Μετάβαση σε περιεχόμενο
vicky86
vicky86

Αφιέρωμα σε φτηνά παιδαγωγικά παιχνίδια


    <p>Παρουσίαση φτηνών παιδαγωγικών παιχνιδιών.</p>

Σκηνή

συμβολικό παιχνίδι

6CWuGQH.jpg

Προσφέρει: Ερεθίσματα και αφορμή για συμβολικό παιχνίδι. Δημιουργεί ένα κρησφύγετο στο δωμάτιο του παιδιού και ενισχύει τη διαδικασία της αναπαράστασης και της μίμησης. Επίσης βοηθά εξαιρετικά στην αδρή κινητικότητα των μικρών παιδιών.

Δραστηριότητα: Το παιδί μόνο του ή με άλλα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιήσει συμβολικά το παιχνίδι των σκηνών με διάφορους τρόπους στήνοντας ένα φανταστικό σκηνικό. Το συμβολικό παιχνίδι είναι ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό στάδιο που κατακτά το παιδί απο τους 18 μήνες της ζωής του. Μπορείτε να εμπλουτίσετε το παιχνίδι του με διάφορα αντικείμενα πχ. πιάτα, κατσαρόλες, ρούχα μεταμφίεσης, ψεύτικα ζωάκια, φακό κτλ. Επίσης άλλη μια ιδέα είναι να συμμετέχετε και εσείς σε αυτό το εικονικό σπίτι διαβάζοντας εκεί τα παραμύθια του.

Λεξιλόγιο: Λέξεις/φράσεις μεταφοράς και παρομοίωσης πχ. αυτό είναι σαν...., αυτό μοιάζει με...... και οδηγίες κίνησης πχ. μπες, βγες, σκύψε, γονάτισε κτλ.

Απευθύνεται: Σε παιδιά απο 18 μηνών και είναι χρήσιμο για παιδιά με δυσκολίες στην ανάπτυξη του συμβολικού παιχνιδιού και της αδρής κινητικότητας.

Καθρέφτης

μίμηση/συντονισμός

4koBdRX.jpg

Προσφέρει: Είναι ένα βασικό εργαλείο για να αναπτύξει το παιδί μίμηση, να αναγνωρίσει τον εαυτό του και τα μέλη του σώματος του και να ενισχύσει το συντονισμό κινήσεων.

Δραστηριότητα: Τοποθετήστε απέναντι του το καθρέφτη και αφήστε αρχικά το παιδί να επεξεργαστεί τον εαυτό του. Κάνετε γκριμάτσες και προτρέψετε το να τις μιμηθεί μπροστά στο καθρέφτη. Τέλος μπορείτε να του ζητήσετε καθώς βλέπει τον εαυτό του στο καθρέφτη να αγγίξει το δεξί-αριστερό μάτι/αυτί/χέρι/μάγουλο, πάνω-κάτω χείλος, πιγούνι κτλ.

Λεξιλόγιο: Λέξεις αναγνώρισης μελών του σώματος και κατεύθυνσης.

Απευθύνεται: Σε παιδιά από τη προσχολική ηλικία και είναι χρήσιμο και για παιδιά με δυσκολίες στο συντονισμό κινήσεων, στη μίμηση.

Άσπα Μητρακάκη

Ειδική Παιδαγωγός - Κοινωνική Ανθρωπολόγος

ειδικευμένη στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών/δυσλεξίας

email: amitrakaki@gmail.com

http://dyslexiaathome.blogspot.gr/2013/12/3.html




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...