Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φαγητά κατάλληλα για εγκυμοσύνη?


elli21

Recommended Posts

Επειδή έχω βαρεθεί να τρώω όλο τα ίδια και τα ίδια, θέλετε να γράφουμε εδώ διάφορα φαγητά κατάλληλα για την περίοδο της εγκυμοσύνης (χωρίς πολλά λιπαρά αλλά με μεγάλη διατροφική αξία)... Για αρχή προτείνω φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα-λάδι-λεμόνι στο φούρνο με βραστα λαχανικά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οσπρια οπως φασολαδα και φακιες

Παντζαρια σαλατα- μονο ομως εαν δεν εχειτε ζαχαρο- βοηθαει και στην δισκοιλιοτητα πολυ

ψαρι ψητο για οσους αντεχουν τη μυρωδια

Μοσχαρη βραστο σουπα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ρολακια κιμα με αυγο στο φουρνο που μπορειτε να φατε με σαλατουλα, εγω δεν μπορω να φαω λαχανικα. Και ετσι τρωω οτι απαγορευετε,ευτυχως εχω παρει μονο 4 κιλα.

πιλαφι με κοτοπουλο , λαχανοντολμαδες.

Καλη ορεξη!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατά την γνώμη μου,καλό θα ήταν όταν είσαι έγκυος να αποφεύγεις τα λιπαρά φαγητά, βούτυρα, σοκολάτες, βαριά τυριά κλπ...Το ξέρω είναι δύσκολο, αλλά κ συ θα νιώθεις καλύτερα!

Εγώ σήμερα έφτιαξα γεμιστά λαχανικά με τόνο κ πλιγούρι.Πεντανόστιμα!

Ψάρι πλακί, Κοτόπουλο φιλέτο μαγειρεμένο στο WOK με φρέσκα μανιτάρια, πιπεριές κ μακαρόνια βίδες. Ψαρονέφρι,σνίτσελ από μοσχαράκι,γιουβαρλάκια σούπα, Σούπα χορταρικών,μπιφτέκια στο grill,ψητά λαχανικά στο φούρνο( μπριάμ),φασολάκια δροσερά με μοσχαράκι, για βραδυνό τραχανά γλυκό με γάλα,ή τραχανά ξυνό με φέτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τονο κυριως σε κονσερβα ειναι καλο να αποφευγετε να τρωτε κυριως στο πρωτο τριμηνο που γινετε η οργανογεννεση, οπως επισης και ξυφια και αλλα μεγαλα ψαρια που κολυμπανε σε βαθια νερα γιατι εχουν υψιλες συγκεντρωσεις υδραργηρου.

Επισης να αποφευγετε να τρωτε σηκωτι και εντοσιθια και να πλενετε παρα μα παρα πολυ καλα τα λαχανικα.

Στν εγκυμοσυνη το θεμα φαγητο ειναι σχετικο..πχ στον γιο μου δεν ειχα προβλημα ετρωγα υγειηνα - δενμπορουσα βεβεια να φαω και πολλα λογω αναγουλας..

τωρα με τραβαω να τροω συνεχεια σαβουρες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειδικα το πρωτο τριμηνο εκτος απο τονο πρεπει να αποφυγουμε την μαγιονεζα, την φετα και οταν ππατε εξω για φαγητο οχι μαρουλι, επειδη δεν ξερουμε εαν εχει πλυθει καλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από μένα! Συμφωνώ με τα κορίτσια πιο πάνω για τον τόνο και τη μαγιονέζα και τα λαχανικά έξω..εγώ έτρωγα συχνά ψαρόσουπες,αφού έχω πεθερό που του αρέσει το ψάρεμα και πολύ συχνά έφερνε πολύ καλά ψάρια σπίτι..με σέλινο,πατατούλα,καρότο και κρεμμύδι..και κάτι άλλο που έτρωγα ανελλειπώς (αν και δεν είναι φαγητό με την έννοια του κυρίως πιάτου),ήταν κάθε απόγευμα σε ένα μεγάλο μπωλ έκοβα 1 πορτοκάλι,αχτινίδιο,μήλο,μπανάνα,ρόδι και κάποτε έβαζα και δαμάσκηνα..νομίζω είναι κοκτέιλ βιταμινών!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γενικά πρέπει να αποφεύγεις τα λιπαρά φαγητά και να είσαι προσεκτική με το αλάτι. Επίσης πρέπει το κρέας να είναι πολύ καλά ψημένο και οι ωμές σαλάτες να είναι πλυμένες πολύ σχολαστικά .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:-?:-?:-? πολυ κατατοπιστικο!!!thanks...για το ωμο αυγο το ηξερα αλλα την μαγιονεζα ομολογω οχι.να κανω μια χαζη ισως ερωτηση?αφου περνανε απο τοσες κ τοσες επεξεργασιες (οι επωνυμες μαγιονεζες κ φετες) δεν ανιχνευονται αν υπαρχουν τετοιου ειδους μικροβια?κ ρωταω για αυτες που βρισκονται στα σουπερ παρκετ οχι αυτες που σερβιρουν στα μαγαζια κ δεν ξερουμε απο που ειναι.
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω θα προτείνω κάτι που πάει προς το πρωινό περισσοτερο.

