Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Αθλητική άσκηση. Η πιο υγιής απασχόληση για τα παιδιά!


    <p>Η εξάσκηση μιας αθλητικής δραστηριότητας είναι μια από τις πιο υγιείς απασχολήσεις για τα παιδιά για πάρα πολλούς λόγους:</p>

- Αναπτύσσει αρμονικά και κανονικά το σώμα.

- Αναπτύσσει τις πνευματικές ικανότητες.

- Κάνει το παιδί υπεύθυνο.

- Το παιδί μαθαίνει τεχνικές και με την επανάληψη εξασκεί την υπομονή, την επιμονή και την φαντασία του ως προς το πώς θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του.

- Βοηθάει το παιδί να βρίσκει καινούργιες φιλίες και ενδιαφέροντα κοινά με τους συνομηλίκους του.

- Εκτιμάται η προετοιμασία και το παιδί μαθαίνει την διαφορά μεταξύ προσπάθειας και ικανότητας.

- Το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται. Γνωρίζει το ομαδικό πνεύμα και λειτουργεί για το κοινωνικό συμφέρον.

- Βοηθάει το παιδί να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να μένει μακριά από κακές παρέες και κακές επιρροές.

Φυσικά όλα τα αθλήματα δεν είναι για όλα τα παιδιά και δεν προκαλούν όλα μιαν αρμονική ανάπτυξη του σώματος.Μεταξύ των αθλητικών δραστηριοτήτων που συνιστώνται περισσότερο είναι το κολύμπι, που γίνεται όχι σε αγωνιστικό επίπεδο και χωρίς εντατικές και βαριές προπονήσεις για τα παιδιά, γιατί το μυικό σύστημα των ώμων και των μηρών μπορεί να αναπτυχθεί πολύ.

Η καλλιτεχνική γυμναστική, τα όργανα, το ελεύθερο σώμα, ο κλασικός χορός με την προϋπόθεση να μην υπερβάλουμε είναι επίσης από τις αθλητικές δραστηριότητες που προτείνονται περισσότερο.

Πολύ καλό άθλημα είναι το σκι, το μπάσκετ, το χαντμπολ και μετά σιγά σιγά όλα τα άλλα αθλήματα. Τα σπορ του αυτοκινήτου, της μοτοσικλέτας και του μότο κρος δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα αθλήματα, τουλάχιστον σύμφωνα με την αθλητική έννοια του όρου. Το να είμαστε καθιστοί και να γυρίζουμε ένα τιμόνι δεν αναπτύσσει το σώμα και ακόμα είναι γνωστό σε όλους πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι!

Σε αυτό το σημείο μια συμβουλή: Έχετε στο μυαλό σας πως η αθλητική δραστηριότητα του παιδιού δε πρέπει να διαλέγεται μόνο με βάση το κριτήριο της τελειότητας (εκτός κι αν υπάρχουν αρκετοί φυσικοί λόγοι), αλλά πάνω από όλα με βάση τη θέληση και τις προτιμήσεις του παιδιού. Το κατάλληλο άθλημα είναι εκείνο που αρέσει στο παιδί σας και όχι σε εσάς.

Τέλος, η καλύτερη ηλικία για να αρχίσει το παιδί κάποια αθλητική δραστηριότητα δεν είναι πάντα η ίδια και αλλάζει από την μια περίπτωση στην άλλη. Ο σωστός χρόνος για να αρχίσει ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας είναι συγκεκριμένος για κάθε παιδί και όχι μια οποιαδήποτε ηλικία την οποία επιλέγουν οι γονείς αυθαίρετα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...