Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΟΠ (γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση)


Recommended Posts

σιγουρα καποιες απο εσας εκει εξω θα αναγνωριζουν σιγουρα την λέξη " ΓΟΠ"!! :? Γουλίτσες, κλαμα, αρνηση του μπιμπερό, μικρες ποσοτητες φαγητου και πανω απο ολα στρες για την μαμα!!!! ετσι ειπα να ανοιξω αυτη την συζητηση για να ανταλλαζουμε αποψεις πανω σε αυτό το θεμα, καθως η διατροφη ενος μωρου με ΓΟΠ διαφερει πολύ απο την διατροφη ενος παιδιου που δεν αντιμετωπίζει τετοιο προβλημα!!!!

ειναι ενα προβλημα που ειδικα για μενα που ειμαι νεα μανουλα μου φαινεται βουνο!!! το μπεμπάκι μου ενω πειναει, στην μεση του γευματος (και ενω εχει πιει 100 περιπου μλ) συνηθως ρευεται και ανεβαινει γαλατακι και απο εκει και μετα αρχιζει το γλεντι!!!! ασταματητο κλαμα το καημενο μου για πολύ ωρα!!!! μετα απο τοσο κλαμα βεβαια που να πιει αλλο γαλα!!! πινουμε epadoren τρεις φορες την μερα, και βεβαια πινουμε το αντιαναγωγικό γαλατακι Almiron. μερικες μερες ειμαστε πολύ ηρεμοι και πινουμε αρκετό γαλατακι, αλλά μερικες αλλες μερες υποφερουμε!!!! σημερα πηγαμε και στο ΙΑΣΩ και καναμε υπερηχο οισοφαγου και στομαχου, και εχουμε μεσαιας εντασης ΓΟΠ.. η παιδιατρος μου ειπε οτι συνηθως μεχρι τον 6 μηνα περναει, η τουλάχιστον καλυτερευει, αλλά μεχρι τότε τι???? ειναι τοσο δυσκολο να βλεπεις το μωρο σου να πειναει και να μην μπορει να τραφει σωστα!!! επισης η παιδιατρος μου ειπε να τον κοιμηζω λίγο ανασηκωμενο, και οχι τελειως οριζοντια!!! και να τον ταιζω και σε ημιορθια σταση...επισης προμηθευτηκα τα μπιμπερόν Dr Brown και θα δουμε αν και αυτό θα βελτιωσει την κατασταση!!! παντως υπαρχουν μερες που ειναι ηρεμος και κοιμαται και σερι ολη την νυχτα, αλλά παθαινει και επεισόδια πονου, που χανει ολο του το προγραμμα!!!!

για πειτε και εσεις τις εμπειρίες σας!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕΝΑ!!! Κ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΓΟΠ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΤΟΜΑΤΑ!!!ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΩΓΕΣ ΜΕΧΡΙ Κ 10 ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΠΟΝΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ !! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΡΩΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!!

Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ Μ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΥΠΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ ΚΤΛ!!!!

ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΘΕ 50 ΓΡ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΟ ΝΑ ΡΕΒΕΤΕ Κ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΗΡΙΣΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΙΜΑΡΓΟΣ ΚΛΑΙΕΙ!!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ Κ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΟΠ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 25 ΦΟΡΕΣ ΤΙΝ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Κ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΤΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Κ ΤΟ ΓΟΠ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΙΣ 72 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!

ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ!!!

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΙΣΩΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ

ΕΝΩ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΝ ΚΟΛΙΚΩΝ !

