Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Μυστικά για να βάψουμε τα πιο εντυπωσιακά αυγά φέτος το Πάσχα!


    <p>Τα αβγά ως σύμβολο της δημιουργίας, της γέννησης και της ζωής βαμμένα κόκκινα, όπως το αίμα της θυσίας του Ιησού, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των παραδόσεων του Πάσχα.</p>

Επιλέξτε τα σωστά αυγά

Προτιμήστε να αγοράσετε τα πιο φρέσκα, μεγάλα και γερά αβγά. Τα πλένετε με κρύο νερό και τα σκουπίζετε με ένα πανάκι με ξίδι για να φύγουν όλες οι ακαθαρσίες.

Το χρώμα των αυγών

Στα λευκά αυγά η βαφή δίνει ένα πιο φωτεινό και κόκκινο αποτέλεσμα ενώ στα καφέ ένα χρώμα πιο σκούρο, πιο βαθύ..

Το βράσιμο των αυγών

Για να αρχίσετε να βάφετε τα αυγά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο βγάλτε τα τουλάχιστον για ένα 24ωρο πριν προχωρήσετε στο βάψιμο. Αφού τα πλύνουμε και τα καθαρίσουμε με το πανάκι όπως προαναφέρθηκε, στρώνουμε σε μια κατσαρόλα μια μικρή πετσέτα και τη γεμίζουμε με κρύο νερό. Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά.

Πώς βάφουμε τα αυγά

Προστατέψτε τα χέρια σας φορώντας γάντια. Αγοράστε καλύτερα τις βαφές που διαλύονται σε κρύο νερό και όχι αυτές που βράζουν μαζί με τα αυγά. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεις που αναγράφονται στη συσκευασία με τη βαφή που αγοράσατε. Όταν πάρουν το χρώμα τα αυγά τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα απορροφητικό χαρτί. Ραντίστε ένα μαλακό πανάκι με ελαιόλαδο και σκουπίστε ένα ένα τα αυγά για να γυαλίσουν.

Στολισμός των αυγών

Η ώρα της δημιουργίας που κάνει τα αυγά μας ιδιαίτερα και μοναδικά. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό καλσόν, σπάγγο και φύλλα από λουλούδια ή βότανα. Τα πιο ωραία σχέδια δίνουν το δεντρολίβανο, η ρίγανη, τα μικρά φύλλα από τις τριανταφυλλιές κ.α. Κόβετε το καλσόν σε μικρά κομμάτια ώστε να τυλίγουν ολόκληρο το αυγό. Βάζετε ένα φύλλο πάνω στο αβγό, καλύπτετε με ένα κομμάτι καλσόν, το τεντώνετε καλά ώστε να κρατάει ακίνητο το φύλλο και δένετε σφιχτά το τεντωμένο καλσόν με τον σπάγγο. Βουτάτε τα αβγά στην κατσαρόλα με τη βαφή και τα αφήνετε για όσο χρόνο σας προτείνει η συσκευασία. Βγάζετε τα αβγά από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Πολύ προσεκτικά βγάζετε το καλσόν και ξεκολλάτε το φυλλαράκι. Γυαλίζετε με ένα πανάκι που έχετε ποτίσει με λάδι.

Βαφή με φυσικά υλικά

Αν θέλετε να βάψετε φέτος τα αυγά σας με φυσικά υλικά προτιμήστε λευκά αυγά για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

- Βαφή με φύλλα κρεμμυδιών (κόκκινα αυγά) Βγάλτε αρκετά φύλλα από κόκκινα κρεμμύδια και τα βάλτε τα στην κατσαρόλα που θα βράσετε τα αυγά. Τοποθετείτε προσεκτικά μια σειρά αυγών και γεμίστε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε για 20 λεπτά. Αφήνετε τα αβγά να στεγνώσουν και τα γυαλίζετε με το πανάκι με το λάδι.

- Βαφή με κόκκινο λάχανο (μπλε αυγά) Ρίχνετε στην κατσαρόλα λεπτές λωρίδες από κόκκινο λάχανο. Βάζετε τα αβγά και γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό. Βράζετε τα αυγά για 20 λεπτά τουλάχιστον. Τα αβγά θα πάρουν ένα απαλό, μπλε χρώμα.

- Βαφή με κουρκουμά (κίτρινα αυγά) Ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα αβγά και το νερό 4 κουταλιές της σούπας κουρκουμά. Βράζετε τα αβγά για 20 λεπτά.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...