Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Τι συμβαίνει με τα μαλλιά των μωρών;


    <p><span style="font-size:14px;">Μερικά μωρά γεννιούνται με αρκετά μαλλιά. Αυτά μπορεί να πέσουν στους πρώτους λίγους μήνες πριν αρχίσουν να μεγαλώνουν πάλι καινούρια, μαλακά λεπτά μαλλιά.</span></p>

Τα μαλακά μαλλιά των νηπίων είναι διαφορετικά απ” αυτά των μεγάλων, που είναι πιο γερά, μακρύτερα και πλατύτερα.

Μερικά μωρά γεννιούνται με πολύ λίγα μαλλιά που σταδιακά μεγαλώνουν και πέφτουν φυσιολογικά για ένα έως δύο χρόνια. Το κόψιμο των μαλλιών των νηπίων και μικρών μωρών δεν είναι αναγκαίο.

Τα μωρά που ξαπλώνουν με την πλάτη τους και κινούνται τριγύρω μπορεί να προκαλέσουν περιοχές με αραίωμα των μαλλιών στα σημεία όπου το τριχωτό της κεφαλής τρίβεται με τα κλινοσκεπάσματα.

Τα μαλλιά των περισσότερων μικρών μωρών δεν χρειάζονται καθόλου πλύσιμο με σαμπουάν.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν, ένα πολύ απαλό σαμπουάν είναι το καλύτερο, βάζοντας όσο γίνεται λιγότερο και όσο γίνεται πιο αραιά.

Ο ερεθισμός του δέρματος του κεφαλιού είναι πολύ συνηθισμένο και τα περισσότερα παιδιά το ξεπερνάνε καθώς μεγαλώνουν. Μπορεί να αφαιρεθεί τρίβοντας με ελαιόλαδο ή ενυδατική κρέμα το τριχωτό της κεφαλής.

Να πλένετε τα μαλλιά πάνω απ” το νιπτήρα πριν το μπάνιο, διαφορετικά το μωρό θα καθίσει στο νερό της μπανιέρας που θα περιέχει σαμπουάν, που μπορεί να ξηράνει το δέρμα του.

Το χρώμα των μαλλιών στα μωρά διαφέρει αρκετά. Μερικά γεννιούνται με σκούρα μαλλιά που αντικαθιστούνται με μαλλιά ανοιχτού χρώματος καθώς μεγαλώνουν τα καινούρια μαλλιά. Το αντίθετο δεν είναι τόσο συνηθισμένο.

Τα κόκκινα μαλλιά στο κεφάλι μπορεί να μην φανούν μέχρι τα μαλλιά αρχίσουν να μπαίνουν στο φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης σε ηλικία περίπου έξι με εννέα μήνες. Ακόμη κι όταν το μωρό μεγαλώνει, το χρώμα των μαλλιών αλλάζει, και τα μαλλιά των ξανθών παιδιών συνήθως σκουραίνουν στις άκρες στην ηλικία περίπου των οκτώ χρονών.

novalac.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...