Βρωμη (quacker)

μούσλι με αποξηραμενα φρούτα (οχι σοκολάτα)

αμυγδαλο ωμό κ φυσικά αναλατο σπασμένο-

σταφίδες

ολα στο ίδιο μπολ

με 1/4 ή 1/5 της κούπας γαλα χτυπημενο στην φραπεδιέρα (ωστε να γίνει κρέμα / αφρόγαλο σαν αυτο που βαζουμε στον καπουτσινο.Περιχύνουμε τα παραπανω και συμπληρώνουμε με γαλα απο το μπουκάλι (κρύο εννοειται)

θα με θυμηθείτε! το τρωω 5 χρόνια τωρα καθε πρωι.

η βρώμη ειναι το πιο υγειινό που υπάρχει!!

εγω επισης τρωω ταχίνι με μέλι στο ψωμακι ή σε καλαμποκογκοφρέτα (εναλλακτικα ρυζογκοφρέτα)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ακομη και η μαγιονεζα η επωνυμη περιεχει αυγο ωμο, οσο για την φετα το ακουσα απο γυναικολογο.Απλα και εγω πιστευω οτι η φετα απο σουπερ ειναι ελεγχομενη. Να σας πω την αληθεια μεχρι και που εκλεισα τον 5ο προσεχα, τωρα αρχισα να τρωω που και που. 9 μηνες ειναι που πρεπει να προσεχουμε μετα ελευθερα ακομη και σουσι!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια τα όσπρια δεν είναι βαρια για να τα φας την διάρκεια της εγκυμοσύνης .Το θέμα είναι αν έχεις αναγούλες τι τρως? που όλα σου βρωμάνε και σου ξινίζουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εξαρταται πως θα τα μαγειρεψεις...εγω πχ ετρωγα πολυ φακιες στην πρωτη μου εγκυμοσυνη...τωρα ουτε να τις μυρισω δεν μπορω.

Και φυσικα μη τις φας για βραδυ αλλα για μεσιμεριανο.

Επισης μια ωραια νοστιμη και θρεπτικη λυση ειναι να τα κανεις σαλατα..

φακιες και μαυροματικα φασολια σαλατα ετρωγα πολυ.

Κοιτα θα τρως αυτα που δε σου μυριζουν..πχ αυτο που ειπε η κουκιδα για πρωινο ειναι σουπερ και εκτος και αν εχεις απαιχθεια γι ατο γαλα οπως εγω , ειναι οτι πρεπει, νοστιμο ελαφρυ θρεπτικο.

Τωρα για τα αλλα τι να πω...

ειχα φτασει στον γιο μου για κανενα μηνα να τρεφομαι μονο με ρυζι και σαλατα, πατατες βραστες με σαλατα κλπ κλπ..μεχρι που συνηλθα λιγακη και αρχησα να τροω και μερικα κρεατα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια τα όσπρια δεν είναι βαρια για να τα φας την διάρκεια της εγκυμοσύνης .Το θέμα είναι αν έχεις αναγούλες τι τρως? που όλα σου βρωμάνε και σου ξινίζουν.

Αν έχεις αναγούλες είναι καλύτερα να τρως στεγνά φαγητά χωρίς σάλτσες, φρυγανιές,παξιμαδάκια, κρακεράκια, όχι χυμούς και να πίνεις το νερό γουλιά-γουλιά και όχι μια κι έξω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 10 months later...

κοριτσια πρωτεινες χρειαζομαστε! κοτοπουλο, μοσχαρακι, κανενα αυγο, ψαρι, γαλα...κτλ

εγω αυτα που κανω ειναι:

-μοσχαρι σουπα με τραχανα (δεν το ηξερα αυτο το φαγητο και το σνομπαρα μονο που το ακουγα, αρεσει ομως στον αντρα μου, του εκανα μια φορα για να μη λεει, δοκιμασα, κι επαθα πλακα, γαματο!)

-μοσχαρακι με κριθαρακι (γκιουβετσακι)

-κοτοπουλο ψητο, βραστο, ή σουπα

-ψαρι ψητο ή σουπα (οχι τηγανιτα!)

μετα παμε οσπρια μια φορα την εβδομαδα, και τρωμε λιγα ομως για να μη μας φουσκωνουν!

εμενα αυτο που με σκοτωνει ειναι τα ζυμαρικα!!! μ αρεσουν παρα πολυ, αλλα ο γιατρος λεει με μετρο γιατι προσθετουν ευκολα κιλα!

->>>γαλα να πινετε πολυ! εμενα δεν μαρεσει αλλα προσπαθω με δημητριακα μπας και πιω λιγο...

φρουτα και λαχανικα!!!!! πολλααααα!

