Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Τα σημάδια που δείχνουν πως μάλλον οδεύεις στο να κακομάθεις το παιδί

    Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του και να τους προσφέρει όσο περισσότερα μπορεί. Από την άλλη είναι σημαντικό να τους διδάξει τα όρια και πως δεν μπορούν να έχουν πάντα ότι θελήσουν.

1. Πότε να πεις όχι

Ένα από τα προειδοποιητικά σημάδια είναι η αδυναμία άρνησης. Αν το παιδάκι σου δεν έχει ακούσει ποτέ από το στόμα σου τη λέξη ΟΧΙ θα πάρει το μήνυμα πως μπορεί να έχει ότι ζητήσει. Και μπορεί να πιστεύεις πως με αυτόν τον τρόπο δείχνεις έμπρακτα την αγάπη σου, στην πραγματικότητα όμως του κάνεις κακό. Στην πραγματική ζωή υπάρχουν απογοητεύσεις, αρνήσεις και πρέπει να μάθουμε να κοπιάζουμε και να διεκδικούμε. Τίποτα δε μας χαρίζεται μόνο και μόνο επειδή το ζητήσαμε.

2. Ξέρει τι θα πει οικονομία;

Σίγουρα το βλαστάρι σου αξίζει τα καλύτερα ρούχα και παιχνίδια αλλά τι γίνεται όταν δεν έχεις; Μάθε στα παιδιά την ένοια της οικονομίας - όχι με τη λογική της τσιγγουνιάς αλλά του "όσο αντέχει η τσέπη μας" και δίδαξέ τους πως η αγάπη δε μεταφράζεται σε υλικά αγαθά. Είναι από τα πιο σημαντικά μαθήματα που θα τα βοηθήσει και στην ενήλικη ζωή!

3. Ενδίδεις εύκολα

Ενδίδεις στα αιτήματα των παιδιών μόνο και μόνο για να μην ακούς γκρίνια και σε ζαλίζουν; Το παιδί κλαίει κάθε φορά που αρνείσαι κάτι κι εσύ για να μη γίνεις ρεζίλι σε κοινή θέα του κάνεις το χατήρι; Λάθος τακτική. Η διαπραγμάτευση είναι το κλειδί! Πρότεινε εναλλακτικές ή κάντε συμφωνία. Κι αν η γκρίνια επιμένει μην ενδώσεις...

4. Πόσα παιχνίδια έχει;

Πόσα παιχνίδια και γκάτζετς έχει το παιδί σου; Είναι τόσα πολλά που δε χωράτε να περάσετε στο δωμάτιο; Έχει μάθει να μοιράζεται; Προσπάθησε να του διδάξεις τη λογική της προσφοράς και της φιλανθρωπίας. Ξεχωρίστε μαζί τα παλιά παιχνίδια που δε θέλει δωρίζοντάς τα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει τη χαρά της προσφοράς.

5. Ξέρει να μοιράζεται;

Πώς αντιδρά στο ενδεχόμενο της μοιρασιάς; Δεν προσφέρει ούτε μια πατατούλα ακόμη κι αν του ζητηθεί; Δανείζει τα παιχνίδια του σε φίλους; Κάθε αρχή και δύσκολη και σίγουρα δε θα είναι εύκολο, είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό να μάθει το παιδί να μοιράζεται!

Επεξεργάστηκε από admin




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...