Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Από την πάνα στο γιο γιο και μικρά ατυχήματα!


    <p><strong>Ατυχήματα συμβαίνουν.</strong> Να είστε προετοιμασμένη για μικρά ατυχήματα που αναπόφευκτα μπορεί να συμβούν. Μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών θα έχετε περίπου 3-4 ατυχήματα την εβδομάδα.</p>

Ο αριθμός θα περιοριστεί γύρω στα 1-2 ανά δεκαπενθήμερο όταν το μικρούλη σας κλείσει τα 3 του χρόνια.

Αντιδράστε απλά, δείξτε όσο τρομαγμένη ή εκνευρισμένη είστε, ότι δεν πειράζει πολύ αυτό που έγινε και αποφύγετε τα πολλά σχόλια όταν το αλλάζετε. Αν το παιδάκι σας έχει αποκτήσει τον έλεγχο και σας ειδοποιεί κάθε φορά που θέλει να χρησιμοποιήσει το γιο γιο, είναι ώρα να του βγάλετε τις πάνες και να του φορέσετε τα πλαστικά βρακάκια με την ειδική ενίσχυση που αποτρέπουν τα ατυχήματα και δίνουν στο παιδάκι σας περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Πριν βγείτε από το σπίτι θα βάλετε το παιδάκι σας να καθίσει στο γιο γιο και φροντίστε να εφοδιαστείτε με ένα φορητό γιο γιο και μια αλλαξιά ρούχων για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Μόλις το παιδάκι μάθει να χρησιμοποιεί το γιο γιο, αρχίστε να το συνηθίζετε στην ιδέα της τουαλέτας. Τοποθετήστε στη λεκάνη της τουαλέτας το ειδικό πλαστικό κάλυμμα για τα παιδιά και βάλτε μπροστά ένα χαμηλό σκαμνάκι για να πατάει και να φτάνει να καθίσει στη λεκάνη. Βοηθήστε το να κατεβάσει το βρακάκι του και να τη χρησιμοποιήσει.

Δείξτε στα αγοράκια πως να κάνουν πιπί όρθια και σκουπίστε εσείς τα κοριτσάκια από εμπρός προς τα πίσω. Στη συνέχεια αφήστε το παιδί να τραβήξει μόνο του το καζανάκι. Είναι το κομμάτι της διαδικασίας που απολαμβάνουν συνήθως περισσότερο από όλα.

Φροντίστε τέλος, να μάθετε στο παιδάκι σας να πλένει πάντα τα χεράκια του ύστερα από τη χρήση της τουαλέτας.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...