Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Γιατί κάνει καλό να τραγουδάμε στα μωρά!


    <p>Η αξία της μουσικής στη ζωή μας είναι αδιαμφισβήτητη καθώς ήδη από την κοιλιά της μητέρας μας γίνεται μια συνήθεια που έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη και στην καλή διάθεση.</p>

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τα πολλαπλά οφέλη της μουσικής και τα ευεργετικά αποτελέσματα της. Η αξία της μουσικής επιβεβαιώνεται ακόμα και από την βρεφική ηλικία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η μουσική στα μωράκια εκτός από το να τα διασκεδάζει και να τα γεμίζει με με χαρά και ευφορία, μπορεί να αυξήσει το IQ τους και να αναπτύξει πολλές ικανότητες τους.

Μια ακόμα έρευνα αποδεικνύει πως τα πρόωρα μωρά που εκτίθονταν σε αρμονικά ακούσματα μουσικής μεγάλωναν ταχύτερα και έτσι συντόμευαν το χρόνο παραμονής τους στην θερμοκοιτίδα ως και τρεις μέρες. Συγκεκριμένα η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και έδειξε ότι τα γεννημένα πρόωρα λιποβαρή νεογνά κερδίζουν βάρος και σωματική μάζα πιο γρήγορα όταν νανουρίζονται ακούγοντας τις μελωδικές συγχορδίες της μουσικής του Μότσαρτ.

Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε τη φοβερή επίδραση που έχει η φωνή της μαμάς στην ψυχολογία του παιδιού. Τα μωρά μπορούν να αναγνωρίζουν τη φωνή της μαμάς από τη μήτρα. Γύρω στον έκτο μήνα της ανάπτυξης τους μέσα στη κοιλίτσα της έχουν την έμφυτη ικανότητα να αντιλαμβάνονται ήχους και να ξεχωρίζουν τη φωνή των γονιών. Μετά τη γέννηση τους αναπτύσσουν σημαντικές γλωσσικές ικανότητες και μάλιστα μπορεί να θυμούνται ακόμα και ιστορίες που τους διάβαζε η μανούλα, όταν βρίσκονταν ακόμα στη μήτρα της.

Το τραγούδι από τη φωνή της μαμάς χαλαρώνει και περνάει πολύ όμορφα συναισθήματα στο βρέφος. Και σύμφωνα με τα παραπάνω, με ένα τραγούδι μπορείτε να του ξυπνήσετε μνήμες από τη ζεστασιά και την ασφάλεια που του πρόσφερε το περιβάλλον της μήτρας. Το τραγούδι με τη δική σας φωνή γίνεται το αγαπημένο του και αυτό φαίνεται στο τρόπο που ανταποκρίνεται. Κουνάει χέρια πόδια από χαρά και ένα μεγάλο χαμόγελο φωτίζει το πρόσωπο του.

Τι καλύτερο λοιπόν μπορείτε να κάνετε στο μωρό σας από το να του τραγουδάτε πρωί και βράδυ;




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...