειναι αν ηταν βαπτισμένο η όχι... :roll:

λοιπον πες του παππά για ωτίτιδα η ότι άλλο νιω8εις (σαμπως στον Ιορδάνη ποταμό κάνανε μακροβούτι ???)

δηλαδη αν κανεις ντους δεν παει παντου νερό ? πρεπει να βουτηχτεις στην μπανιέρα ??? :roll:

πω πωωω με επιασε η πανσεληνος μου φαινεται ... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα,διάβασα που λέτε για το ότι πρέπει να βουτηχτεί και το κεφάλι μέσα στο νερό...δεν υπάρχει πρέπει..δε το λέει η θρησκεία κάπου...εμένα το γιο μου,ο πάτερ που το βάφτισε τον πρόσεξε πολύ και χωρίς να του πω εγώ...του έβαλε νερό στο κεφαλάκι αλλά όχι να τον βουτήξει..και ο γιος μου δεν έκλαψε καθόλου!!!Είχε πιαστεί από την κολυμπήθρα και γέλαγε σε όλους!!! Ο πάτερ μετά μας είπε ότι είχε εντολή από την μητροπολίτη του, να προσέχουν πολύ τα παιδιά στις βαφτίσεις..και φυσικά μας είπε και το πολύ σωστό.."δε χρειάζεται να μπει και το κεφάλι στο νερό.Αφού το νερό που του βάζεις από πάνω είναι το ίδιο και είναι αγιασμένο και αυτό..ποιά η διαφορά?"

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μυστήριο του βαπτίσματος αποτελεί το θάνατο και τη νέα γέννηση του πιστού εν Χριστώ. Η τριπλή πλήρης κατάδυση συμβολίζει το θάνατο του βαπτιζόμενου. Ο βαπτιζόμενος βυθίζεται μέσα στο νερό για να ταφεί με τον Χριστό και να αναστηθεί μαζί του. Η κατάργηση της τριπλής πλήρους κατάδυσης αφαιρεί από το μυστήριο το δογματικό-συμβολικό του υπόβαθρο.

Τώρα, αν το βάπτισμα θεωρείται απλά μια τελετή, απαραίτητη για την κοινωνική ένταξη του παιδιού ή για την ονοματοδοσία του, όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεις τον βαπτισαμε 14 μηνων

σεπτεμβρη και ειχε πολυ ζεστη ακομη

δεν εκλαψε καθολου!!!!

ενα ιιιι εκανε οταν τον εβαλαν στην κολυμπηθρα και μετα γελουσε και κοιταζε καλα καλα παντου ;)

οτι φοβομουν δεν το εκανε

ηταν τοσο ησυχο το μωρο μου και το καταχαρηκε!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν εκατσα ποτε να ασχοληθώ με το αν θα βάλει ή όχι ο πατερ το κεφαλι του παιδιού στο νερό,αυτός ειναι ο παπάς την ξέρει τη δουλειά του πιο καλά απο εμένα !!!! αλλα και να το βαλει μεσα στο νερό τι πιστέυετε οτι θα πάθει ,στιγμιαιο ειναι ,να δειτε στο μπειμπυ σουιμινγκ κατι βουτιες που κάνουν τα μωρά!!κ γελάνε!! οσο για την ηλικία εγώ την βάπτισα 8 μηνων ,πέρσι την Κυριακη των εκλογών :lol::lol::lol::lol: ηθελα κ πιο νωρίς μα περιμέναμε να μαζέψουμε χρήματα :?:lol: μια πολύ καλή μου φίλη βάπτισε 3 μηνών και ηταν πολύ ωραία ,μια αλλη 5 μηνών και ηταν κ εκει πολυ ησυχο το μωρό,δεν νομιζω οτι υπάρχει κατάλληλη ηλικία ,όλα σχετικά ειναι!!! προσωπικά μου αρέσει μικρό (αν κ ειναι λίγο δύσκολο να βρεις βαπτιστικά!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η τριπλή πλήρης κατάδυση συμβολίζει το θάνατο του βαπτιζόμενου.

Καλα δε χρειάζεται να τον κάνουμε και πραγματικότητα όμως! Όπως είπες "συμβολίζει", ας το κάνουμε συμβολικά λοιπόν!

να δειτε στο μπειμπυ σουιμινγκ κατι βουτιες που κάνουν τα μωρά!

Στο baby-swimming όμως έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον εξειδικευμένο επαγγελματία που βρίσκεται δίπλα του και στον εαυτό σου που πιθανώς βρίσκεσαι κι εσύ μέσα και όχι σε έναν παπά που η μόνη επαφή που έχει με ξένα μωρά είναι να τα βουτάει σε μια κολυμπήθρα με όποιον τρόπο (καλό ή άγαρμπο) διαθέτει ο καθένας.

Εγώ ξέρω ότι η ευτυχισμένη στιγμή από την τραγωδία από μια κλωστή κρέμονται και όλα τα υπόλοιπα είναι απίστευτες χαζομάρες μπροστά στην ασφάλεια του παιδιού ακόμα και αν αυτή φαίνεται υπερβολική!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...