Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Θαλασσινό νερό: Τα 4 θετικά που προσφέρει στα παιδιά

    Τα περισσότερα παιδιά προτιμούν το μπάνιο στην πισίνα παρά στη θάλασσα. Ξέρετε όμως πόσα θετικά τούς προσφέρει το θαλασσινό νερό;

Δεν θέλουμε να σας βάλουμε διλήμματα. Και η πισίνα είναι καλή και διασκεδαστική και η θάλασσα είναι πολύτιμη για την υγεία τους.

Ας δούμε ποια είναι τα σημαντικότερα 4 θετικά που προσφέρει το θαλασσινό νερό στα παιδιά (και όχι μόνο):

1. Κλείνει τις πληγές:

Εκτός του ότι επουλώνει πιο εύκολα τα χτυπήματα και τις γραντζουνιές που παθαίνουν τα παιδιά, επουλώνει και το σώμα από παθήσεις όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα αλλά και γενικότερα τους πόνους.

Πώς θα βάλεις το μωρό σου στη θάλασσα και θα το κάνεις να την αγαπήσει;

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό τους:

Όσο περισσότερο κολυμπάνε τα παιδιά στη θάλασσα τόσο πιο ισχυρό γίνεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Το θαλασσινό νερό έχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, άλατα, αμινοξέα που προσφέρουν αντιβιοτική και αντιβακτηριακή δράση.

3. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος:

Για αυτό ακριβώς το λόγο γίνονται και οι θαλασσοθεραπείες. Η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται και έτσι αποκαθιστώνται μέταλλα που έχουν μειωθεί εξαιτίας του μολυσμένου περιβάλλοντος, της κακής διατροφής και του άγχους.

4. Βοηθάει στον ύπνο και ηρεμεί:

Το θαλασσινό νερό εξισορροπεί τα επίπεδα μιας ορμόνης, της σεροτονίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή διάθεση και το άγχος και επιτυγχάνει ηρεμία και ποιότητα ύπνου.

Πηγή: mytwins.gr




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...