Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Το μητρικό γάλα κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα του μωρού

    Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος.

Περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την ανάπτυξή του βρέφους, σε επαρκείς ποσότητες και στην ιδανική σύσταση. Επιπλέον έχει πολλά οφέλη για το πεπτικό σύστημα του μωρού.

Όπως είναι γνωστό η διαδικασία της πέψης αρχίζει από τη στοματική κοιλότητα. Για το βρέφος οι μύες το χειλιών, της γλώσσας και των σαγονιών αναπτύσσονται καλύτερα μέσω του μητρικού θηλασμού. Αυτό συμβαίνει διότι οι ιδιαίτερες κινήσεις που κάνει το βρέφος όταν αναρροφά το μητρικό γάλα βοηθούν να εξασκήσει αυτούς τους μύες. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι τα λιγότερα ορθοδοντικά προβλήματα στην μετέπειτα ζωή.

Το μητρικό γάλα αποτελεί μια τροφή η οποία είναι εύπεπτη και καλύτερα απορροφήσιμη από άλλου είδους γάλατα. Η σύσταση του μητρικού γάλακτος συμβάλλει στην καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Η παρουσία ενζύμων συντελεί στην καλύτερη πέψη των θρεπτικών συστατικών του γάλακτος.

Το μητρικό γάλα έχει την ακριβώς απαιτούμενη ποσότητα μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών έτσι ώστε να μην επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα του βρέφους. Επίσης τα βρέφη που τρέφονται με μητρικό γάλα έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης διάρροιας. Εάν αυτά εμφανίσουν κάποιο κρούσμα διάρροιας, είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη εξαιτίας των ανοσοποιητικών ιδιοτήτων του γάλακτος.

Το μητρικό γάλα είναι ακίνδυνο και είναι φυσικά αποστειρωμένο, χωρίς να προκαλεί προβλήματα στο πεπτικό σύστημα του βρέφους. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εμφανίζεται σπάνια στα βρέφη που σιτίζονται με μητρικό γάλα. Επίσης, είναι σπάνια και τα φαινόμενα δυσκοιλιότητας και γαστρεντερίτιδας στα βρέφη τα οποία θηλάζουν.

Το μητρικό γάλα προστατεύει από χρόνιες ασθένειες του πεπτικού συστήματος , όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα καθώς και άλλες σοβαρές μολύνσεις του εντέρου όπως νεκρωτική εντεροκολίτιδα και η βακτηριαιμία.

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...