Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Το κερί στο αυτάκι του παιδιού!

    Πολλές μανούλες θεωρούν ότι το κερί στο αυτάκι του παιδιού είναι ακαθαρσία.

Στην πραγματικότητα είναι πολύ χρήσιμο γιατί εμποδίζει τα μικρόβια να εισχωρήσουν στο αυτί, προστατεύει το τοίχωμα του έξω ακουστικού πόρου, τη μεμβράνη του τυμπάνου και αποτρέπει τις μολύνσεις. Όταν υπάρχει κερί στο αυτί είναι δύσκολο να μπει σκόνη, βρωμιά και άλλα σωματίδια. 

Το κερί ή κυψελίδα παράγεται από το ίδιο το αυτί και συγκεκριμένα από τους μικρούς αδένες στο εξωτερικό τμήμα του ακουστικού πόρου. Κάθε άνθρωπος παράγει διαφορετική ποσότητα κεριού. Άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο.Το κερί συνήθως εκκρίνεται στο εξωτερικό μέρος του ακουστικού πόρου και προχωρά προς τα έξω.

Πως να καθαρίζω τα αυτάκια του παιδιού μου;

Κανονικά δεν θα πρέπει να απομακρύνουμε καθόλου το κερί αλλά να το αφήσουμε να το αποβάλλει το ίδιο το αυτί. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επέμβουμε μόνο στο εξωτερικό μέρος και να το σκουπίσουμε με μια στεγνή πετσέτα. Αν χρησιμοποιήσουμε μπατονέτα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να σπρώξουμε το κερί ακόμα πιο μέσα και να προκαλέσουμε μολύνσεις. Ακόμα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ερεθίσουμε ή να τραυματίσουμε το τύμπανο. Έτσι μετά το μπάνιο χρησιμοποιήστε τη μπατονέτα για να καθαρίσετε μόνο το έξω κομμάτι του αυτιού.   

Αν το κερί που συσσωρεύεται στο αυτί του είναι υπερβολικό και προκαλεί προβλήματα τότε ζητήστε τη γνώμη του γιατρού, ο οποίος θα το απομακρύνει με έναν πολύ εύκολο και ανώδυνο τρόπο.

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...