Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι δεν γνωρίζαμε για το μητρικό θηλασμό;


    <p>Ο μητρικός θηλασμός είναι δώρο ζωής. Είναι δεσμός, είναι στοργή... είναι το πιο τρυφερό αλλά και διασκεδαστικό παιχνίδι αισθήσεων και συναισθημάτων ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί.</p>

H έναρξη του θηλασμού κατά τα πρώτα λεπτά ή την πρώτη ώρα της ζωής του βρέφους αρχίζει με τη σωματική επαφή και βοηθά τη μητέρα και το παιδί, να βρουν τον καλύτερο τρόπο θηλασμού. Είναι όμως και κάποια γεγονότα που συμβαίνουν στο θηλασμό που ίσως δεν είχαμε ακούσει ή δεν γνωρίζαμε...

Το "γάλα της αγάπης" είναι μοναδικό για κάθε μανούλα. Έχει το δικό του μοναδικό άρωμα και τη δική του ξεχωριστή γεύση και το μωράκι σας μπορεί να το αναγνωρίζει.

Το γάλα σας έχει την ιδιότητα να θεραπεύει και να απαλύνει τυχόν ερεθισμούς ή πληγές στο στήθος σας. Απλά ρίξτε μερικές σταγόνες στα σημεία αυτά και σίγουρα θα νιώσετε ανακούφιση.

Τα μωράκια που θηλάζουν κινδυνεύουν λιγότερο από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου.

Ο θηλασμός είναι οικονομία και σας γλιτώνει από τα έξοδα για τις αγορές του γάλακτος (περίπου 2.000 ευρό τον πρώτο χρόνο)

Οι μητέρες που θηλάζουν έχουν μικρότερο ποσοστό εμφάνισης οστεοπόρωσης, καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.

Το μητρικό γάλα είναι ευεργετικό ακόμα και όταν οι μανούλα είναι αδιάθετη. Αν αρρωστήσετε ενώ θηλάζετε... μην ανησυχήσετε. Το μωράκι σας θα εκτεθεί στον ιό αλλά με αυτόν τον τρόπο εκτίθεται και στα αντισώματα που παράγει το σώμα σας.

Το μέγεθος του στήθους σας δεν επηρεάζει καθόλου την ποσότητα του γάλακτος.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού το σώμα σας παράγει ορμόνες, οι οποίες βοηθούν στην απώλεια του βάρους σας. Έτσι με τον θηλασμό θα επιστρέψετε πιο γρήγορα στα κιλά σας.

Τα μωράκια που θηλάζουν έχουν μικρότερο ποσοστό εμφάνισης διαβήτη και άσθματος.

Τα μωράκια που θηλάζουν κινδυνεύουν λιγότερο να γίνουν παχύσαρκα στο μέλλον.

Με το γάλα της μαμάς τα μωράκια παίρνουν μια γεύση από τις τροφές που καταναλώνει η ίδια. Έτσι θα μπορέσουν να εξοικειωθούν πιο ομαλά όταν θα αρχίσουν να γεύονται στερεές τροφές.

Σχεδόν το 75% των μαμάδων που θηλάζουν, παράγουν περισσότερο γάλα από το δεξιό μαστό.

Το γάλα της γυναίκας διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Έτσι δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...