Μετάβαση σε περιεχόμενο
admin
admin

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν γονείς για τα κενά στο σχολείο των παιδιών τους

    Συγκεκριμένα οι γονείς Δημοτικού Σχολείου του νομού Ηρακλείου εξαιτίας των κενών που υπάρχουν στο σχολείο.

Βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου κι όμως υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν κάνει μάθημα ούτε μία ώρα! Η αγανάκτηση ξεχειλίζει πια για τους γονείς του δημοτικού σχολείου, ειδικά της τάξης της πέμπτης δημοτικού, που δεν έχει ακόμα δάσκαλο!

Με επιστολή τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι γονείς των μαθητών του Κοκκίνη Χάνι μιλούν για εγκατάλειψη των μαθητών, για ανικανότητα και ανεπάρκεια του υπουργείου ενώ τονίζουν ότι «Η ευθύνη της εκπαίδευσης του παιδιού μου είναι στα χέρια σας και η επί μακρόν παράλειψή σας να ενεργήσετε ως οφείλετε έχει ιδιαιτέρως επαχθείς συνέπειες σε βάρος του. Σας δηλώνω δε ότι θα προβώ σε κάθε νόμιμο μέσο σε βάρος των εμπλεκομένων φορέων για την επιβολή κυρώσεων διοικητικών ή και ποινικών για την ζημία που προκαλείται στο παιδί μου από την μη ομαλή λειτουργία του σχολείου, στο οποίο είναι μαθητής».

Η επιστολή

Αξιότιμοι κύριοι,

Είναι απολύτως απαράδεκτο!!!!!

Ένα κράτος που θέλει να σέβεται τον εαυτό του & να απολαμβάνει τον σεβασμό των πολιτών του, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα το ίδιο να σέβεται τους πολίτες του!

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για ένα ολόκληρο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ να οργανώσει την λειτουργία των σχολείων που εποπτεύει;;;;

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για ένα ολόκληρο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ να γνωρίζει από τον μήνα Ιούλιο τις ανάγκες που θα υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία, που εποπτεύει;;;;

Βασικές ικανότητες οργάνωσης απαιτούνται, τις οποίες δυστυχώς είτε δεν διαθέτετε ούτε στοιχειωδώς, άρα είστε απολύτως ανίκανοι για την εργασία που έχετε αναλάβει είτε τις διαθέτετε αλλά δεν θέλετε να τις αξιοποιήσετε, άρα είστε απολύτως αναξιόπιστοι σε σχέση με όσα ευαγγελιζόσασταν ότι θα μπορέσετε να μας εξασφαλίσετε! Σε κάθε περίπτωση μας εμπαίζετε αλλά όχι επιτυχώς, αφού το παιχνίδι σας έχει μόνο χαμένους, πρωτίστως τα παιδιά μας, που αποτελούν την βάση για το μέλλον του δύσμοιρου αυτού κράτους!

Είναι Θεσμική υποχρέωση του Κράτους η έναρξη & ομαλή λειτουργία των σχολείων την 11η/9 κάθε έτους. Έναρξη φυσικά δεν σημαίνει «ανοίγω τις πόρτες και δέχομαι μαθητές» αλλά παρέχω γνώσεις. Το σχολείο δεν είναι parking παιδιών ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Είναι ΘΛΙΒΕΡΟ για εσάς & το χρεώνεστε ως υπεύθυνοι -ο καθένας από το δικό του πόστο ευθύνης, ότι είναι πλέον 12 Οκτωβρίου και το παιδί μου, μαθητής/μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού του πολύπαθου και απολύτως εγκαταλελειμμένου στην τύχη του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟ!!!! Και δεν μιλώ για δάσκαλο για το μάθημα της Γυμναστικής, που δεν έχει έρθει στο σχολείο μας, μιλώ για δάσκαλο για τα βασικά μαθήματα!!!!!!!

ΑΠΑΙΤΩ ως πολίτης αυτής της χώρας, να μου εξηγήσετε :

ΓΙΑΤΙ δεν φροντίσατε εγκαίρως να τοποθετηθούν δάσκαλοι ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία; Γιατί αδυνατείτε ως ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ να παράσχετε αυτήν την στοιχειώδη υπηρεσία;;;; Είναι βέβαια σαφές πως η εξοικονόμηση δαπανών ή η έλλειψη πόρων είναι τουλάχιστον μη αποδεκτές απαντήσεις!!!!!

Ως πολίτης αυτής της χώρας ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ να λάβω απάντηση στο ερώτημά μου αυτό.

Η ευθύνη της εκπαίδευσης του παιδιού μου είναι στα χέρια σας και η επί μακρόν παράλειψή σας να ενεργήσετε ως οφείλετε έχει ιδιαιτέρως επαχθείς συνέπειες σε βάρος του. Σας δηλώνω δε ότι θα προβώ σε κάθε νόμιμο μέσο σε βάρος των εμπλεκομένων φορέων για την επιβολή κυρώσεων διοικητικών ή και ποινικών για την ζημία που προκαλείται στο παιδί μου από την μη ομαλή λειτουργία του σχολείου, στο οποίο είναι μαθητής.

Σημειωτέον ότι: αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους διευθυντές σχολείων παλεύουν να καλύψουν τα λάθη & τις παραλείψεις του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ μετακινώντας εσωτερικά δασκάλους και μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς που αγόγγυστα δέχονται στις αίθουσές τους μαθητές άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού!

Οι γονείς των παιδιών του α’ τμήματος της Ε’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι
& Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι,

 




Σχόλια Χρηστών

Recommended Comments

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο


×
×
  • Προσθήκη...