Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Το χάδι ενισχύει τη μάθηση στα παιδιά


    <p>Όλοι ξέρουμε πως ένα χάδι έχει μαγικές ιδιότητες. Το χάδι είναι φάρμακο που σταματά τον πόνο και μας ανακουφίζει. Είναι δύναμη, ασφάλεια, αγάπη και παρηγοριά...</p>

Εκτός από αυτή τη σπουδαία θεραπευτική του ικανότητα, μια νέα έρευνα αποδεικνύει πως το άγγιγμα και το χάδι ενισχύει την μάθηση στα παιδιά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Purdue στην Ιντιάνα των ΗΠΑ η τακτική των γονιών να μιλούν στα παιδιά τους και ταυτόχρονα να τους χαρίζουν ένα χάδι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας.

Η μελέτη έδειξε ότι τα βοηθά να αναγνωρίζουν ευκολότερα τις λέξεις και τα ωθεί να μιλήσουν πιο γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 48 μωράκια 4 μηνών. Το πείραμα ήταν να ακούσουν τα μωρά 2 φορές το ίδιο μήνυμα με την διαφορά ότι στο πρώτο άκουσμα υπήρχε σωματική επαφή με χάδι στα γόνατα τους ενώ στο δεύτερο άκουσμα όχι.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα μωρά στο πρώτο άκουσμα με το χάδι κατάφεραν να απομονώσουν μερικές λέξεις. Αντίθετα στο δεύτερο άκουσμα δε μπόρεσαν να ξεχωρίσουν κάποια λέξη.

Το άγγιγμα πράγματι βοηθά στην εκμάθηση νέων λέξεων. Δώστε πολλά χάδια, αγκαλιές και φιλιά στα μικρούλια σας! ..Είναι μαγικά! Όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο! Είναι σαν να τα τροφοδοτείς με μαγικές δυνάμεις!




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...