Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Το πρώτο του φαγητό


    <p><strong>Φρουτόκρεμα</strong></p>

Είναι καλύτερα να την δίνετε το πρωί . Προμηθευτείτε με φρέσκα φρούτα, πλύνετε τα πολύ καλά, κόψτε τα σε μικρά κομματάκια, και αλέστε τα στο μίξερ ώστε να γίνουν χυλός. Την 1η μέρα θα δώσετε στο μωράκι σας 4-5 κουταλιές φρουτόκρεμα, ενώ την 2η μέρα 8-10 κουταλιές είναι αρκετές. Αυξήστε σταδιακά την ποσότητα, ενώ τις πρώτες ημέρες θα συμπληρώνετε και γάλα.

Απογευματινή κρέμα

Περίπου 5-6 το απόγευμα, δώστε στο μικρούλι σας την κρέμα του. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες, με πολλές γεύσεις:ρυζάλευρο, κρέμα βανίλια, φαρίν λακτέ, μπισκοτόκρεμα. Στην αρχή θα την ετοιμάσετε βράζοντας νεράκι που στην συνέχεια θα αφήνετε να γίνει χλιαρό, ενώ μετά θα το αντικαταστήσετε με γάλα. Η ποσότητα που θα δίνετε στο μικρό, θα αυξηθεί κι εδώ σταδιακά. Καλό είναι να αλλάζετε κάθε φορά γεύση, ώστε να διευρύνεται ο γευστικός ορίζοντας του μωρού σας.

Χορτόσουπα

Από τον 5ο-6ο μήνα μπορείτε να προσθέσετε στο μενού του παιδιού σας και χορτόσουπα. Για να την φτιάξετε, θα χρειαστείτε 2 μικρές πατάτες, 2 μικρά καρότα, 3 κολοκυθάκια, χορταράκια εποχής, 1 φύλλο ραδικιού και μαρουλιού, φασολάκια, σπανάκι. Πλύνετε τα καλά, και βράστε τα σε 2-3 ποτήρια νερό για μια ώρα περίπου. Μετά αλέστε τα να γίνουν χυλός.Στο τέλος προσθέστε 1 κουταλιά λεμόνι και 1 κουταλιά λάδι.Την πρώτη μέρα θα δώσετε στο μικρό σας 4-5 κουταλιές, τη δεύτερη μέρα την διπλάσια ποσότητα και σταδιακά θα την αυξήσετε.

Κρεατόσουπα

Μετά από 10 μέρες, προσθέστε στην χορτόσουπα κρέας, περίπου 100-150γρ. Το κρέας πρέπει να είναι ψαχνό, χωρίς λίπος πέτσες ή τένοντες.

Η καλύτερη επιλογή για την αρχή είναι το ποντίκι του μοσχαριού. Επίσης, μπορείτε 1-2 φορές την εβδομάδα να δώσετε στο μωράκι σας και κοτόπουλο.Θα βράσετε πρώτα για περίπου μισή ώρα το κρέας και μετά θα το προσθέσετε στην χορτόσουπα για να βράσουν όλα μαζί για περίπου 1 ώρα. Θα το χτυπήσετε στο μπλέντερ να γίνει χυλός και ... έτοιμο!

Μικρές Συμβουλές

  • μην βάζετε πολύ αλάτι ή ζάχαρη σ΄αυτά που του προσφέρετε
  • μην μπουκώνετε το μικρό να φάει, αυτό ξέρει πόσο και πότε θα φάει
  • απαγορεύεται να βάζετε στο φαγητό του καρυκεύματα
  • μην ταϊζετε το μωράκι σας όταν είναι εκνευρισμένο ή κουρασμένο
  • ταίστε το μωράκι σας όταν κρίνετε ή όταν αυτό σας δείξει ότι πεινάει πραγματικά
  • πάρτε το απόφαση: η διαδικασία του φαγητού είναι χρονοβόρα και απαιτεί υπομονή και ηρεμία
  • "φορέστε" το καλύτερο χαμόγελό σας και δείξτε στο παιδί σας ότι η ώρα του φαγητού είναι πηγή απόλαυσης και χαράς. Διασκεδάστε το παρέα!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...