Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Προσανατολισμός στο χώρο με τρεις πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κάρτες


    <p>Οι παρακάτω τρεις Χριστουγεννιάτικες κάρτες θα απασχολήσουν το παιδί, θα το "αναγκάσουν" να γίνει δημιουργικό και να συμμετέχει σε διαδικασία ακολουθίας οδηγιών.</p>

Τα βήματα που κάθε φορά χρειάζεται να ακολουθήσει ένα παιδί όταν του μαθαίνουμε κάτι ή όταν το κατευθύνουμε σε μια δημιουργική, γνωστική διαδικασία είναι πολύτιμο εφόδιο. Με αυτό το τρόπο το παιδί μαθαίνει να επεξεργάζεται, να εφαρμόζει αλλά και να επεμβαίνει "προτείνοντας κάτι διαφορετικό".

Ιδιαίτερα για τα παιδιά με Δυσλεξία/μαθησιακές δυσκολίες οι ευκαιρίες για δημιουργικότητα και καλλιτεχνική έκφραση πρέπει να προσφέρονται συχνά αφού πολλές φορές αυτός είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να μαθαίνουν.

Τρεις εύκολες, χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες που βοηθούν και στο προσανατολισμό στο χώρο.

handprint-santa-673633.jpg

Υλικά: πράσινο χαρτόνι, δαχτυλομπογιές ή ακρυλικό χρώμα, μαρκαδόροι

Οδηγίες: Προτρέπεστε το παιδί να βάψει τη παλάμη του άσπρη. Μια άσπρη παλάμη αρκεί για να γίνει το πρόσωπο και μούσι του Αη Βασίλη ενώ μετά συνεχίζεται και ολοκληρώνετε με το σκούφο, τα μάτια, μύτη, στόμα, μάγουλα. Τσακίζετε στα δυο και αφήνετε να στεγνώσει.

search.jpg

Υλικά: Χαρτί Α4 ή άσπρο χαρτόνι, δαχτυλομπογιές, μαρκαδόροι

Οδηγίες: Ζητάτε ή βοηθάτε το παιδί να βάψει τις πατούσες του πράσινες. Έπειτα κάνει τα αποτυπώματα και απο τις δύο πατούσες, βάφετε τα δάχτυλα κόκκινα και τελειώνετε με το κορμό και το αστέρι.

Tip: Αυτές οι δύο κάρτες αποτελούν και μια υπέροχη ευκαιρία για να δουλέψετε το προσανατολισμό στο χώρο. Προσπαθώντας να καταφέρετε τις παλάμες και τις πατούσες μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις: "Φέρε τη δεξιά/αριστερή παλάμη/πατούσα σου", "Που πρέπει να κοιτάει το χεράκι/πατούσα σου για να γίνει ο Αη Βασίλης/δέντρο;" κτλ.

candy-cane-craft-how-to.jpg

Υλικά: πράσινο χαρτόνι, κόκκινη και άσπρη ακρυλικές μπογιές ή δαχτυλομπογιές, κόκκινο ύφασμα

Οδηγίες: Κόβετε το χαρτόνι σε σχήμα κάρτας. Ζητάτε απο το παιδί να βουτήξει το δάχτυλο του στο ένα χρώμα και να κάνει μικρές δαχτυλιές αφήνοντας κενό ανάμεσα για το άλλο χρώμα. Κατευθύνετε το χέρι του σε σχήμα γλειφιτζούρι. Αφού τελειώσετε με το χρώμα μπορείτε και κολλήσετε ένα μικρό φιόγκο.

(leapfrogandladybugs)

Άσπα Μητρακάκη

Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος

ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολίων/δυσλεξίας

email: amitrakaki@gmail.com

http://dyslexiaathome.blogspot.gr/2012/12/blog-post_24.html




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...