Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Ο πιο φυσικός τρόπος να ανακουφιστείς από τους πόνους της περιόδου

    Περίοδος. Μια λέξη, πολλές κράμπες. Μπορεί να είναι το πιο φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει στο σώμα μιας γυναίκας, αλλά δεν παύει να είναι ένα από τα πιο δυσβάσταχτα.

Μπορεί να προκαλέσει από μια ενοχλητικά δυσφορία μέχρι ανυπόφορους πόνους που σας εμποδίζουν να κινηθείτε σε μεγαλύτερη ακτίνα από αυτή του κρεβατιού. Και δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιέμαι πως γίνεται εν έτει 2017 να πονάμε ακόμα από την περίοδο. 

Τις περισσότερες φορές καταφεύγουμε στην εύκολη λύση: Κάποιο αναλγητικό χάπι που, λίγο- πολύ, σταματάει τις κράμπες και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την ημέρα και τη ζωή μας. Μήπως όμως υπάρχει πιο φυσικός τρόπος να πονάμε λιγότερο; 

Σύμφωνα με τα άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα νέας έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό, Journal of Endocrinology, η βιταμίνη D, η οποία έχει άμεση σχέση με την έκθεση μας στον ήλιο, έχει δραστικά οφέλη στην καταπολέμηση των πόνων της περιόδου. 

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι όταν ο οργανισμός συγκεντρώνει αρκετά αποθέματα βιταμίνης D βελτιώνονται τα συμπτώματα της περιόδου καθώς επίσης, καθώς επίσης και αυτά παθήσεων όπως οι χρόνιοι πόνοι πλάτης και η αρθρίτιδα. Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Monica Levy Andersen, διαπίστωσε ότι υψηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να επηρεάσουν θετικά τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, αλλάζοντας την αίσθηση του πόνου.  

Αν σας ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, να σας πούμε πως υπάρχει και δεύτερη έρευνα που κάνει λόγο για το φαινόμενο «Βιταμίνη D ενάντια στις κράμπες». Δημοσιεύτηκε στο Internal Medicine journal και ισχυρίζεται πως οι γυναίκες που υπέφεραν από οξείς πόνους στην περίοδό τους, ανέφεραν μεγάλη διαφορά όταν δοκίμασαν να πάρουν βιταμίνης D 5 μέρες πριν την έναρξη της περιόδου τους.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως, σε αντίθεση με τις γυναίκες των παραπάνω ερευνών (οι οποίες διεξήχθησαν στο μουντό και στερημένο από ήλιο Ηνωμένο Βασίλειο), είμαστε ιδιαίτερα τυχερές αφού για να ενισχύσετε τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό σας, χρειάζεται να κοιμόμαστε αρκετές ώρες και να φροντίζουμε να μας βλέπει ο ήλιος (ευκαιρία ψάχναμε).

If all else fails βέβαια (που λέμε και στο χωριό μου), μη ξεχνάτε πως υπάρχει πάντα και η λύση της παραδοσιακής θερμοφόρας. 

ΠΗΓΗ




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...