Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Παιδί και χορός!


    <p>Ο χορός είναι διασκέδαση! Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος πόσο μεγάλα είναι τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο χορός στα παιδιά. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν ότι η συμβολή του χορού βοηθάει όχι μόνο στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.</p>

Ένας από τους λόγους που ο χορός είναι δημοφιλής για τα μικρά παιδιά είναι ότι υπάρχουν τάξεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν αμέσως μόλις μπορούν να περπατήσουν. Μέσα από τον χορό, τα παιδιά γυμνάζονται διασκεδάζοντας. Έτσι, από πολύ μικρή ηλικία μπορούν να μάθουν να αγαπούν τη σωματική άσκηση γνωρίζοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι μια καλή φυσική κατάσταση. Εκτός όμως από την καλή φυσική κατάσταση, ο χορός συμβάλλει και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, ενισχύοντας την κοινωνικότητα και την αυτοπεποίθησή του.

Μέσα από τον χορό το παιδί αρχίζει να σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους μαθαίνοντας την έννοια της πειθαρχίας. Επιπλέον, μαθαίνει να συγκεντρώνεται χωρίς να αποσπάται η προσοχή του, και με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται σημαντικά η μνήμη του. Ένα όμως από τα σημαντικότερα οφέλη του χορού στα παιδιά είναι ότι αναπτύσσεται η εκφραστικότητα τους, καθώς αρχίζουν να εκφράζονται χρησιμοποιώντας το σώμα τους και τις κινήσεις τους.

Τα παιδιά μαθαίνουν να κινούνται με τη μελωδία και να προσαρμόζουν τις κινήσεις τους ανάλογα με το ύφος και το ρυθμό της μουσικής. Και έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα μπορούν να κινούνται με χάρη, να εναρμονίζουν τα μέλη του σώματός τους και να προσαρμόζουν τη στάση του σώματός τους στην καθημερινότητά τους ανάλογα με τα συναισθήματά τους.

Ήπια πειθαρχία

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει συνήθως μια ευχάριστη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα σε μια ομάδα χορού, είναι επίσης ένας καλός τρόπος για ένα παιδί να βιώσει μια ήπια πειθαρχία. Μαθαίνοντας βήματα χορού και κινήσεις που βασίζονται γύρω από την επανάληψη, η συγκέντρωση, η υπομονή και η επιμονή είναι άλλες δεξιότητες που αναπτύσσουν φυσικά.

Μακροπρόθεσμες φιλίες μπορούν να αναπτυχθούν από μαθήματα χορού. Έχοντας ένα κοινό ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μια φιλία μπορεί να ανθίσει.

Διεύρυνση ενδιαφέροντος για άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Οι δεξιότητες που αναπτύσσονται μέσα από τη συνεργασία με τους άλλους είναι δεξιότητες που πιθανόν να προσφέρουν μεγάλα οφέλη στο παιδί σας καθώς μεγαλώνει.

Αν και πολλά παιδιά ασχολούνται με μαθήματα χορού από την ηλικία των 2 ή 3 ετών, το γεγονός ότι πολλοί εξακολουθούν να συνεχίζουν και ως έφηβοι είναι μια απόδειξη για το πόσο απολαυστικός ο χορός μπορεί να είναι. Σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουν τον χορό ακόμα και μετά το σχολείο, είτε για επαγγελματική αποκατάσταση είτε για προσωπική έκφραση.

Ο χορός είναι πραγματική ευλογία για κάθε παιδί, οποιασδήποτε ηλικίας. Παράλληλα με τη σωστή σωματική τους ανάπτυξη, τα βοηθά να αναπτύξουν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και τα ενθαρρύνει να αγαπήσουν τον εαυτό τους δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να αγαπήσουν και τους άλλους.

Η εξέλιξη στο χορό, μπορεί να ανοίξει και άλλες πόρτες για το παιδί σας αργότερα. Αυτό σημαίνει πως μέσα από το χορό το παιδί σας μπορεί να διαπιστώσει την κλίση του και σε άλλους καλλιτεχνικούς τομείς όπως το θέατρο και τη μουσική. Η ανάπτυξη της εκφραστικότητας, η ανάπτυξη του ρυθμού και η πειθαρχία είναι δεξιότητες που θα βοηθήσουν σημαντικά στη συμμετοχή του παιδιού σε μια θεατρική ομάδα ή κατά την ενασχόληση του με τη μουσική.

Συμμετοχή σε χορευτικές παραστάσεις

Η συμμετοχή σε μια χορευτική παράσταση υπογραμμίζει την ανάγκη για τη δέσμευση και την πειθαρχία, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά είναι σε πάρα πολύ ευχάριστη θέση να συμμετέχουν και εύκολα μπαίνουν στη διαδικασία να καταβάλουν όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται για μια καλή εμφάνιση. Ο χορός βοηθάει πολύ τα παιδιά να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και συμβάλει στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης τους.

Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία στο είδος μαθημάτων χορού για τα παιδιά. Ο πιο δημοφιλής χορός για τα μικρά παιδιά είναι το μπαλέτο και ακολουθεί ο σύγχρονος χορός. Τα μαθήματα μπορεί να πραγματοποιηθούν οπουδήποτε υπάρχει αρκετός χώρος. Έτσι, μπορείτε να αναζητήσετε τμήματα χορού σε τοπικές τοποθεσίες, όπως αίθουσες εκκλησίας, κέντρα αναψυχής και κοινοτικά κέντρα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...