Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Διάβασμα στο σπίτι


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Σύμφωνα με τους ειδικούς η εκπαίδευση του παιδιού σας δε θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο σχολικό περιβάλλον.</span></span></p>

Κάθε γονιός, ανεξάρτητα από το μορφωτικό του επίπεδο θα πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να εμπλουτίσει τις γνώσεις και τη μόρφωση του παιδιού και στο σπίτι. Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο του mamakid αναφέρει εύκολους τρόπους για να γίνει η διαδικασία αυτή εύκολη και διασκεδαστική.

Μιλήστε για ό,τι μαθαίνει στο σχολείο. Αρχίστε μια συζήτηση ρωτώντας το παιδί σας τι καινούριο έμαθε σήμερα στο σχολείο; Κάντε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις, π.χ. «τι μάθατε στα Μαθηματικά;» Μπορείτε να κάνετε πιο ουσιαστική και χρήσιμη τη συζήτηση ρωτώντας πχ. «πες μου κάτι που έμαθες σήμερα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έξω από το σχολείο, στην καθημερινή σου ζωή». Αν και στην αρχή μπορεί το παιδί να είναι απρόθυμο να απαντήσει, δείξτε του πως δεν κάνετε μάθημα ούτε το ελέγχετε, αλλά ότι σας ενδιαφέρει τι μαθαίνει στο σχολείο και προσπαθήστε να εμβαθύνετε περισσότερο στη γνώση που παίρνει εκεί.

Επεκτείνετε κι άλλο τη γνώση. Εάν βρείτε στην εφημερίδα ή στο διαδίκτυο ένα άρθρο που σχετίζεται με κάτι που έχει διδαχτεί το παιδί στο σχολείο, μπορείτε να του προτείνετε να το διαβάσει. Βοηθήστε το να καταλάβει ότι μπορεί να συμπληρώνει τη γνώση και από άλλες πηγές και να μαθαίνει να την αναζητά και να τη διασταυρώνει.

Συνδέστε τα μαθήματα με την καθημερινή ζωή. Πολλές φορές, τα παιδιά θεωρούν παράξενα ή ανούσια όσα μαθαίνουν στο σχολείο, επειδή δεν έχει υπάρξει μια καλή σύνδεσή τους με την καθημερινότητα ή τον φυσικό κόσμο στον οποίο ζουν, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη χρησιμότητά τους. Βοηθήστε τους να καταλάβουν πού εφαρμόζονται στην καθημερινότητα και στο φυσικό περιβάλλον όσα μαθαίνουν στο σχολείο μέσα από τα βιβλία. Είναι ο πιο εγγυημένος τρόπος να κάνετε τα παιδιά να αποκτούν βαθιά και ουσιαστική γνώση, ερευνητικό πνεύμα και να αγαπήσουν και να εκτιμήσουν τη μάθηση.

Επομένως, το διάβασμα στο σπίτι προσφέρει ουσιαστική μόρφωση στο παιδί σας, καθώς ενθαρρύνετε την αγάπη του για μάθηση και ενισχύετε το ενδιαφέρον του για γνώση.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...