Μετάβαση σε περιεχόμενο
Koukida

Ευρος πνευμονικης αρτηριας εμβρύου

Recommended Posts

καλησπέρα

εχθες εκανα την εξεταση Βεπιπέδου κ η γιατρος διαπιστωσε κάποιο θεμα που με ανησυχησε αρκετα.

στην καρδουλα του μωρου το ευρος της πνευμονικης αρτηριας ειναι παρόμοιο με αυτό της αορτής, ενω θα επρεπε να ειναι λιγο μεγαλυτερο.

Η μπέμπα ειναι φυσιολογικα ανεπτυγμενη - η ταχυτητα ροής διατηρείται σε φυσιολογικα επίπεδα.

Ωστοσο η γιατρος συνεστησε ελεγχο απο παιδοκαρδιολογο για να αποκλεισουμε πιθανη ηπια στενωση πνευμονικης αρτηριας-και εφοσον υπάρχει ενδειξη-να γινει ελεγχος του εμβρυικου καρυότοπου με αμνιοπαρακέντηση.

δεν υπαρχουν ενδείξεις χρωμοσωμικων ανωμαλιων, ούτε δομικες ανωμαλίες.

Αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι:

-- αν υπάρχει περίπτωση παρολο που δεν εχει εκδηλωθει στενωση ακομη, αυτο να γίνει απο δω και πέρα καθως η κύηση θα προχωρα-

-- αν υπάρχει περίπτωση το ευρος της πνευμονικης αρτηρίας σταδιακα να αυξηθει και να φτάσει σε επιθυμητά /φυσιολογικά επίπεδα- αποφευγοντας τον κινδυνο.

Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή φίλη, δυστυχώς η ειδικότητά μου δεν είναι η κατάλληλη για να σου απαντήσω στο ερώτημα που σε απασχολεί.

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

 • Απαντήσεις

  • Σε ευχαριστω πολύ! Και σε εσένα εύχομαι καλή επιτυχία!
  • Το Embryolab έχω στην λίστα μου θα κλείσω ραντεβού για να τους μηλησω.. το scratcing  διάβασα κ εγώ έδινε πολλά αποτελέσματa..σ'ευχαριστώ..σου εύχομαι καλή επιτυχία..
  • Προεμφυτευτικο έλεγχο θέλω μήπως υπάρχει πρόβλημα στα έμβρυα που έχω 2 βιοχημικές..ήταν άριστες αλλά μπορεί να υπήρχε πρόβλημα στα έμβρυα κ γι'αυτό έγινε βιοχημική..μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε τίποτα για να απαντήσουν αυτες τις βιοχημικές..μόνο για βλαστοκυστες πάω δεν θέλω να παλεύω με τις 3ης ημερας..ξέρω κανένας τρόπος δεν είναι σίγουρος η ιατρική είναι μέχρι σε ένα σημείο από κει κ πέρα είναι θεός..απλά δεν θέλω πολλές δοκιμές πάνω στο σώμα μου είμαι 34 χρονών μέχρι τώρα έχασα τις δύο σάλπιγγες μου λόγο υδροσαλπιγγων δεν έχω να χάσω κ τα ωάρια μου ήδη έχω χαμηλή ΑΜΗ.. δυστυχώς έχω λίγο προκατάληψη στους γιατρούς που κάποιοι βλέπουν σαν χρήμα τον ανθρώπινο σώμα..αλλά δεν τελειώνει αγωνία θα συνεχίσω πιο εμπειρικά..
  • Έχει τόσο μεγάλη διαφορά ε; Πάντως στο μυαλό μου εγω είχα οτι η εμβρυομεταφορά κοστίζει πολύ λιγότερα δηλ γύρω στα 500. Έπαθα ένα σοκ!
  • Στο embryolab στη Θεσσαλονίκη είμαι. Εσυ; Σε ρωτάω για την προλακτίνη γιατί πάντα ήταν πάνω απο το όριο των 23 μόνο την τελευταία φορά που έκανα και πήγε στο 22. Αλλά δε μου είπαν ποτέ τίποτα για προλακτίνη οτι αποτελεί πρόβλημα ούτε για χάπι να την μειώσει. Σήμερα σκεφτόμουν αν έπαιξε τον ρόλο της κ αυτη για την αποτυχία.  Υστεροσκόπηση θα κάνω γιατί θέλει η γιατρός να δει το εσωτερικό της μητρας. Θα κάνουμε βιοψία μου είπε για ενδομητρίτιδα και θα κάνουμε scratching.
 • Νέες συζητήσεις

×
×
 • Προσθήκη...