Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Η επιλογή των παιχνιδιών για το μωράκι


    <p><strong>Το παιχνίδι στην παιδική ηλικία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος μάθησης.</strong> Με τη δική σας βοήθεια και συμμετοχή, μέσα από το παιχνίδι το μωράκι ανακαλύπτει τα σχήματα, τα χρώματα και μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σώμα του και τις αισθήσεις.</p>

Πολλές φορές όμως η χρήση κάποιων ακατάλληλων ή χαλασμένων παιχνίδιών είναι από τις πιο συχνές αιτίες παιδικών ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ελέγχουμε πάρα πολύ καλά αν το παιχνίδι είναι ασφαλές και για πόσο καιρό.

Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν στη επιλογή των παιχνιδιών και να προφυλάξετε το μωράκι σας από τέτοιους κινδύνους;

1. Τα παιχνίδια θα πρέπει να είναι γερά και ανθεκτικά. Θα πρέπει να αντέχουν στην κακομεταχείρηση που θα σίγουρα θα υποστούν από το μωράκι και να αντέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

2. Θα πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή στο μέγεθος τους. Επειδή όλα τα παιχνίδια καταλήγουν στο στόμα του μωρού θα πρέπει να αγοράζουμε παιχνίδια μεγαλύτερα από την παλάμη του και φυσικά να αποφεύγουμε να του δίνουμε μικρά αντικείμενα.

3. Ελέγξτε την ποιότητα του παιχνιδιού και αποφύγετε εκείνα που είναι βαμμένα με κάποια τοξική βαφή.

4. Τα παιχνίδια που έχουν κάποιο κορδόνι ή σχοινί είναι πολύ επικίνδυνα για το μωράκι μας καθώς πολύ εύκολα μπορούν να τυλιχτούν γύρω από το λαιμό του.

5. Τα παιχνίδια που συναρμολογούνται και αποτελούνται από μικρά κομματάκια είναι εξαιρετικά επικύνδινα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μωράκι να καταφέρει να το αποσυναρμολογήσει, να βάλει στο στόμα του τα κομματάκια και να τα καταπιεί.

6. Προτιμήστε τα ελαφριά και μαλακά παιχνίδια.

7. Αποφύγετε τα παιχνίδια με πολύ δυνατούς θορύβους γιατί μπορούν να βλάψουν την ακοή του μωρού.

8. Η αγορά του παιχνιδιού δε μπορεί να γίνεται, κάτω από τις εντυπώσεις μιας τηλεοπτικής διαφήμισης. Πρέπει να γίνεται με κριτήρια την ηλικία, το φύλο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

9. Οι ηλικίες, που αναφέρονται, επάνω στη συσκευασία, πρέπει να τηρούνται, απαράκλητα. Ελέγχετε πάντα την ηλικία που το παιχνίδι προορίζεται και απευθύνεται. Ένα παιχνίδι, που θεωρείται, από τον κατασκευαστή του, κατάλληλο, για μια συγκεκριμένη ηλικία, μπορεί να γίνει επικίνδυνο, στα χέρια ενός μικρότερου παιδιού.

10. Ιδιαίτερα προσεκτικοί να είστε με τα παιχνίδια που περιέχουν μπαταρίες. Σιγουρευτείτε ότι οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί σωστά και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν και να καταλήξουν στο στόμα του μωρού.

11. Δεν πρέπει να υπάρχουν μυτερές άκρες και οξείες γωνίες στο παιχνίδι.

12. Πρέπει να διαβάζουμε, προσεκτικά, τα όσα αναγράφονται, στη συσκευασία των παιχνιδιών, ώστε να γνωρίζουμε αναλυτικά τι περιέχει το παιχνίδι.

13. Όταν ανοίξουμε το παιχνίδι, ελέγχουμε την κατάστασή του και αν έχουμε κάποια αμφιβολία ως προς την αξιοπιστία του, απομακρύνουμε το παιχνίδι από το παιδί, το τοποθετούμε ξανά στη συσκευασία του και το επιστρέφουμε, στον έμπορο.

14. Επιβλέπουμε πάντα το μωρό μας την ώρα που παίζει με το καινούργιο του παιχνίδι. Η παρουσία μας μπορεί να προλάβει τυχόν ατύχημα.

15. Φροντίζουμε να πλένουμε καθημερινά τα παιχνίδια του μωρού μας για να απομακρύνουμε τα βακτήρια και τα μικρόβια.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...