Μετάβαση σε περιεχόμενο
Guest
Guest

Δίαιτα κατά υπογονιμότητας


    <p><span style="font-family:Verdana;"><span style="color:#333333;">Η καινούργια θεραπεία γονιμότητας μπορεί να είναι απλώς...η δίαιτα, ανακοίνωσαν επιστήμονες μετά από έρευνες που έδειξαν ότι οι παχύσαρκοι άντρες παράγουν λιγότερα σπερματοζωάρια.</span></span></p>

Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στην Βαρκελώνη, ενισχύουν πρόσφατες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα γονιμότητας.

Θεωρήσαμε πως είναι πιθανόν οι παχύσαρκοι άντρες να έχουν προβλήματα γονιμότητας ειδικά αφού είναι γνωστό πλέον ότι το πάχος είναι από τους βασικούς παράγοντες που δεν επιτρέπουν σε μια γυναίκα να μείνει έγκυος", τόνισε ο Δρ Γκίαθ Σαγιέμπ από το πανεπιστήμιο του Αμπερντίν.

Μελέτη σε δείγμα 2.037 ανδρών που ζήτησαν βοήθεια από το Κέντρο Γονιμότητας του Αμπερντίν έδειξε πως οι άντρες με κανονικό δείκτη μάζας σώματος--δηλαδή ούτε ελλειποβαρείς αλλά ούτε και υπέρβαροι είχαν κανονικά επίπεδα σπέρματος και παρήγαγαν περισσότερα σπερματοζωάρια σε σχέση με τις άλλες ομάδες.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στην ανδρική παχυσαρκία και σε σημαντικές βλάβες του DNA του σπέρματος, κάτι που μπορεί επίσης να συνδεθεί με τα προβλήματα γονιμότητας", επισήμανε ο Δρ Σαγιέμπ.

Τα αποτελέσματα των ερευνών μας δεν σχετίζονται με άλλους παράγοντες και φαίνεται να δείχνουν ότι οι άντρες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί πρέπει πρώτα να αποκτήσουν το ιδανικό βάρος", υπογράμμισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ομάδα του θα συγκρίνει τώρα τα ποσοστά σύλληψης ανάμεσα σε παχύσαρκους και μη άντρες για να δει αν η όχι ιδιαίτερα καλή ποιότητα σπερματοζωαρίων σχετίζεται με τη μειωμένη γονιμότητα.

Ο μηχανισμός της σχέσης αυτής μπορεί να είναι πολλά πράγματα -διαφορετικά επίπεδα ορμονών στους παχύσαρκους άντρες ή ο τρόπος ζωής που οδηγεί στην παχυσαρκία να επιδεινώνει την ποιότητα του σπέρματος ή απλώς το λίπος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων να προκαλεί το πρόβλημα", κατέληξε ο Δρ Σαγιέμπ.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...