Μετάβαση σε περιεχόμενο
irina96

ωαρια δεν γονιμοποιουνται...

Recommended Posts

ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ IVF ΜΕ GONIL. ΕΚΑΝΑ 2 ΩΑΡΙΑ . ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ ΩΡΙΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΩΡΙΜΟ.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΩΑΡΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΥΚΛΟ. ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΩΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΩΟΛΗΨΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ . Ο ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΩΡΙΜΟ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΙΣΩΣ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΩΑΡΙΑ ΜΟΥ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΩ ΣΕ EGG DONATION?...

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή φίλη,

από αυτά που έχω διαβάσει κατάλαβα ότι και τις δύο φορές έκανες μικρογονιμοποίηση. Μόνο αυτή η τεχνική μας δίνει τη δυνατότητα στο εργαστήριο να δούμε τη γενετική ωρίμανση των ωαρίων. Μόνο τα γενετικά ώριμα ωάρια (μετάφαση ΙΙ) μπορούν να μπουν στη διαδικασία της μικροέγχυσης σπέρματος (ICSI), ενώ τα ανώριμα ωάρια (GV και μετάφαση Ι) απορρίπτονται άμεσα. Ακόμη όμως και στην περίπτωση των ώριμων ωαρίων η μικρογονιμοποίηση δίνει ένα ποσοστό γονιμοποίησης γύρω στο 70-90%. Αυτό οφείλεται στο ότι κάποια ωάρια είναι ανώριμα κυτταρογενετικά (που δεν μπορεί να ανιχνευτεί προκαταβολικά) ή ανώμαλα γενετικά (που μπορεί να ανιχνευτεί με την τεχνική της βιοψίας πολικού σωματίου- τεχνική με πολλούς περιορισμούς που δε θα την πρότεινα στην περίπτωσή σου). Σε γυναίκες πάνω από τα 40 το ποσοστό γενετικά ανώμαλων ωαρίων αυξάνεται και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τα χαμηλότερα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής σε αυτές τις ηλικίες.

Στην περίπτωσή σου οι δύο προσπάθειες που έκανες με τα φτωχά αποτελέσματα δεν αποκλείουν την πιθανότητα σε μία επόμενη προσπάθεια, 1 ώριμο ωάριο που θα γονιμοποιηθεί φυσιολογικά να δώσει μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη ( το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν). Όλοι οι κύκλοι δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί και τα διάφορα πρωτόκολλα διέγερσης μπορεί να κάνουν διαφορά στον αριθμό και την ποιότητα των ωαρίων. Δε γνωρίζω την ηλικία σου, τις ψυχολογικές αντοχές σου και το υπόλοιπο ιστορικό σου για να έχω άποψη για δωρεά ωαρίων στην περίπτωσή σου. Βέβαια παραμένει γεγονός το υψηλό ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής με δανεικά ωάρια. Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, παρόμοια περίπτωση, μετά από εξωσωματική, 23 ωάρια, τα 12 σε μετάφαση ΙΙ, δεν γονιμοποιήθηκε κανένα (μισά σε κλασσική, μισά σε μίκρο). Ηλικία 34, παλαιότερα άλλες 2 αποτυχημένες προσπάθειες, με επιτυχημένες εμβρυομεταφορές και χαρακτηριστικό τα υψηλά νούμερα Ε2 (>6.500). Υ/σαλπιγγογραφία, Υστεροσκόπηση έχουν γίνει χωρίς να έχει βρεθεί κάτι. Υπάρχουν άλλες εξετάσεις που πρέπει να γίνουν? Μας έχει προταθεί λαπαροσκόπηση, καρυότυπος και σπέρματος-απόπτωσης.

Ευχαριστώ για τη συμβουλή σας εκ των προτέρων.

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή φίλη, η περίπτωσή σου δεν είναι από τις πιο συνηθισμένες κι ευχάριστες. Είναι σπάνιο στην εξωσωματική να έχεις μηδενική γονιμοποίηση με τόσο μεγάλο αριθμό ωαρίων και μάλιστα και με τις δύο τεχνικές γονιμοποίησης (κλασσική και μικρο). Στις προηγούμενες προσπάθειες ακολούθησες άλλο πρωτόκολο διέγερσης; Πόσα ωάρια έδωσες και τι ποσοστό γονιμοποίησης είχες τότε;

Ο καρυότυπος στην περίπτωσή σας χρειάζεται για να αποκλιστούν πιθανές μετατοπίσεις μεταξύ χρωμοσωμάτων, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μη ισορροπημένων γαμετών (ωαρίων και σπέρματος) που αποκλείουν τη γονιμοποίηση. Αυτό το πρόβλημα όμως θα εμφανιζόταν και στις πρώτες σας προσπάθειες, που όπως μου λες έφτασες σε εμβρυομεταφορά. Η εξέταση για απόπτωση σπέρματος θα εξηγούσε ενμέρει την αποτυχία γονιμοποίησης με την κλασική εξωσωματική, αλλά όχι με την μικρογονιμοποίηση.

Δυστυχώς στον χώρο μας δεν μπορούμε να έχουμε πάντα την αιτία ενός προβλήματος. Περιμένω τις καινούριες πληροφορίες και τα ξαναλέμε.

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα

Παω για δανεικα γιατι εκανα 2 ωαρια αλλα την 6τη μερα παθαιναν ρηξη και την τριτι φορα δεν αναπτυχθηκαν, Η ερωτηση μου ειναι πηγα για να δουμε το ενδομητριο κανοντας θεραπεια για να παχυνει και ειδαμε ωαριο δικο μου. Οταν παω για εμβρυομεταφορα και υπαρχει ωαριο δικο μου τι γινεται;

Ευχαριστω.

Κοινοποιήστε αυτή την δημοσίευση


Σύνδεσμος σε αυτή τη δημοσίευση
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...