Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Μπιμπερό ...τέλος!


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Εκεί γύρω στο τέλος του πρώτου χρόνου, όταν το μωράκι σας αρχίσει να τρώει μόνο του κάποιες τροφές, είναι καιρός ποια να εγκαταλείψει το αγαπημένο του μπιμπερό. </span></span></p>

Όσο πιο νωρίς το κάνετε αυτό, τόσο και το καλύτερο, ώστε να μην συνδεθεί συναισθηματικά με αυτό και του είναι πιο δύσκολο να το αποχωριστεί.

Βέβαια, το μωράκι από την μεριά του, θα σας δείξει και κάποια "σημάδια", ότι ήρθε η μεγάλη ώρα για να προχωρήσει παραπέρα. Όταν, λοιπόν, το δείτε να πιπιλάει τη θηλή χωρίς να ρουφάει το περιεχόμενο, όταν κοιτάζει γύρω -γύρω την ώρα που πίνει το γάλα του, όταν δυσανασχετεί και δείχνει πως δεν θέλει άλλο, είναι μερικά δείγματα που δείχνουν ότι μπορείτε να περάσετε στο επόμενο στάδιο.

Αυτό όμως δεν θα είναι και ιδιαίτερα εύκολο και επίσης, πρέπει να γίνει σταδιακά. Προμηθευτείτε το ειδικό κυπελλάκι για παιδιά, με στόμιο και 2 χερουλάκια, και δείξτε το πως να το πιάνει για να μάθει να πίνει με αυτό.

Στην αρχή, είναι εύλογο, το μωρό να θέλει να περιεργαστεί το καινούργιο αυτό αντικείμενο. Θα το πετάει κάτω, θα το χτυπάει για να ακούσει θόρυβο, θα το περιεργάζεται. Εφοδιαστείτε με υπομονή και αργά ή γρήγορα όλα θα κυλήσουν αρμονικά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...