Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Μαμά πονάει το αυτί μου! Που οφείλεται και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο;


    <p>Τα παιδάκια υποφέρουν συχνά από πόνο στο αυτί αλλά με λίγη προσοχή μπορεί να περάσει πολύ γρήγορα!</p>
    https://mammyland.com/uploads/

Αυτός ο πόνος οφείλεται σε μια μόλυνση του αυτιού από εξωτερικά μικρόβια (σταφυλόκοκκος στρεπτόκοκκος, πρωτέας , ψευδομονάδα, και μύκητες) και ονομάζεται εξωτερική ωτίτιδα.

Η εξωτερική ωτίτιδα είναι μια φλεγμονή του έξω ακουστικού πόρου και συγκεκριμένα του σωλήνα του αυτιού που οδηγεί στο τύμπανο.

Για να προστατέψουμε το παιδάκι μας από μια μόλυνση θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την φροντίδα και την περιποίηση του αυτιού. Τους καλοκαιρινούς μήνες μάλιστα οι μολύνσεις είναι περισσότερο αυξημένες λόγω της ανεβασμένης θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Αποφύγετε την μπατονέτα. Η χρήση της μπατονέτας δεν συνίσταται γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπρώξει το κερί προς τα μέσα ή να τραυματίσει το αυτάκι του. Καθαρίστε τον εξωτερικό πόρο του αυτιού με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ειδικά έλαια που θα σας προτείνει ο παιδίατρος για την απομάκρυνση του κεριού. Υπάρχουν μάλιστα φυτικά σπρέι στα φαρμακεία που διαλύουν το κερί.

Αποφύγετε το μπάνιο σε βρώμικες θάλασσες και πισίνες. Μετά το μπάνιο στη θάλασσα μπορείτε να στάξετε στο αυτάκι του παιδιού 2-3 σταγόνες καθαρό οινόπνευμα. Το οινόπνευμα απορροφά την υγρασία και σκοτώνει τα μικρόβια και τους μύκητες που προκαλούν μόλυνση.

Καθαριότητα! Καλό είναι να καθαρίζετε συχνά την μύτη του παιδιού με φυσιολογικό ορό ώστε να μην παραμένουν μικρόβια στην περιοχή που θα μολύνουν το αυτάκι του.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε το παιδάκι από τον πόνο;

Θερμότητα! Η θερμότητα μπορεί να ανακουφίσει το αυτάκι του από τον πόνο έστω και προσωρινά. Τοποθετήστε μια ζεστή πετσέτα. Ο παιδίατρος μπορεί να συστήσει κομπρέσες στα αυτιά για να ανακουφιστεί από τον πόνο.

Ξεκούραση! Η ξεκούραση βοηθάει τον οργανισμό του παιδιού να αντιμετωπίσει πιο γρήγορα τη λοίμωξη.

Φροντίδα! Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τον εξωτερικό ακουστικό πόρο μεενστάλαξη ωτικών σταγόνων αντιβιοτικών και κορτικοειδών που προηγουμένως οπωσδήποτε μας έχει συστήσει ο γιατρός.

Παυσίπονα! Μπορούμε να του δώσουμε αναλγητικά ή αντιπυρετικά αν έχει πυρετόΣχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...