το βραδυ μην τρωτε πολυ και βαρια, εγω οταν το κανω δεν μπορω να κοιμηθω ουτε να χωνεψω ευκολα....μια σαλατα, φρουτα ή ενα γαλα ειναι το ιδανικο βραδυνο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

δεν εχω βγαλει κανενα φαγητο εκτος απο την αρχη της εγκυμοσυνης! αλλα και ουτε εχω προσθεσει καποιο! το μονο που κανω ειναι να τρωω παραπανω μοσχαρι! λετε να πειραζει που τρωω οτι θελω? και για να μην ειμαι εκτος τοπικ...

μοσχαρακι κοκκινιστο με ρυζι η πουρε πατατας!

σπανακορυζο, φασολακια πρασινα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ωχ ακόμη ταλαιπώρησε κορίτσι Μ; Δύσκολο με τα δόντια στην εγκυμοσύνη. Γιατί δεν ρωτάς να βρεις εναν οδοντίατρο που θα σε αναλάβει και έχει και εμπειρία στις έγκυες; Ισως Νιώσεις και πιο ασφαλής έτσι. Κορίτσια εγώ έχω την λίστα που μου εδωσαν από την κλινική. Αλλά δεν την έχω  ετοιμάσει. Λέω να ξεκινήσω από την άλλη βδομάδα να την ετοιμάζω σιγά σιγά.  Θα ξεκινήσω να παραγγέλνω και πανες, σαμπουάν κτλ.  Όντως πως πέρασε ο καιρός. Πότε ειχαμε άγχος για το αν θα ακούσουμε την καρδούλα τους, για την αυχενική... Και τώρα γραφω και με κλωτσαει 🥹 λίγοι μήνες έμειναν κορίτσια και θα τα έχουμε στην αγκαλιά μας επιτέλους 💙
    • Οι Kegel ασκήσεις κορίτσι μου είναι για τους μυς του κόλπου! Επιτρέπονται γενικά και βοηθούν στην ενδυνάμωση τους για την ώρα των εξωθήσεων!  Στο ιντερνετ μπορείς να διαβάσεις για αυτές ναι. Μάλλον με γυμνάστρια θα τα κάνω τα μαθήματα αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
    • Με το καλό να έρθει η μπουμπού σου!! Μια χαρά είναι τα 6 κιλά! αχ εγώ 15αυγουστο που γεννάω θα είναι όλοι υπ' ατμον να φύγουν.. τεσπά δε θα το σκέφτομαι, δεν το κανα επίτηδες να γεννάω τότε! Με μαία θα κάνεις τα μαθήματα; Ασκήσεις kegel λες να βρω από ytube? Επίσης ρώτησες τον γιατρό σου αν σου επιτρέπει να τις κάνεις ή είναι κάτι εντελώς απλό και εύκολο; Είμαι λίγο άσχετη επίτου θέματος 😶
    • Αναστασία καλησπέρα! Είμαστε στην ίδια κατάσταση! Εγώ ξεκίνησα με ένσημα από 1η Απριλίου. Μέχρι πέρυσι τέλος Ιουνίου ήμουν αναπληρώτρια, αλλά λόγω της ειδικότητας που είχα κ το ότι ήμουν καθημερινά στο δρόμο και έκανα 180 χιλιόμετρα τη μέρα δεν άξιζε να το συνεχίσω. Όλα τα λεφτά στο δρόμο και στο αυτοκίνητο. Έτσι έψαξα τι δικαιούμαι. Για να μπορέσεις να πάρεις το επίδομα κύησης και λοχείας που βγαίνεις 56 μέρες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού κ 63 μέρες μετά πρέπει να έχεις 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή εγώ που έχω πιθανή 19 Σεπτεμβρίου έπρεπε από τον Ιούλιο του 2022 να έχω συμπληρώσει τα 200 ένσημα, όμως επειδή ήμουν άνεργη κι ενώ τα είχα συμπληρωμένα τα ένσημα δε θα μπορούσα να πάρω το επίδομα αυτό αν δεν ήμουν μισθωτή λόγω ασφαλείας στο ΙΚΑ. Και ξεκίνησα δουλειά για 3 μέρες 4ωρα ώστε να είμαι μισθωτή και να μπορέσω να το πάρω..τώρα πόσα λεφτά θα πάρω δε γνωρίζω. Μετά από αυτό θα γίνει η αίτηση στη ΔΥΠΑ για το επίδομα μητρότητας που έγινε 9μηνο. Στο πρώτο επίδομα κάνεις την αίτηση την 57η μέρα πριν από τον τοκετό ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΕΦΚΑ (γι'αυτό και σου έγραψα ότι έπρεπε να έχω τα ένσημα από τον Ιούλιο του 2022).  Όσο για τη β επιπέδου να μην αγχώνεσαι!!! Όλα θα είναι τέλεια με τη μικρούλα σου!!!💞💞💞
    • Καλησπέρα κορίτσια μου. Πριν λίγο έκανα κι εγώ τη Β' επιπέδου. Όλα καλά! Κοριτσάκι 487γρ. @Raf123τράχηλος 38χιλ. με μέτρηση απο την κοιλιά. (αυχενική 35χιλ με ενδοκολπική μέτρηση)
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...