Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Βίαιο περιεχόμενο σε βίντεο που εμφανίζονται ως παιδικά στο Youtube

    Διάφορα βίντεο με βίαιο περιεχόμενο, ακατάλληλο για παιδιά, εντοπίστηκαν στο Youtube Kids, ξεγελώντας τους μικρούς θεατές, καθώς αποτελούν fake αντιγραφές δημοφιλών παιδικών σειρών, όπως είναι η «Πέπα, το γουρουνάκι».

Ένα από αυτά τα βίντεο, εκ πρώτης όψεως μοιάζει με βίντεο της δημοφιλούς Πέπα, ωστόσο μετά την αναπαραγωγή το σκηνικό «σκοτεινιάζει», ένας οδοντίατρος με μια τεράστια σύριγγα εμφανίζεται και βγάζει τα δόντια της Πέπα υπό τους ήχους ουρλιαχτών.

Το παραπάνω περιεχόμενο εντόπισε η δημιοσιογράφος Laura June, όπως αναφέρει το BBC, όταν διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά με το βίντεο της υποτιθέμενης Πέπα που παρακολουθούσε η τρίχρονη κόρη της.

Παρόμοια βίντεο κυκλοφορούν με δημοφιλείς πρωταγωνιστές παιδικών ταινιών, όπως του Frozen της Disney ή των Minions. Κάποια από αυτά είναι παρωδίες ή το περιεχόμενό τους απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες.

Σύμφωνα με το YouTube, κάποια από τα βίντεο ελέγχονται και αφαιρούνται, ωστόσο για να προστατεύσουν οι γονείς τα παιδιά από το εν λόγω περιεχόμενο μπορούν να απενεργοποιήσουν το «Search feature» ή να κατεβάσουν την εφαρμογή του YouTube Kids, ενεργοποιώντας τη «Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης», η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος των σελίδων του YouTube.




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...