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΑΛΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ?????? ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΛΟΓΟ ΑΝΑΓΩΓΩΝ Κ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝ ΚΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Η ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ Κ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΑΛΕΡΓΕΙΑΣ, ΒΑΡΟΣ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτά εμάς λόγω των παλινδρομησεων έχει κάνει οισοφαγιτιδα γι αυτό και πονάει και πίνει και το σιροπακι !!! Και εμάς μας είπε για αλλεργία και δοκιμάσαμε το αντιαλλεργικο γάλα αλλά δεν το ήθελε με τίποτα! Το καημενο πονάει και αρνηται το μπιμπερο και στεναχωριεμαι πολύ!!! Βάρος περνει αλλά όχι όσο θα πρεπε!!! Είμαστε τώρα 63 εκ και 5,5 κιλά! Από τις 8 Σεπτέμβρη ως τώρα έχει πάρει μισό κιλό! Και έχει καταντήσει η ώρα του φαγητού για μένα να είναι ώρα άγχους και γι αυτόν ώρα κλαμματος!!! Εν τω μεταξύ χρησιμοποιούμε και τα μπιμπερο dr browns αλλά δεν έχω δει μεγάλη βελτίωση!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕΝΑ ΜΟΥ!!!! ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ!!!!

ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ Κ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΒΑΡΟΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΨΑΧΕ ΓΙΑ ΑΛΕΡΓΙΑ.... ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕ ΠΕΡΝΕΙ Κ ΒΑΡΟΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟ!!! Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΕΡΓΕΙΕΣ Κ ΤΟ ΞΕΨΑΧΝΙΣΕ ΠΟΛΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΙΚΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΛΑΞΕ ΓΑΛΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΜΙΛΟΥΠΑ ΗΑ1 ΓΙΑ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ(ΧΩΡΙΣ ΠΟΝαΚΙΑ ΠΑΝΤΑ) ΑΛΑΞΑΜΕ Κ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΙΛΙΟΤΗΤΑΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΤΕΓΕ ΕΜΑΣ!!!!

ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΑ Κ ΤΟ ΕΙΧΑ ΨΑΞΕΙ Κ ΣΤΟ google τοτε ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ!

ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΕΣΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΔΕΝ ...

ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΑLMIRON ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤO PEPTI 8Α ΛΕΣ.

ΕΙΧΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΕ ΒΑΡΕΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΟΝ 8 ΜΗΝΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Κ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ...

ΜΗΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΟΥΝΟ ... ΕΧΕΙΣ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ , ΥΠΟΜΟΝΗ 8ΕΛΕΙ (8Α ΑΚΟΛΟΥ8ΗΣΟΥΝ Κ ΔΟΝΤΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ). ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ALMIRON PEPTI ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙΤΑΙ ! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κούκλα μου!

Και εμείς υποφέραμε από ΓΟΠ αλλά σε πιο απλή μορφή. Αναγωγές είχαμε συνέχεια αλλά και πονάκια. Εχουμε και αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Έχεις ψάξει τα κακάκια του μωρού; Αν δεις βλένα ή "τριχούλες" αίματος συνήθως οφείλετε σε αλλεργία. Εγώ οταν εψαχνα τα κακά του είχα δει 2 - 3 κουκιδίτσες αίμα στο μέγεθος της μύτης μιας καρφίτσας. Το ανακάλυψα όταν ήταν 2 εβδομάδων περίπου και από τότε έχω κόψει την κατανάλωση των αγελαδινών προϊοντων (τον θηλάζω αποκλειστικά και περνάνε οι ουσίες στο γάλα μου).

Μας βοήθησαν κάπως οι σωστές στάσεις και θέσεις του μωρού, κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου γιατί μου έκανε και στον ύπνο του εμετούς.

* Το κρεβατάκι του, το είχα ανασηκώσει από το προσκέφαλο βάζοντας χοντρά βιβλία από κάτω.

* Κατά την διάρκεια την ημέρας τον είχα και στο ριλάξ αλλά με αρκετά ανασηκωμένη την πλάτη.

