Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Οι βόλτες με το μωράκι μας!


    <p>Είναι πολύ σημαντικό για το μωρό, να έρχεται σε επαφή με τον έξω κόσμο. Αλλάζει παραστάσεις, και δέχεται καινούργια ερεθίσματα.</p>

Εξάλλου, ο καθαρός αέρας και η βόλτα το ανανεώνουν, ανοίγουν την όρεξή του και το βοηθούν να αναπτύξει τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του και να προσαρμοστεί στις κλιματολογικές συνθήκες.

Για τους 3 πρώτους μήνες, πρακτική λύση για την βολτούλα σας μαζί του, είναι η χρήση μάρσιπου. Φοριέται με ευκολία, είναι άνετος για το μωρό, επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, και δίνει μεγάλη ευχαρίστηση στο μωρό η επαφή του με τον πατέρα ή τη μητέρα του.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η έκθεση του μωρού στον ήλιο πρέπει να διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα, με προστατευμένο πάντα το κεφαλάκι του. Θα πρέπει να αποφεύγετε να εκθέτετε το μωρό κατά το διάστημα 10πμ-3μμ γιατί εκείνες τις ώρες η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία είναι έντονη. Προμηθευτείτε, επίσης, από το φαρμακείο μια ειδική αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και εφαρμόστε την τουλάχιστον μισή ώρα πριν την βόλτα σας.

Το χειμώνα μη ντύνεται το μωράκι ούτε βαριά, ούτε ελαφριά. Αν το ντύσετε πολύ ζεστά θα ιδρώσει και αν πάλι το ντύσετε ελαφριά θα κρυώνει. Ακολουθήστε μια μέση λύση..Φορέστε του κάτι και προσθέστε ένα ρούχο παραπάνω. Καλύτερα πολλά και ελαφριά ρούχα παρά λίγα και βαριά. Απαραίτητα να του φοράτε σκουφάκι στο κεφάλι και τα χεράκια του και τα πόδια του να φροντίζετε να είναι καλυμμένα. Τέλος, προστατέψτε το δερματάκι του από το κρύο φορώντας του μια ενυδατική κρέμα. Ο αέρας και το κρύο προκαλούν ξηρότητα στο ευαίσθητο δερματάκι του.

Μικρές Συμβουλές

- Είναι σημαντικό -για το μωρό αλλά και για εσάς-να ξεκλέβετε λίγο χρόνο και όταν ο καιρός το επιτρέπει να κάνετε μια μικρή έστω βόλτα.

- Μιλάτε στο μωρό για αυτά που συναντάτε στον δρόμο, είναι σημαντικό να ακούει τη φωνή σας και να σας νιώθει πάντα εκεί δίπλα του.

- Αποφύγετε τους πολυσύχναστους χώρους, ειδικά κατά τους 3 πρώτους μήνες της ζωής του και όταν έχει γεννηθεί πρόωρο ή αντιμετωπίζει αναπνευστικές δυσκολίες.

- Φροντίστε οι πρώτες βόλτες με το μωρό σας να είναι σχετικά σύντομες ώστε να μην κουραστεί, ταλαιπωρηθεί και αρχίζει και παραπονιέται.

- Ετοιμάστε την τσάντα και φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας

- πάνες και υγρά μαντιλάκια

- πιπίλες

- δεύτερη αλλαξιά

- γάλα σε σκόνη και βρασμένο νερό, αν δε θηλάζετε

- καπέλο, σκουφάκι

- μια αλλαξιέρα που διπλώνει

- μερικά αγαπημένα παιχνίδια που χωράνε στην τσάντα, χωρίς να σας βαραίνουν

- ένα παιδικό βιβλίο

- μια κουβερτούλα

Καλές βολτίτσες!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...