Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Τι θα μου μαγειρέψεις σήμερα, μαμά;


    <p><strong>Οι φυσικές φρέσκες τροφές, αυτές που ετοιμάζει η μητέρα, είναι και οι πιο υγιεινές.</strong></p>

Η ισορροπημένη σύνθεση και οι ποικιλία τους καλλιεργούν στο παιδί σωστές διατροφικές συνήθειες. Η προσεκτική προετοιμασία και το υγιεινό μαγείρεμα του φαγητού προστατεύουν την καλή υγεία του παιδιού, συμβάλλουν στη διατήρηση των θρεπτικών ουσιών των τροφών και αποκλείουν την ανάπτυξη μικροβίων.

Η τροφή του μωρού πρέπει να είναι πολτοποιημένη, εύπεπτη και σε χλιαρή θερμοκρασία γιατί το μωρό δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα μάσησης και το κουτάλι είναι κάτι εντελώς καινούργιο για εκείνο.

Οι πρώτες στερεές τροφές είναι η κρέμα από ρυζάλευρο, ο πουρές λαχανικών, η φρουτόκρεμα και ο χυμός φρούτων (που τον απολαμβάνει καλύτερα μόλις μάθει να πίνει από το ειδικό ποτηράκι του). Στη συνέχεια, η κρέμα γίνεται από αλεύρι δημητριακών και μαζί με το γιαούρτι, που είναι εύπεπτο με ιδανική υφή και ειδικά εμπλουτισμένο για βρέφη, αποτελούν δύο νέες επιλογές για το απογευματινό γεύμα.

Καθώς εξελίσσεται η ικανότητα μάσησης, το λιώσιμο των τροφών γίνεται με το πιρούνι ή με τον χονδρό δίσκο του μύλου, ενώ στους 8-9 μήνες μπορεί να χειρίζεται τροφές που τρώγονται με το χέρι, όπως βρασμένα λαχανικά ή σκληρό τυρί.

Κάθε νέα τροφή επιφέρει αλλαγές στο βρεφικό οργανισμό. Μπορεί να παρουσιάσει διάρροια, αδιαθεσία ή δερματικά εξανθήματα. Η μητέρα πρέπει να παρακολουθεί τις αντιδράσεις του μωρού το πρώτο 24ωρο. Τα έντονα συμπτώματα συνήθως σημαίνουν ότι το μωράκι ακόμα δεν ανέχεται τη νέα τροφή.

Φροντίστε να υπάρχει ποικιλία και γευστικό ενδιαφέρον στο διαιτολόγιό του για να συνηθίσει και να δέχεται ευχάριστα τις τροφές και τις νέες γεύσεις. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνετε ενδεχόμενες ιδιοτροπίες του όταν μεγαλώσει.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...