* Κατά τη διάρκεια του θηλασμού τον έβαζα να ρευτεί αρκετές φορές

* Από 5 μηνών που ξεκινήσαμε στερεες τροφές άρχισε να ελλατώνεται η ΓΟΠ και είμαστε τώρα σε μια φάση που είναι 8 μηνών και θα μου κάνει ίσως κάποια γουλίτσα στο ρέψιμο μετά από κάθε γεύμα και θα κάνει και 1-2 καλές αναγωγές την εβδομάδα. Τώρα που τρώει τροφές, το κόλπο είναι να μην τον φορτώνω με πολλά υγρά γιατί τότε διευκολύνεται και η παλλινδρόμηση. Μέτα το φαγητό, δεν του δίνω νερό αν δεν περάσει τουλάχιστον μισή ώρα και όταν του δώσω θα είναι 5-10μλ όχι παραπάνω.

Υπομονή κάντε και έχεις την συμπαράστασή μου γιατί ξέρω πόσο πολύ στεναχωριέσαι και καταλαβαίνω και το μωράκι σου που ταλαιπωρείται τόσο.

:YMHUG:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 9 months later...

"Φρεσκάρω" το θέμα καθώς κι εμείς πήραμε επισήμως διάγνωση ΓΟΠ χθες. Οι οδηγίες είναι να κοιμάται στο αριστερό πλευρό, να έχει πολύ ελαφριά ανάκλιση, να θηλάζει σε κάπως όρθια θέση και να μένει αρκετή ώρα όρθιος μετά το θηλασμό. Ξεκινήσαμε και το epadoren. Ο μικρούλης μου, 2 μηνών σήμερα, έχει έντονη δυσφορία μετά το θηλασμό και θέλει όρθια αγκαλίτσα και να περπατάω πάνω κάτω! Σε όλα αυτά μας έχει σώσει το sling μας! Γενικώς ακολουθούμε τις οδηγίες όσο μπορούμε αλλά με αρκετές παρασπονδίες, δηλαδή γυρνάει μόνος του ανάσκελα και τη νύχτα θηλάζει ξαπλωτός.... και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί!

Θα ήθελα ν'ακούσω κι από άλλες μαμάδες που αντιμετωπίζουν την ΓΟΠ τώρα αλλά και από τις μαμάδες που άνοιξαν πέρυσι το θέμα, αν το δείτε, θα ήθελα πολύ να μάθω την εξέλιξη που είχε στα δικά σας παιδάκια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν ειναι κατι το τρομακτικο....ακολουθεις τις οδηγιες και συνεχιζεις....εξαλλου το γαλατακι σου ειναι το καλυτερο....

συνηθως σε παιδακια με γοπ δινουν στερεα τροφη στο 5 μηνα...πιο νωρις δηλαδη...

εμενα και τα δυο ειχαν γοπ αλλα λογω αλλεργιας....στο πρωτο που δεν τον θηλαζα τοτε εδινα ειδικο γαλα στο δευτερο που θηλαζα δεν ετρωγα σχεδον τιποτα...ολα απαγορευμενα λογω αλλεργιας...ηταν σε πολλες τροφες αλλεργικος....παρολα τα εμποδια θηλασαμε για εναμιση χρονο...και λογω του θηλασμου η αλλεργια εφυγε πολυ νωρις....

μην αγχωνεσαι....ολα θα πανε καλα :);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

απο περυσι που ειχα γραψει :D θα σασ πω οτι ναι ολα πηγαν οπωσ μου τα ειχε πει ο γιατρουλησ μας!!!

με λιγα λογια οταν αρχισε τισ στερεες τροφες ησυχασαμε!!! τερμα οι εμετοι κ ολα τα συναφη!

ετσι μ ειχε πει κ ετσι εγινε :D:D:D:D:D

υπομονη λοιπον και πολλεσ σαλιαρες :D:D:D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειχαμε κι εμεις ΓΟΠ, μετριας μορφης...

