Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Σωστή διατροφή για όνειρα γλυκά!


    <p>Η έλλειψη ύπνου έχει αναδειχθεί το μεγαλύτερο βάσανο της μητέρας. Πολλές φορές μετά από μια γεμάτη μέρα με παιχνίδι και έντονους ρυθμούς, το μικρό μας αγγελούδι δε λέει να κοιμηθεί και ενώ εμείς έχουμε φτάσει στα όρια της εξάντλησης εκείνο συνεχίζει να τρέχει και να παίζει απτόητο κάνοντας τη νύχτα μέρα.</p>

Υπάρχουν αμέτρητες αιτίες και λόγοι για τους οποίους το παιδί δυσκολεύεται να κοιμηθεί και ένας από τους πιο σημαντικούς ίσως είναι ορισμένες λανθασμένες διατροφικές επιλογές λίγο πριν τον ύπνο ή αργά το απόγευμα.

Μήπως τα βράδια που το παιδί δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει καταναλώσει αρκετό κακάο, σοκολάτες, τσάι και αναψυκτικά τύπου κόλα κατά τη διάρκεια της ημέρας;

Τα ροφήματα με καφεΐνη, ιδιαίτερα τα αναψυκτικά όπως η κόκα κόλα και τα επεξεργασμένα γλυκά με χρώμα δεν έχουν σχεδόν καμία θρεπτική αξία και διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Επίσης η μαύρη σοκολάτα εκτός από καφεΐνη περιέχει μεγάλη ποσότητα θεοβρωμίνης που είναι διεγερτικό του νου και του σώματος και μπορεί να προκαλέσει αϋπνία.

Ύπνος και διατροφή λοιπόν έχουν άμεση σχέση. Εάν το μικρούλι σας αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου, προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση τέτοιων ροφημάτων αργά το απόγευμα και αναπληρώστε τα με χυμούς φρούτων ή χαμομήλι. Ακόμα μπορείτε να του αλλάξετε ορισμένες βραδινές διατροφικές συνήθειες προσθέτοντας στο διαιτολόγιο του τις παρακάτω λύσεις:

– Μπάρες δημητριακών με φρούτα

– Κρακεράκια με τυρί

– Μπανάνα, μήλο ή ροδάκινο

– Λίγο γάλα με ή χωρίς δημητριακά

– Μία φέτα ολικής άλεσης με τυρί χαμηλών λιπαρών

– Ένα γιαούρτι με κομμάτια φρούτων




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...