Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Προστατέψτε τα παιδιά σας από την παχυσαρκία


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:rgb(51,51,51);">Ολοένα και πιο συχνά εμφανιζόμενη πάθηση σε μικρές ηλικίες. Στατιστικά περίπου το 30% των παιδιών σε ηλικίες 6-19 είναι υπέρβαρα και το 15% παχύσαρκα.</span></span></p>

Προβλήματα όπως αυξημένη αρτηριακή πίεση και μεταβολισμού της γλυκόζης μπορεί να εμφανιστούν σε παιδικές ηλικίες, λειτουργώντας έτσι μελλοντικά ως πρόδρομοι των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του διαβήτη αντίστοιχα.

Μελέτες δείχνουν ότι ένα στα τρία παιδιά θα εμφανίσει διαβήτη κάποια στιγμή της ζωής του. Άλλα παθήσεις που σχετίζονται με την παιδική παχυσαρκία είναι ή άπνοια, η υπέρταση, το άσθμα, πέραν της ψυχολογικής επίπτωσης στα παιδιά.

Μικρό όμως είναι και το ποσοστό των γονέων που ενδιαφέρονται για το βάρος του παιδιού τους, περίπου 30%. Το σημαντικό είναι πως οι γονείς μπορούν να συμβάλλουν δραματικά στην εμφάνιση ή μη της παχυσαρκίας στο παιδί τους.

Πρότυπο

Η επιρροή που ασκεί ο γονέας στο παιδί είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που φαντάζεται στην πραγματικότητα. Οι γονείς λειτουργούν ως άμεσα πρότυπα για τα παιδιά ακόμα και σε θέματα υγείας. Μη περιμένετε το παιδί σας να διαλέξει ένα φρούτο τη στιγμή που εσείς τρώτε πατατάκια ή μπισκότα.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...