Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Το παιδικό πάρκο


    <p>Το πάρκο δεν είναι ένα πράγμα που βοηθάει ιδιαίτερα το παιδί γιατί τείνει λόγω του περιορισμού του χώρου να αποθαρρύνει την τάση του να εξερευνά.</p>

Το πάρκο δημιουργήθηκε με σκοπό να προστατέψει το παιδί που πηγαίνει με τα τέσσερα ή κάνει τα πρώτα του βήματα όταν οι γονείς δεν μπορούν να το προσέχουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι από τη μια μεριά επιτρέπει στους γονείς να απασχολούνται στο μεταξύ με άλλα πράγματα και ότι δίνει την ευκαιρία στο παιδί να μαθαίνει να παίζει μόνο του σε ένα ασφαλές μέρος.

Παρ'όλα αυτά το πάρκο δεν είναι κάτι αρνητικό αν χρησιμοποιείτε με σωστό τρόπο. Για να αποτελεί θετικό στοιχείο για το παιδί και να μην το περιορίζει, πρέπει να αντιπροσωπεύει έναν καινούργιο κόσμο, γεμάτο νέα παιχνίδια που του τραβούν την προσοχή. Το σπουδαίο είναι ότι ο περιφραγμένος χώρος διασκεδάζει το παιδί εκτός από το να το προστατεύει. Γι'αυτό στη θέση του παιδικού πάρκου που είναι περικυκλωμένο από πασσάλους, θα ήταν καλύτερο να επινοήσουμε χώρους περιφραγμένους με μαξιλάρια, κούτες που μπορούν να αλλάξουν μορφή κάθε μέρα.

Σχετικά με το ποιος είναι καλύτερος τρόπος να βάλουμε το παιδί στο πάρκο, πρέπει πρώτα να του δημιουργούμε την επιθυμία για να μπει, προσελκύοντάς το με παιχνίδια που είναι μέσα.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το παιδί για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο πάρκο, αλλά το βγάζουμε προτού αρχίσει να στεναχωριέται και σε καμιά περίπτωση δε το πιέζουμε να μπει όταν δε θέλει.

Υπενθυμίζουμε επιπλέον ότι το πάρκο γενικά δεν απορρίπτεται από τα παιδιά, μέχρι το σημείο που μπορούν να περπατήσουν. Από τη στιγμή όμως που αποκτήσουν αυτή την ικανότητα ο χώρος του πάρκου γίνεται πολύ μικρός και επιθυμούν μεγαλύτερους χώρους για να μπορούν να εξερευνούν.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...