της εδινα Αλμυρον ΑΡ, που εχει φυσικα πηκτικα συστατικα(πχ χαρουπαλευρο κτλ) ωστε το γαλα μολις κατεβει στο στομαχι να πηζει...εντουτοις εκανε εμετο σε στυλ φρεσκα κρεμα...

το θεμα με το ΓΟΠ δεν ειναι μονο ο εμετος (που ειναι το αποτελεσμα) αλλα η ολη διαδικασια που ανεβοκατεβαινει το γαλα στον οισοφαγο και δεν λεει να κανει τον εμετο... ετσι ειναι χειροτερο για το μωρο...για αυτο και καποτε ιδιοτροπευει...

εκτος απο το ΓΟΠ ειχαμε και αλλεργια στη λακτοζη οποτε ειχε και αφορητους πονους.... αν πιναμε γαλα χωρις λακτοζη τοτε το εκανε ΟΛΟ εμετο λογω ΓΟΠ ... αν επινε μονο αλμυρον ΑΡ τοτε ποναγε λογω λακτοζης... ακομη δεν βγαλανε γαλα για ΓΟΠ χωρις λακτοζη... οποτε ειχαμε 2 θεματακια... οποτε και βαζαμε μισες κουταλιες απο το καθενα για να μετριαζουν και τα 2 θεματακια... δεν υπηρχε αλλη λυση... οι σταγονες δεν της εκαναν ΤΙΠΟΤΑ!!!

καναμε τα παντα... βιβλια κατω απο το στρωμα, να κοιμαται στο πλαι και να της αλλαζω την μερια που κοιμαται, να την κραταμε 15 λεπτα μετα απο καθε γευμα, λιγοτερα γευματα και πιο συχνα, το ριλαξ ανασηκωμενο....

εντουτοις συνεχισε κανονικοτατα να κανει εμετο συνεχεια, ακομη και στον υπνο της....

αρχισαμε κρεμουλες 4.5-5 μηνων... καπου εκει....η αλλεργια στη λακτοζη εξαφανιστηκε επισης λιγο νωριτερα περιπου...

την διαφορα την εκανε γυρω στους 5-6 μηνες και ο λογος ειναι γιατι ωριμαζει ενα μερος του οισοφαγου....

το σοβαρο προβλημα ηταν οι εμετοι κατα την διαρκεια του υπνου της και οι αφορητοι πονοι απο την λακτοζη...

το σημαντικο ειναι να βαζει βαρος... μην ανησυχεις... με την παροδο του χρονου, δηλ οσο περναει ο καιρος θα καλυτερευει η κατασταση του ΓΟΠ και ως τους 5-6 μηνες θα περασουνε! ολα θα πανε καλα!

οπως εμεις τα ξεπερασαμε ετσι κι εσυ !!!

υπομονη και θα περασουνε!

φιλακια στα πατουσακια!

χχχ

χχ

χ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 years later...

Καλησπερα μανουλες!Βλεπω ειναι παλιο το θεμα αλλα παραμενει παντα επικαιρο.Το επωδυνο θεμα της γαστροοισοφαγικης παλινδρομησης.Οποιο μωρακι δυστυχως το αντιμετωπιζει ...η μανουλα του το ξερει.Πως το αντιμετωπιζετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 years later...
  • 2 years later...
στις On 24/1/2016 at 1:30 ΜΜ, ο/η Φανουλα είπε:

Καλησπερα μανουλες!Βλεπω ειναι παλιο το θεμα αλλα παραμενει παντα επικαιρο.Το επωδυνο θεμα της γαστροοισοφαγικης παλινδρομησης.Οποιο μωρακι δυστυχως το αντιμετωπιζει ...η μανουλα του το ξερει.Πως το αντιμετωπιζετε?

Εμείς να δείτε τι περνάμε αυτούς τους 6 μήνες της ζωής του παιδιού χωρίς να έχουμε βρει τι έχει το παιδι που δεν παιρνει βάρος και μένει στάσιμο στο βάρος του!και ότι παιρνει το χάνει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...