Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Πρέπει τα μωρά να φορούν γυαλιά ηλίου;


    <p>Τα ματάκια των μωρών είναι πολύ ευαίσθητα και χρειάζονται προστασία με γυαλιά όταν εκτίθενται σε ήλιο.</p>

Οι υπεριώδης ακτινοβολίες UV βλάπτουν ιδιαίτερα την υγεία των παιδικών ματιών καθώς ακόμα ο φακός δε διαθέτει την απαραίτητη φυσική προστασία. Αυτή ολοκληρώνεται συνήθως μέχρι την ηλικία των 12. Για το λόγο αυτό η μεγαλύτερη καταστροφή στην υγεία των ματιών μπορεί να συμβεί από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας!

Η καλύτερη προστασία είναι τα γυαλιά ηλίου και τα παιδάκια είναι καλό να αρχίσουν να τα φορούν ήδη από τον πρώτο χρόνο.

Σαφώς η ένταση της ακτινοβολίας μεταβάλλεται, όμως οι γονείς θα πρέπει να προνοούν να φορούν τα γυαλάκια στα παιδιά τους με κάθε έκθεση τους στον ήλιο. Ακόμα και με συννεφιά οι κίνδυνοι παραμένουν ίδιοι. Μη σας ξεγελά η ιδέα ότι τα σύννεφα εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία!

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου για το παιδί μας!

- Τα γυαλιά δεν είναι μόνο μόδα! Μην κοιτάτε μόνο αν είναι χαριτωμένος ο σκελετός, τα χρώματα και τα σχέδια. Δώστε βάση στο γυαλί και εξετάστε αν παρέχουν την απαιτούμενη προστασία. Τα γυαλιά που δεν παρέχουν προστασία μπορεί να είναι ακόμα πιο βλαβερά για την υγεία των ματιών.

- Τα γυαλιά που θα αγοράσετε να είναι από κατάστημα πιστοποιημένων οπτικών και εξετάστε την ποιότητα τους από το σήμα CE.

- Το καλύτερο υλικό είναι το πολυανθρακικό άλας. Το υλικό αυτό έχει την ιδιότητα να απορροφά το 80% της ακτινοβολίας.

- Όσων αφορά τα τζάμια των γυαλιών, προσέξτε στις ενδείξεις να αναγράφεται 100% προστασία UVΑ και UVΒ και όχι απλά UV.

- Βεβαιωθείτε ότι ο σκελετός είναι ο κατάλληλος για το προσωπάκι του παιδιού σας. Προσαρμόστε τους βραχίονες έτσι ώστε τα γυαλιά να έχουν καλή εφαρμογή στη μύτη και στα αυτιά του. Αν δεν έχουν καλή εφαρμογή, τότε δεν παρέχουν την απαραίτητη προστασία στα μάτια του.

- Να μην είναι μικρά, ούτε μεγάλα. Τα γυαλιά δε θα πρέπει να το στενεύουν και να το πληγώνουν δημιουργώντας σημάδια στη μύτη και στους κροτάφους, όπως επίσης δεν θα πρέπει να είναι φαρδιά και να του πέφτουν από το κεφάλι του.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Άν τα γυαλιά ηλίου είναι για παιδάκι μπορείτε να πάρετε ένα φτηνό σκελετό από πλανώδιο και να πάτε σε ένα κατάστημα οπτικών για να βάλετε καλούς φακούς. Εγώ έτσι δεν έχω άγχος ότι θα σπάσει τα γυαλιά της η μικρή.

Κοινοποιήστε αυτό το σχόλιο


Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites


×
×
  • Προσθήκη...