Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Διατροφή για μια γαλήνια ανάπτυξη!


    <p><strong>Η διατροφή του παιδιού πρέπει να είναι ελεύθερη</strong>, εκτός από περιπτώσεις ασθενειών που έχουν ανάγκη από ειδικές δίαιτες.</p>

Καμιά τροφή δεν απαγορεύεται από την αρχή εκτός από το αλκοόλ, τον καφέ και τα πολλά γλυκά με άσπρη ζάχαρη, ειδικά αν το παιδάκι σας έχει προδιάθεση στην τερηδόνα και στην παχυσαρκία.

Προσοχή λοιπόν μόνο στις δυσπεψίες! Στην κάθε περίπτωση ο καλύτερος δάσκαλος παραμένει πάντα η πρακτική. Αν ένα φαγητό δε χωνεύεται εύκολα, το βγάζουμε από το καθημερινό του διαιτολόγιο, περιμένοντας μέχρι το στομαχάκι του παιδιού να μπορέσει να το πέψει. Τυπική δίαιτα άρα δεν υπάρχει.

Οι τυποποιήσεις πρέπει να αποφεύγονται γιατί κάθε παιδί αντιπροσωπεύει πάντα μια ξεχωριστή περίπτωση. Εκείνο που μπορεί να είναι καλό για κάποιο, μπορεί να βλάπτει κάποιο άλλο. Σημασία έχει μόνο η ποικιλία των τροφών. Η δίαιτα ενός παιδιού θα πρέπει να περιέχει κρέας, ψάρι, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, αυγά, ζυμαρικά, ρύζι και χυμούς διάφορων ειδών, όλα εναλλασσόμενα στα γεύματα της εβδομάδας.

Αυτές οι τροφές είναι σημαντικές για την αρμονική και κανονική ανάπτυξη του παιδιού γιατί όλες μαζί καλύπτουν τις ανάγκες σε πρωτεΐνες, λίπη, σάκχαρα, μέταλλα, βιταμίνες που του είναι αναγκαία και από εδώ πηγάζει το πρόβλημα της όρεξης που βασανίζει πολλούς γονείς.

"Το παιδί μου δεν τρώει αρκετά γιατρέ. Μπορείτε να του δώσετε βιταμίνες ή κάτι άλλο που θα του διεγείρει την όρεξη;" είναι μια ερώτηση που ακούγεται σχεδόν πάντα και συχνά ακόμα και όταν μπροστά μας υπάρχει ένα ωραίο παχουλό και ζωηρό μωράκι. Καθένας έχει τη δική του φυσική κράση και αν το παιδί δε δείχνει κανένα σημάδι ανορεξίας πάει να πει πως δεν έχει ανάγκη για κάτι περισσότερο από αυτό που τρώει.

Αν το παιδάκι είναι ζωηρό και παίζει, οπωσδήποτε δεν έχει ανάγκη από βοήθεια, η οποία σχεδόν πάντα δεν είναι επιθυμητή από εκείνο. Αν έχει ανάγκη να φάει, πιστέψτε το, ζητάει μέχρι που να σας σπάσει τα αυτιά.

Αν κατά τη γνώμη σας τρώει λίγο αλλά από όλα, δεν έχει ανάγκη από τίποτα και ακόμα λιγότερο από βιταμίνες, που είναι τελείως άχρηστες γιατί περιλαμβάνονται σε υψηλή ποσότητα σχεδόν σε όλες τις τροφές. Να θυμάστε ότι υπάρχει και η πιθανότητα, η υπερβολική χορήγηση βιταμινών να οδηγήσει σε αρρώστιες υπερδοσολογίας, λίγο γνωστές αλλά όχι ότι δεν πρέπει να μας απασχολούν.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...